Connect with us

Razgovor

Jelena Perčin: Ja nemam sumnje. Jednostavno znam da Bog postoji.

Objavljeno

on

Svom djetetu svaku večer čitam dječju Bibliju i zajedno se molimo

Javna ste osoba, glumica i često se vaše ime može vidjeti  u medijima. Kako se nosite s time?
Medijski napisi  uglavnom me znaju iznervirati, ali oni se brzo sami demantiraju pa se ne upuštam u rasprave s medijima preko medija. Mišljenja sam da čovjek najbolje svjedoči svojim životom.

Je li vam teško biti vjernica u glumačkom svijetu?
Rekla bih da tu nije nije problem samo  u glumačkom svijetu,  nego općenito današnji svijet.
Meni nije teško jer nemam sumnje, ja jednostavno znam da Bog postoji. Teško mi je gledati svijet kakav jest. Nisam tip koji će ići nekoga uvjeravati da vjeruje u Boga, ali ako dođe do rasprave, želim da se poštuje moj stav.

jelena-percinZnamo da posao glumice ponekad pretpostavlja glumljenje eksplicitnijih scena. Kako reagirate na to danas, a kako ste nekada? Pristajete li na takve uloge?
Nije mi to nikad bilo ugodno. U trenutku kad mi to radimo to je potpuno drugo od onog što vidimo na ekranu. I uvijek je nelagodno, ja nisam tip koji voli dijeliti svoju intimu i uvijek želim samo da što prije prođe. Jako puno ovisi kakav mi je kolega, ali hvala Bogu, imala sam uvijek ugodne kolege s kojima bih to onda zajedno lakše prošla.

 U kojem trenutku vašeg života ste „upoznali“ ili spoznali Boga?
Ne bih se  točno mogla sjetiti trenutka, jer čitav svoj život sam u vjeri, tako sam odgajana. Preko bake i majke, vjeru sam kao dijete usvojila više kao običaj, ali kasnije sam u sazrijevanju i  iskustvu vjere to potvrđivala u svom životu.

Kao majka koje vrijednosti pokušavate prenijeti svom djetetu?
Nastojim je odgojiti  kao odgovornog  čovjeka, razviti joj empatiju, da ima svijest za ljude oko sebe. Isto tako, da ima svoj stav i da je naučim da bude svoja.

Imate li problem sa medijskim sadržajem koji se prikazuje djeci – crtići puni nasilja, magija, krivih vrijednosti?
Imala sam sreću da moja kćer nije ovisnik o TV-u. Prvih par godina njenog života izbacila sam televiziju iz kuće kao aparat, da stekne neke druge navike.
Ona danas točno bira što gleda, ima svoje interesno područje pa za sada s time nemam problem.

Kako svom djetetu pokušavate prenijeti vjeru, objasniti Boga?
Ja mislim da djeca puno  uče u ranoj fazi gledajući roditelje. Ona vidi mene kao primjer gdje se redovito odlazi na misu, molimo se svaku večer, čitamo dječju Bibliju. Mislim da je to za ovu fazu njezin put za vjeru.

Krajem godine s radom kreće naša Laudato Tv, obiteljska televizija sa katoličkim vrijednostima. Po vašem mišljenju kolika je potreba za jednim takvim medijem?
Velika je potreba. Ljudi su zaboravili kršćanske vrijednosti i svakako ih treba podsjetiti na to. Tu nužno čak i ne mislim samo na vjeru, jer kršćanstvo ima temeljne vrijednosti koje su upisane u svakog čovjeka i čemu bi svatko trebao težiti.

Nabrojite 3 najvažnije stvari u vašem životu?
Vjera, obitelj i iskrenost prema sebi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari