Connect with us

Politika

‘Jedna osoba utjecala je na predsjednika stranke tako da nitko drugi do njega nije mogao’

Objavljeno

on

Miroslav Škoro/fb

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta u ostavci, otkrio je da je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu već podnio kaznene prijave protiv bivšeg glavnog tajnika DP-a Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić ne bi li se utvrdile nepravilnosti u organizacijskom i materijalno-financijskom poslovanju stranke.

Očekivano, prozvani su se danas javili sa svojim stranama priče, pa je Krešimir Bubalo Škorin istup nazvao “potezom bombaša samoubojice”.

Stranka nije samo Škorina Škoro je 17. srpnja u grupi Klub zastupnika Domovinskog pokreta napisao da je financijska situacija loša. Otišao sam do računovodstva jer nije ni Nadzornom
odboru dostavio izvješće za prošlu godinu. Što god sam uočio, zajedno s kolegicom Ljiljanom Vuletić, o tome sam obavijestio predsjedništvo stranke i zatražio inventuru, reviziju i forenziku. Spreman sam dati svaki odgovor bude li za tim potrebe, ali odgovori o poslovanju nalaze se kod predsjednika stranke.

Kad se prije dva tjedna počelo sve to oko Škore događati, u izjavama sam govorio da su to unutarstranačka pitanja. Kad se provedu inventura, revizija i forenzika, stranka će se očitovati – rekao nam je danas Krešimir Bubalo.

Darijo Žepina, bivši glavni tajnik DP-a, za N1 rekao je da nije točna Škorina informacija da je on imao uvid u stranačke financije, već da su jedini uvid u njih imali upravo Škoro i njegova asistentica Nikolina Brajković.

– Činjenično stanje je sljedeće; u stranci nikad nije postojala ni jedna kreditna kartica za koju ja znam. Gospodin Radić, Škoro i moja malenkost imali smo debitne kartice
Domovinskog pokreta. Razlika je velika. Koliko znam, Radić nikada nije svoju ni podigao u banci. Što se tiče moje, odnosno kartice DP-a koju sam koristio, sve je vrlo transparentno i lako je to utvrditi. Nikada ni jedna stavka osim stranačkih nije plaćena tom karticom. Sve ostalo su neistine, laži i objede.

Nemam druge riječi kako bih to nazvao – kazao je Žepina. Ali, Škoro mu nije ostao dužan. Na Facebooku je danas poslijepodne objavio izvod računa stranačke kartice, odnosno snimku ekrana s adresama na koje se svakodnevno dostavljaju informacije o stanju na toj istoj kartici. Jedan od mailova na koji izvodi dolaze jest upravo onaj Darija Žepine. A baš on je, kako je Škoro rekao u intervjuu, imao podršku sadašnjeg v.d. predsjednika Marija Radića koji je, prema onome što Škoro kaže, “uvijek tražio razlog da ga se ne smijeni”.

Za komentar smo danas nazvali i Radića, piše Večernji List – Ne bih ništa posebno govorio, valjanje u blatu nije moja disciplina. Ono što me razočaralo prijava je protiv Ljiljane Vuletić,
žene koja je samohrana majka i vodi udrugu za djecu oboljelu od malignih bolesti. Ima svoj računovodstveni servis i zbog bilo kakvih prijava mogla bi izgubiti licencu – rekao nam je Radić, kojeg smo pitali i može li Škoro, nakon ovog istupa, očekivati stegovni postupak unutar stranke.

– Mogu ga pokrenuti predsjednik stranke, predsjednik Nadzornog odbora i Domovinski odbor – kaže Mario Radić. – Dakle, ja nemam s tim veze, vidjet ćemo – kazao je Radić, koji nam je priznao i da ga je zbog cijele situacije sram. Žao mu je, kaže, svega što se napravilo, a sad se ovakve slike plasiraju van. – I ja sam uložio dvije godine života u stranku, nije ona samo nečije dijete, ona je dijete svih nas – rekao je v.d. predsjednika Domovinskog pokreta.

Bartulica: Želim mu svako dobro Pokušali smo danas stupiti u kontakt i s ostalim članovima predsjedništva stranke, ali oni se uglavnom nisu javljali. Samo nam je Stjepo
Bartulica, kojeg smo zvali jer Škoro u intervjuu ni njega nije poštedio, poslao kratku poruku.

Podsjetimo, na pitanje kakvo je financijsko stanje stranke te opasku da Bartulica kaže da je loše, Škoro je kazao kako je čuo što je rekao Bartulica “koji se inače ne razumije u financije”.

– Zato i leti avionom na trošak stranke, a ne razumije se ni u puno toga drugog. Jednom je prilikom izjavio da ne bi trebalo toliko otvarati vrata mladima i ženama jer je Isus Krist imao samo muške apostole – kazao je Škoro. Bartulica je na sve samo rekao da izjave neće davati do kraja ljeta. – S gospodinom Škorom sam dobro surađivao godinu dana i želim mu svako dobro – poručio je. A iako službeno za razgovor u stranci raspoloženi nisu bili, neslužbeno su nam rekli da protiv prijava nemaju ništa, dapače, čekaju sve revizije da se stvari raščiste.

U globalu, kažu nam, sve što se pisalo, a što Škoro demantira, točno je. – Tko je imao uvid u račune, a tko nije, manje je bitno. Mi smo imali situaciju u kojoj je jedna osoba utjecala na predsjednika stranke tako da nitko drugi do njega nije mogao – kažu neslužbeno u Domovinskom pokretu, u kojem su se osvrnuli i na Bartuličine avionske karte.

– Čovjek je trebao u Splitu promovirati tamošnjeg kandidata na lokalnim izborima. Javio je da puše bura i da neće ići, na što mu je stranka poslala avionsku kartu do Splita plaćenu 440 kuna. Kao da se njemu baš išlo – govore u Domovinskom pokretu, piše Večernji List

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR