Connect with us

‘Jedini častan potez Ive Josipovića je odustajanje od predsjedničke kandidature’

Published

on

Sreća je da se javio čovjek koji je srušio njegove optužbe i dokazao da Ivo Josipović nema moralni kredibilitet za predsjednika države. Pozivam i političke stranke koje podržavaju Ivu Josipovića u predsjedničkoj kampanji da povuku odluku o podršci njegovoj kandidaturi jer hrvatskoj ljevici treba bolji kandidat od Ive Josipovića, tvrdi u svojoj sjajnoj političkoj analizi dr. Zdravko Tomac.

tomacU vrlo opširnom intervjuu Jutarnjem listu pod naslovom ‘Josipović o paraobavještajnim podzemlju u kampanji’ i velikim podnaslovom ‘Očekivao sam da će Kolinda Grabar Kitarović osuditi Barbiku i autore zamoliti da joj više ne pomažu ni u čemu’ iznesene su laži i lažne optužbe nedostojne Predsjednika Republike i kandidata za novi mandat. Navest’ ću samo neke optužbe i nemoralne postupke kojima je Kolindu Grabar Kitarović optužio lažno da podržava paraobavještajno podzemlje. Lažno je prikazao pamflet jednog čovjeka protiv Kolinde Grabar Kitarović kao difamirajući dokaz za njegovu diskreditaciju. U Jutarnjem listu rekao je citiram: ‘Žele me prikazati kao čovjeka koji se služi prljavim sredstvima’, a optužba ide dalje ‘obavještajno podzemlje stajalo je iza HDZ-a to je rukopis kao onaj u prošloj kampanji koji je najgore nasrtao na mene i moju obitelj podmećući mi afere’.

Prikazujući laži kao istine Josipović cinično konstatira: ‘Očekivao sam od Kolinde Grabar Kitarović da će odlučno i nedvojbeno osuditi Barbiku te autore zamoliti da joj ne pomažu’. Osim toga on dalje kazuje: ‘Možemo li zamisliti državu u kojoj je na vlasti predsjednica koja iza sebe ima političko podzemlje’?

josipovic2_FIvo Josipović izmislio je djelovanje političkog podzemlja da bi optužio Kolindu Grabar Kitarović za ulazak u prljavu kampanju, odnosno da je sama inicirala prljave napade na sebe. Ivo Josipović bez ograda je optužio HDZ i Kolindu Grabar Kitarović da koriste podzemlje kao udarnu pesnicu protiv njega. U istom broju lista nakon monstruoznih optužbi javlja se Tomislav Stockinger autor Barbike koji kaže da ni jedna stranka i organizacija ne stoje iza toga što je napisao već je to učinio da bi posvađao dvije velike političke stranke jer smatra da HDZ i SDP vode antihrvatsku politiku. Prije nego što je objavio svoj tekst pokušao ga je proturiti na jednom portalu, a kada je odbijen odaslao ga je po državi.

Dakle, vrlo je jasno kako u svemu tome nema nikakvog paraobavještajnog podzemlja nego se radi o pojedincu koji želi slavu i u borbi za slavu i nemoralno optužuje Kolindu Grabar Kitarović i njenu obitelj, a Josipović nemoralno i prljavo koristi anonimni pamflet razdjeljujući ga koristeći monopol na medije. To je još nemoralnije jer dopustio je objavu lažnih optužbi na račun Kolinde Grabar Kitarović i HDZ-a koje su svi pročitali. Pokušao je Kolindu Grabar Kitarović prikazati kao moralnog monstruma koji u borbi za vlast kompromitira sebe i svoju obitelj izmišljajući laži o sebi koje ju kompromitiraju, a Josipović to pripisuje kao nešto što će njemu naštetiti. To je monstruozna optužba kojom direktno osporava da Kolinda Grabar Kitarović bude predsjedničku kandidat jer ‘na vlasti će biti politička opcija s predsjednicom države koja za svoju udarnu pesnicu ima političko podzemlje’.

Ove lažne optužbe dovode u pitanje moralni kredibilitet predsjednika države koji se koristi prljavim metodama i spominje paraobavještajno pozmelje, a svime ovime što je napravio oduzeo si je moral i kredibilitet za predsjednika države. S pravom se može reći parafrazirajući predsjednika Josipovića možemo li zamisliti državu u kojoj je na vlasti opcija s Josipovićem na čelu koja izmišlja paraobavještajno podzemlje i lažno optužuje Kolindu Grabar Kitarović da se koristi prljavim metodama u političkoj kaljuži. Ne možemo zamisliti i zato je jedini častan potez predsjednika Josipovića da odustane od kandidature i duboko se ispriča Kolindi Grabar Kitarović za zlo koje joj je nanio. Ona je žrtva Josipovićeve kaljuže i lažnih optužbi za nemoral u kojoj se tvrdi da u borbi za vlast samu sebe kompromitira, a da joj je zapravo cilj blaćenje Ive Josipovića.

Da je Ivo Josipović moralan čovjek pamflet bi odmah nakon što ga je dobio bacio u koš, a ne razglasio. Da je Ivo Josipović moralan čovjek ne bi optuživao Kolindu Grabar Kitarović bez dokaza da se sama blati kako bi oblatila njega. Ivo Josipović ovu izmišljenu aferu iskoristio je da kaže da se radi o rukupisu iz prethodne predsjedničke kampanje. Pokušao je biti lukav i eventualno spriječiti istine o njegovom mogućem nemoralnom ponašanju i tamnim stranama karijere unaprijed pozivajući se na paraobavještajno podzemlje. Ovo je nezapamćena afera i prljava politička kaljuža u strahu da će izgubiti izbore ne birajući sredstva. Sreća je da se javio čovjek koji je srušio njegove optužbe i dokazao da Ivo Josipović nema moralni kredibilitet za predsjednika države. Pozivam i političke stranke koje podržavaju Ivu Josipovića u predsjedničkoj kampanji da povuku odluku o podršci njegovoj kandidaturi jer hrvatskoj ljevici treba bolji kandidat od Ive Josipovića. On je doživio moralni, ljudski i politički fijasko, a Kolinda Grabar Kitarović bila je i ostala dama, a on se pokazao kao korisnik političke kaljuže za dolazak na vlast.

prof.dr.sc. Zdravko Tomac/dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari