Connect with us

Iz Svijeta

Jean-Claude Juncker bakljom zamalo ‘zapalio’ predsjednika Ruande i njegovu ženu

Objavljeno

-

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker prošle je nedjelje prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice genocida u Ruandi u kojem je ubijeno oko 800.000 ljudi.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker (65) ponovo je izazvao skandal, ovaj put tijekom ceremonije obilježavanja genocida u kojem je ubijeno 800.000 ljudi u Ruandi.

Tijekom ceremonije Juncker je umalo zapalio prvu damu Ruande Jeannette Kagame i njezina supruga Paula Kagamea, piše Daily Mail.

Prošloga tjedna predsjednik Europske Komisije Jean-Claude Juncker prisustvovao je 25. obljetnici genocida u Ruandi.

Tijekom ceremonije u glavnom gradu Kigali Juncker je poprilično nespretno bakljom upalio plamen, nakon čega se okrenuo prema pomoćnici i prvoj dami Ruande Jeannette Kagame i njezinu suprugu Paulu Kagameu držeći baklju u ruci.

Da pomoćnica nije pravovremeno reagirala, Juncker bi izazvao međunarodni incident i zapalio prvu damu Ruande.

Juncker nerijetko izaziva zgražanje svojim slobodnim ponašanjem i često izaziva podsmijehe. Jednom se usred govora na summitu EU-a i Arapske lige u Egiptu javio supruzi na mobitel.

Izazvao je smijeh prisutnih pošto je pojasio da je riječ o pozivu “uobičajenog osumnjičenog”, odnosno, kako je pojasnio “njegove supruge”.

Mediji često ističu kako Juncker pije i kao rezultat toga navode njegovo nonšalantno ponašanje prema drugim političarima ili suradnicima i tapšanje po ramenima i glavi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari