Connect with us

Pregled

Jednostrana emisija U mreži Prvog: Slušatelji pozvali goste na osudu tretmana Željke Markić u “Novostima”

Objavljeno

-

U emisiji “U mreži Prvog” voditelja i urednika Milorada Šikanjića jutros su gostovali član Centra za mirovne studije, GONG-a i Iskoraka Gordan Bosanac te SDP-ov saborski zastupnik Joško Klisović.

“Narušavaju li se prava u Hrvatskoj žestokim tempom i klizi li zemlja ka ultrakonzervativizmu? Kako seriju napada na medije, na nevladine udruge, i tako dalje, vidi oporba, što o tome misli vlast?

Zašto se Hrvatska u Vijeću Europe jučer našla u društvu Mađarske i Poljske i zašto se protivi povjereniku za spolnu ravnopravnost?” pitanja su kojima je voditelj otvorio emisiju.

Teme razgovora kretale su se od postrojavanja pripadnika i simpatizera A-HSP-a na Trgu bana Jelačića prošle nedjelje, pozdrava “Za dom spremni”, napada na LGBT-party u klubu Super Super i provaljivanja u prostorije portala Forum.tm, pa do nedavnoga hrvatskog vanjskopolitičkog istupa kojim je ministarstvo Davora Ive Stiera odbilo sudjelovati u financiranju industrije pobačaja.

Dozu pluralizma u inače posve jednostranu emisiju unijeli su pozivi slušatelja, koji su gostima, a i voditelju postavljali čitav niz protupitanja i komentara kojima su izrazili svoje neslaganje kako s njihovim stajalištima o ekstremizaciji društva, tako i s pristranim uređivanjem emisije.

Na jedan Klisovićev komentar o tome kako je fotomontaža Milanke Opačić s majicom na kojoj pišu četiri ćirilična slova “S” ista kao da je na njoj “nacrtana meta”, slušatelj ga je upitao nije li onda meta i na glavi Željke Markić, koju srpski tjednik Novosti prikazuje s hitlerovskim brčićima.

Zastupnik Klisović je nato odgovorio kako smatra neprimjerenima “bilo kakve fotomontaže koje mogu biti uvredljivog sadržaja te poticanje na određenu netoleranciju i napad na te osobe”, bilo da je riječ o Milanki Opačić ili o Željki Markić.

Narod.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari