Pratite nas

Hrvatska

Je li razotkriveno tko su ‘duhovi birači’!?

Objavljeno

na

Odluka Ustavnog suda mora pasti, a odluke dvojice nelegitmnih predsjednika treba proglasiti ništavnim, jer su se glasovima “duhova” domogli Pantovčaka. Doznajte kako, otkriva Dnevno.hr

Prema zadnjem popisu stanovništva od 2011. godine u Hrvatskoj živi 4.284.889 stanovnika.

Kada odbijemo broj malodobnih osoba dobivamo broj birača koji se kreće oko 3,5 milijuna i to više nije nikakva tajna.

Taj podatak se danas jednostavno više ne može ignorirati. Danas tvrditi kako u Hrvatskoj ima 4.042.522 birača na 4.284,889 stanovnika mogu samo ljudi koji još uvijek nisu izašli iz komunističke hibernacije. Ili se ipak radi o nečem drugom?

Nakon duljeg istraživanja konačno smo otkrili što se krije iza višegodišnje manipulacije brojem birača, odnosno tko su “duhovi birači”. Nesvjesno nam je pomogao sam ministar uprave Arsen Bauk svojim nesuvislim odgovorima kako u Hrvatskoj ima oko 3,6 do 3,7 milijuna birača i da su pogreškom pribrojeni neki Srbi koji su napustili Hrvatsku nakon Domovinskog rata. Uprava ova rečenica nas je potaknula da konačno demistificiramo tko stoji iza pola milijuna ‘duhova- birača’, kako ih je slikovito nazvala Željka Markić. Iako su vlast i oporba likovali nakon odluke Ustavnog suda kojom je srušen referendum za promjenu izbornog zakonodavstva, čini se kako bi ‘presuda’ Ustavnog suda vrlo brzo mogla pasti u vodu, a glavni vinovnici ove neviđene blastfemične prijevare uskoro bi se mogli pridružiti Ivi Sanaderu u Remetincu.

Tko su duhovi-birači i o čemu se tu zapravo radi?

Nazvali smo Ministarstvo uprave predstavivši se članovima jednog izbornog stožera predsjedničkog kandidata i upitali kada se mogu preuzeti CD-i s popisom birača. Javila nam se ljubazna gospođa iz kabineta ministra Bauka i objasnila proceduru preuzimanja. Nakon toga smo je upitali postoje li na CD-u i popis birača po nacionalnosti. No dobili smo odgovor kako to ne postoji i da je to posebna procedura. Sljedeće naše pitanje je bilo: znači li to da u popis birača mogu spadati i oni Srbi i Jugoslaveni koji su napustili Hrvatsku nakon Domovinskog rata. Rekla je da to nije za telefon, ali da se brišu s popisa birači, uslijed smrti, otpusta i odricanja. Sljedeće pitanje je bilo: znači li to da su 500 tisuća duhova, o kojima svi u Hrvatskoj govore, zapravo Srbi i Jugoslaveni koji su za vrijeme i nakon Domovinskog rata napustili Hrvatsku!

Potrebno je dakle nešto razjasniti.

Hrvatska je prema popisu stanovništva iz 1991. godine imala 4.784.265 stanovnika. Po nacionalnoj pripadnosti bilo je 3.736.356 Hrvata, 581.663 Srba i 106.041 Jugoslavena. Ostale manjine nisu bitne za ovu priču. Dakle, ukupno Srba i Jugoslavena je bilo 687.704.

Prema zadnjem popisu stanovništva od 2011. u Hrvatskoj ima 3.874,321 Hrvata i 186.633 Srba. Ostalo su druge manjine, također nebitne za ovu priču.

Kada od 687.704 (Srba i Jugoslavena) odbijemo 186.633 Srba, koji su ostali i žive u Hrvatskoj, dobijemo upravo razliku od 501.071 „duhova” koji su 2000. pridodani Stjepanu Mesiću u drugom krugu predsjedničkih izbora kada je pobijedio Dražena Budišu (točno 458.378 duhova razlike). Slično se ponovilo 2010. godine u drugom krugu kada je Ivo Josipović za 481.228 duhova pobijedio Milana Bandića.

E nećeš razbojniče!

Budući se u Srbiji i tzv. Republici Srpskoj nisu provodili izbori niti su ikada postojala biračka mjesta za glasovanja za hrvatskog predsjednika, ti glasovi se zakonski ne mogu pridodavati ni jednom kandidatu, što znači da su i Stjepan Mesić i Ivo Josipović postali nelegalni predsjednici i njihove pogubne odluke za hrvatski narod treba odmah proglasiti ništavnima.

Zato i posljednja sramotna odluka Ustavnog suda po kojoj u Hrvatskoj ima 4.042,522 birača pada u vodu, a svi vinovnici ovih 14.godišnjih izbornih prijevara moraju u Remetinac!

Potrebno je također podsjetiti da je MUP kopije osobnih iskaznica Srba i Jugoslavena koji su napustili 1995. Hrvatsku dostavio Državnom izbornom povjerenstvu, a DIP-ovi brojači (krojači) su te glasove mirno upisivali “svojim kandidatima” – dva puta Mesiću i jednom Josipoviću!

Tako su planirali vjerojatno napraviti i na ovim izborima.

Pola milijuna “duhova” od prošlih izbora izvađeno je iz boce i čeka “voljenog vođu” Ivu Josipovića da odradi još jedan mandat. Očito aktualni predsjednim to vrlo dobro zna i zato danonoćno pun optimizma obilazi “voljeni” narod bezbrižno čekajući dan izbora i pobjedu, neovisno što mu je popularnost dramatično pada i sada je na 10 posto.

Novoj Jugoslaviji treba još jedan Josipovićev mandat

Kada zbrojimo oko 3,5 milijuna birača koji žive u Hrvatskoj i ovih 500 tisuća duhova za koje do sada nismo znali (“braće” Srba i Jugoslavena), dobijemo uistinu zbroj od 4 milijuna i nešto sitno birača koliko je i naveo dični ponos cijele nacije – Ustavni sud!

Zato “braća” koja su klala, ubijala i silovala po Hrvatskoj, danas mirno šeću Vukovarom, gotovo 50 posto srpske nacionalne manjine sjedi u Vladi, dok hrvatski ratni vojni invalidi koji su stvorili Hrvatsku bezuspješno traže svoja prava… Nema Pelješkog mosta, nema definiranih granica, poklanjaju se teritoriji, opraštaju se dugovi, povlače tužbe, izjednačavaju se žrtve sa agresorom, izmjenjuju se isprike i zagovara neka Nova Jugoslavija.

Samo im nedostaje još “jedan” predsjednički mandat da zatvore stranicu!

Svi se vjerojatno pitate: A što sada?

Autori: I.L.Vrkić/D.Boroš Dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem o poticanju razvoja istočne Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Vlada RH

U Slavonskom Brodu završila je 3. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, na koju su osim premijera Andreja Plenkovića, stigli i potpredsjednici Vlade Martina Dalić i Predrag Štromar te mnogi ministri.

Na sjednici su razmatrane mogućnosti poboljšanja prometne infrastrukture na području pet slavonskih županija i stavljanja u funkciju neaktivne državne imovine. Razgovaralo se i o izmjenama zakona o regionalnom razvoju.

“Od posljednjeg sastanka koji je bio prije četiri i pol mjeseca ubrzali smo dinamiku ugovaranja sredstava iz europskih fondova i to za 1,54 milijarde kuna, što znači da je povećano i ubrzano apsorbiranje sredstava EU.

Drugo je da ćemo u dogovoru sa Svjetskom bankom nastojati za iduću financijsku perspektivu imati poseban regionalni operativni program koji bi se odnosio isključivo na ovih pet slavonskih županija čime ćemo dati naglasak da se ovaj dio zemlje koji je po nizu parametara u ovome trenutku najmanje razvijen, podigne i dosegne ne samo druge županije u Hrvatskoj, nego da se podigne i na listi regionalnog razvoja među drugim članicama Europske unije”, kazao je nakon sjednice premijer Plenković.

“Iznos od 350 milijuna kuna koliko je bespovratnih sredstava usmjereno u županije Slavonije i Baranje predstavlja nekih 20-ak posto ukupnih nepovratnih sredstava. Ono što je važno reći da to pokazuje da slavonski gospodarstvenici pokazuju interes i da su najbrži u njihovom korištenju”, kazala je potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Premijer Plenković i Vladino izaslanstvo, uoči sjednice Savjeta u Slavonskom Brodu, položili su cvijeće ispred spomen-obilježja “Prekinuto djetinjstvo” za djecu poginulu u Domovinskome ratu.

Nakon sjednice premijer će se sastati s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, a zatim položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred spomenika poginulim braniteljima. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari