Connect with us

Iz Svijeta

Jedna osoba umrla, deseci tisuća zgalavljeni u blatu na festivalu Burning Man

Objavljeno

-

Vlasti savezne američke države Nevade u nedjelju su priopćile da istražuju smrt jedne osobe nakon obilnih kiša zbog kojih su tisuće osoba na festivalu Burning Man zaglavile u blatu te im je rečeno da ostanu na mjestu i čuvaju hranu i vodu

Ured šerifa okruga Perishing na sjeveru Nevade priopćio je da se smrt dogodila u subotu uslijed kiša, no bez objašnjenja uzroka smrti niti je otkriven identitet osobe. ‘Obitelj je obaviještena te je smrt pod istragom’, rekao je šerifov ured.

‘Nešto više od 70.000 ljudi’ još je blokirano u nedjelju, prenosi CNN šerifov ured. Oni koji žele otići mogu to učiniti jedino pješice nekih 8 kilometara do jedine prohodne ceste. Vlasti su zatražile posjetitelje da ostanu dok tlo ne bude dovoljno suho da se omogući kretanje vozilima.

U subotu, posjetitelj Paul Reder, koji dolazi na festival 22 godine, rekao je Reutersu da očekuje da će trebati barem dva dana da se područje osuši.

Deseci tisuća ljudi putuju svake godine na sjeverozapad Nevade, okupljaju se u privremenom gradu da stvaraju umjetnost, plešu i uživaju u zajednici po cijeni od 575 dolara po osobi za regularnu kartu. Lokalni mediji su izvijestili da je u Black Rock Cityju bilo oko 73.000 posjetitelja.

Festival je dobio ime po središnjem događaju, spaljivanju velike drvene skulpture zvane Čovjek pretposljednje večeri festivala.

U videima podijeljenim na društvenim mrežama moglo se vidjeti da su posjetitelji festivala u blatu do gležnjeva, no dobro raspoloženi. Mjesto je smješteno u pustinji Black Rock Desert u Nevadi, na velikom, ravnom koritu jezera poznatom kao playa.

Okupljanje, koje je u svojim začecima u San Franciscu 1986. godine bilo skromno, sada posjećuju slavne osobe i influenceri društvenih mreža. Trajanje je bilo predviđeno od 27. kolovoza do 4. rujna. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari