Connect with us

Hrvatska

‘Jebajiga Milanoviću’ Nakon Angele Merkel i Cameron šalje zamjenika na proslavu u Zagreb

Objavljeno

-

[quote]Dosad se nagađalo da bi iz Velike Britanije mogao stići ministar vanjskih poslova William Hague, ali možda je otkazivanje kancelarke, njihove tradicionalne rivalke, potaknulo britansku vladu da pošalju nekog još važnijeg.[/quote]

[dropcap]Č[/dropcap]im je objavljena vijest da njemačka kancelarka Angela Merkel ne dolazi, iz Londona su javili u Zagreb da će Veliku Britaniju na proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju predstavljati Nick Clegg, zamjenik premijera Davida Camerona,neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih Vladi.

Dosad se nagađalo da bi iz Velike Britanije mogao stići ministar vanjskih poslova William Hague, ali možda je otkazivanje kancelarke, njihove tradicionalne rivalke, potaknulo britansku vladu da pošalju nekog još važnijeg.

Clegg, predsjednik Liberalno demokratske stranke, Cameronovog koalicijskog partnera, bit će tako najviši britanski dužnosnik koji je ikad službeno posjetio Hrvatsku. Njihov premijer nikad nije stupio na hrvatsko tlo, Margaret Thatcher bila je u Zagrebu kao umirovljena političarka.

Inače, u Velikoj Britaniji vodi se ozbiljna rasprava o ostanku te zemlje u Uniji, referendum o tome trebao bi se održati do kraja 2017. godine.

dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari