Connect with us

Magazin

Jelena Perleta, Karmela Barišić, Bernardica Juretić Rožman, Miloš Šolaja i Vicko Goluža o Budnici

Objavljeno

-

Jelena Perleta, novinarka HTV:
Čestitke Budnici! Bravo Marko na širokoj lepezi gostiju! Ni ludnica, ni sudnica, već Budnica!

Karmela Barišić, sveučilišna profesorica:
Čestitam Budnici 2. rođendan i u toj prigodi ističem da je emisija osvježila i poboljšala hrvatski eterski prostor. Zahvaljujući uredniku i voditelju, gospodinu Marku Ljubiću, upoznali smo sjajne osobe koje nismo mogli „sresti“ u drugim emisijama sličnoga formata. Gospodin Ljubić suvereno vodi svoje sugovornike kroz različite teme, a slušateljima pomaže u analitičkoj raščlambi naše političke i kulturne svakodnevice. Čestitke
, puno uspjeha i puno rođendana Budnici!

Miloš Šolaja, profesor Fakulteta političkih nauka u Banja Luci:
Uz čestitke da se emisija održala već dvIje godine i želju da još dugo potraje, moram da kažem da je “Budnica” kao televizijska forma daleko prevazišla površnost političkog analitičarenja i naglašenog značaja lažnih vijesti i da je kao mogućnost iznošenja iskrenog i nezavisnog mišljenja znatno doprinijela širenju otvorene i demokratične analize i kritike društvenih pojava i procesa, ali i uloge i djelanja njihovih nosilaca. Aktuelnim pristupom, izborom tema i sagovorenika, pOjavom na društvenim mrežama gledaocima daje priliku da i sami učestvuju u njenom profilisanju. Regionalno prošireno praćenje dokaz je potrebe za ovakvim pristupom razmjeni informacija i ubrzavanju njihovog protoka.

Vicko Goluža, hrvatski pjesnik: Svaku Budnicu Osječke televizije sjajnog urednika Marka Ljubića doživljavam kao eksploziju buđenja domoljublja u kojoj grme poruke zdravog razuma i očinske brige za Hrvate u domovini i inozemstvu. Emisija, pomno i profesionalno prati i analizira sva bitna događanja od interesa za javnost bez nepodnošljivog podilaženja i gadljivog licemjerja. Držim da Budnica poziva na budnost u ludnici informativnog prostora zamazanog blatom opskurnih laži, mržnje i podmetanja u kojima sikće stoljetna Otrovnica nesloge i podjela hrvatskog naroda koja ne dopušta uzlet u krvi stečene Domovine. U gorućoj želji da se nikad ne ugasi ovaj, svake hvale vrijedan projekt buđenja i jačanja nacionalne svijesti pridružujem se čestitkama povodom 2. rođendana.

Bernardica Juretić Rožman, magistrica znanosti, humanitarka:
Marka slušam i gledam nekoliko godina. Kad sam ga upoznala, dojmio me se njegov zdrav-kritički duh. Gostujući u emisiji vrlo sam se ugodno osjećala. Svidio mi se način komunikacije i vođenja emisije. Čestitke na drugom rođendanu i želim još puno uspješnih godina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari