Connect with us

Događaji

Jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži

Objavljeno

-

Ilustracija

Jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) održava se u subotu, 17. rujna u Bjelovaru pod geslom “Gore srca”.

Okupljanje je započelo u jutarnjim satima u župama diljem Bjelovarsko-križevačke biskupije. U Bjelovaru je i ekipa Hrvatskog katoličkog radija: Tanja Maleš, Branimir Gubić i Josip Konjarik.

Među 7.000 mladih koji su došli u Bjelovar na SHKM su i Adrijan i Anica iz Hercegovine, piše HKM.

“Spavali smo u dvoranama na podu i naspavali smo. Baš nam je bilo dobro iskustvo. Nadam se da će tako biti i tijekom dana”, istaknuo je Adrijan.

Anica je nadodala iako je bilo puno ljudi u dvorani, čovjek lako zaspe od umora.

“Naš fra Mario Knezović uvijek napravi dobru atmosferu u autobusu. Uvijek je fino putovati s fra Marijem. Očekujemo danas lijepu atmosferu i uspomene zajedništva”, naglasila je Anica.

Program

Oko 16:15 počinje pretprogram koji će voditi urednica i voditeljica Hrvatske katoličke mreže Diana Tikvić. U ovom dijelu programa molit će se krunica kao priprava za slavlje svete mise, a svojim svjedočanstvima o snazi euharistije popratit će je mladi vjernici, uz pjevanje Zbora mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Pet minuta prije euharistije, u 16:55 predviđen je trenutak šutnje u znak sjećanja na šutnju na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu na susretu mladih s papom Benediktom XVI. 2011. godine. Misu će predslaviti bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, u zajedništvu s predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem. Prijenos će se moći pratiti na valovima Hrvatskoga katoličkog radija i na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Nakon euharistije bit će objavljeno ime biskupije domaćina idućeg SHKM-a za dvije godine. Mladi će potom na stadionu i oko njega imati vrijeme za okrjepu, koje su organizatori nazvali “Neka posjedaju po travi” (usp. Mt 14, 19).

U 19:30 počet će zahvalno slavljenje uz slavljeničku službu Molitvene zajednice Božja pobjeda. Susret će završiti euharistijskim klanjanjem koje će predmoliti don Damir Stojić.

Susret hrvatske katoličke mladeži održava se od 1996. u pravilu svake dvije godine u jednom od hrvatskih gradova, a ovogodišnji susret u Bjelovaru održava se, zbog pandemije i potresa, nakon punih pet godina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari