Connect with us

Vijesti

Jelena Pavičić Vukičević ide u utrku za gradonačelnicu Zagreba

Objavljeno

on

foto HINA

Stranka rada i solidarnosti odlučila je o svojem kandidatu, odnosno kandidatkinji za gradonačelnika grada Zagreba.

Predsjedništvo stranke jednoglasno je odlučilo da će kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti na lokalnim izborima za gradonačelnicu Zagreba biti Jelena Pavičić Vukičević, javlja N1

Podsjetimo, na sjednici Predsjedništva 365 Stranke rada i solidarnosti od 11. ožujka 2021. utvrđeno je da će nakon smrti Milana Bandića, predsjednika stranke, do izborne skupštine stranku zastupati potpredsjednica Jelena Pavičić Vukičević.

Tijekom obraćanja novinarima, Jelena Pavičić Vukičević isključivo je koristila izraz Stranka rada i solidarnosti za naziv stranke.

“Ja sam prihvatila kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu”, objavila je, zahvalila članovima stranke i opisala atmosferu u stranci:

“Radi se o velikom broju članova stranke koji su istaknuli moju kandidaturu i koji su me na taj način, evo, ponukali da prihvatim kandidaturu i izađem na izbore kao kandidatkinja za gradonačelnicu”

“Ja sam spremna povesti Stranku rada i solidarnosti do izborne pobjede, i to kao najveću stranku u Zagrebu koja ima dovoljno znanja i iskustva i koja uvijek svo to znanje i iskustvo nesebično stavlja pred građane, čineći naš grad svakodnevno sve boljim mjestom za život”, kazala je dalje.

Osvrnula se i na ono što je izjavila o mogućoj kandidaturi na narednim lokalnim izborima odmah nakon smrti Milana Bandića:

“Nakon gradonačelnikove smrti rekla sam da nisam nikada razmišljala o kandidaturi. Rekla sam to iz srca… Nadam se da mi to neće nitko  zamjeriti.”

Objasnila je kako je došlo do promjene:

“Nakon svih ovih lijepih izraza s jedne strane sućuti s druge strane, te podrške, ponovno sam razmislila i donijela jedinu ispravnu odluku.”

Jelena Pavičić Vukičević istaknula je da je odluku donijela nakon što je o tome raspravila sa svojom obitelji.

U jednu stvar je, kaže, sigurna:

“Ja znam da ću ovu stranku povesti do izborne pobjede.”

“Živimo u izazovnim vremenima, nema prostora za eksperimentiranje, nema prostora za pokušaje i pogreške”, istaknula je.

Obećala je tri stvari.

“Prvo je nastavak svih socijalnih prava, pomoći poduzetnicima, obrtnicima, svima onima koji žive od svoga rada, a znamo da im u ovim vremenima nije lako”, kazala je.

Zatim je rekla da je druga stvar urbana obnova, “koja neće značiti samo statiku”. Treći stup prorgrama koji je navela bilo je:

“Istinsko uključivanje građana u proces donošenja odluka.”

Na pitanje novinara na čemu temelji toliki optimizam kad im istraživanja raspoloženja birača stranci, tako niti kandidatu, ne daju previše glasova, odgovorila je:

“Mi smo tek danas utvrdili svog kandidata, a to sam ja. Tek danas kreće izborna utrka.”

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari