Pratite nas

Gonjanje

Jelena Rozga i Sinergija večeras zabavljaju brucoše u Mostaru: Osvojite ulaznice

Objavljeno

na

”Izuzetno se radujem ponovnom dolasku u Mostar. Iako sam već govorila mnogo puta, opet ću ponoviti, moje prvo live izvođenje ‘‘Bižuterije’‘, pjesme koja je promijenila puno toga u mom životu, bilo je upravo u vašem gradu, što je i razlog više moje emotivne vezanosti za Mostar’‘, otkrila je Jelena Rozga povodom svog nastupa na ”Brucošijadi 2014’” koja će se održati u četvrtak u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru.

Karlovac, 05.09.2013 - Jelena Rozga nastupila na Karlovackim danima pivaKraljica hrvatske estrade najavila je ludu zabavu, puno lijepih pjesama i plesa.
Da je miljenica publike, pokazuje i veliki interes za njezin koncert u Mostaru, ne samo brucoša i starijih studenata, nego i brojnih drugih fanova.

Organizatori su za one najvjernije u pretprodaju pustili ograničen broj ulaznica po nižim, pretprodajnim cijenama – 8 KM za studente i 10 KM za sve ostale, koje se mogu kupiti na info pultu Mepas Mall-a, Forest lounge baru u Orci, te uredu Studentskog zbora od 9 do 14 sati.

U suradnji s agencijom PRimera dijelimo 3×2 karte. Drage brucošice i brucoši, pošaljite nam Vaše ime, prezime i kontakt na [email protected] i možda baš vi osvojite ulaznice za ovogodišnju Brucošijadu. Napomena: e-mail naslovite ‘brucošijada’.

Zagrijavanje za tradicionalnu brucošku večer povjereno je odličnom domaćem bendu Sinergiji, koji će započeti sa svirkom već u 20 sati.

‘‘Nikako nemojte propustiti njihov nastup, ali ni priliku da sudjelujete u izvlačenju bogate tombole u kojoj će sudjelovati svi posjetitelji sa ulaznicama, koji u dvoranu uđu do 22 sata.Bit će tu zanimljivih nagrada-od tableta do slatkih paketa, a sponzori tombole su HT Eronet, Mepas, Mepas Mall i Pink Panter’‘, otkrio je Vedran Biokšić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Brucošijadu su podržali HT Eronet, Ožujsko, Turistička zajednica HNŽ-a, Džajić commerce, Namex, hotel Bristol, Delta security, Studentski centar Mostar, a medijski Media Res, Bljesak.info, pogled.ba, jabuka.tv, Radio plus, Mostarska panorama, Običan radio i Dnevni list.  (bljesak.info)

>>Rozga u Mostaru, Severina u Širokom Brijegu

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari