Pratite nas

Kronika

Jelenić: Istraga USKOK-a ne uključuje gospodina Galića

Objavljeno

na

Dražen Jelenić za RTL je otkrio kako je rekonstuiran izgubljeni spis o elitnoj prostituciji i kako se uskoro očekuje kako će biti donesena i državnoodvjetnička odluka u vezi slučaja.

“Ja sam optimist da će na temelju onoga što je što je dosad provedeno i što će biti provedeno DORH moći donijeti zakonitu i na činjenicama utemeljenu odluku, a kakva će ona biti prepustimo to DORH-u”, rekao je Jelenić.

Potvrdio je kako još uvijek traje ‘uskočka’ istraga o aferi SMS te dodao kako je moguće da je četri do pet osoba u USKOK-u imalo pristup informaciji čije se uhićenje sprema.

“Možemo samo nagađati. Da su dvije-tri osobe, to sigurno nisu. Čim imate toliki broj ljudi uključen, naravno da nije lako, ali nije ni nemoguće. Naša policija je otkrivala počinitelje kaznenih djela i kad je bilo puno više osoba koje su to djelo mogle počiniti.”

Na upit novinarke je su li istiniti napisi medija da se dio istrage oko afere SMS seli na Pantovčak Jelenić je za RTL rekao: “”Izgleda da mediji znaju bolje nego mi koji radimo na spisu. Istraga USKOK-a ne uključuje gospodina Galića niti je on u bilo kojem svojstvu u toj istrazi.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Zauvijek ćeš ostati zapisan u hrvatskoj povijesti

Objavljeno

na

Objavio

Danas se s posebnim pijetetom i tugom prisjećamo junaka Domovinskog rata Damira Tomljanovića Gavrana, pripadnika legendarnih Tigrova koji je život dao za Domovinu na obroncima Velebita.

Zauvijek ćeš ostati zapisan u hrvatskoj povijesti.

Uspomene na tvoje junaštvo nikada ne blijede, u tvoju čast Dočasnička škola Hrvatskog vojnog učilištu nosi ime Damir Tomljanović Gavran, a tvoje vrijednosti utkane su u današnjoj Hrvatskoj vojsci!

Damire, hvala ti za sve. Neka ti je vječna slava i hvala! Napisao je Ministar obrane RH Damir Krstičević.

 

Svečano otkriveno poprsje Damira Tomljanovića Gavrana

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Admiral Domazet – Lošo i Mile Ćuk napustili Hrvatski generalski zbor!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su ga napustili generali Željko Sačić, a zatim Ivan Tolj i Ivan Kapural, danas su im se pridružili admiral Davor Domazet Lošo i Mile Ćuk!

Što je natjeralo admirala Davora Domazeta Lošu, jednog od utemeljitelja Hrvatskog generalskog zbora da ovako naglo istupi, za portal Dnevno.hr objasnio je on sam:

“Generalski zbor nema generalske reakcije”

“Kao prvo, nije naglo… Ja već dvije godine ne nazočim sjednicama a tajniku sam izlazak najavio još prije dva tjedna”, kazao je Lošo i pojasnio razloge koji su ga natjerali na ovakvu odluku:

“To nije onaj zbor kakvim sam ga ja zamišljao. Generali pobjedničke vojske imaju pravo korigirati politička pitanja, osobito ako je u pitanju zaštita nacionalnih interesa. HGZ to ne čini, potpuno se distancirao i bavi se prigodičarstvom i protokolima. To nije misleća nevladina udruga! Pa, jeste li vidjeli njihovo priopćenje vezano uz istup predsjednika EU parlamenta koji pretendira na Istru i Dalmaciju? Mlako i nedorečeno, poput reakcije premijera i predsjednice! To nije reakcija koja se očekuje od generala!”, kazao je admiral koji ima svoje viđenje reakcije na skandaloznu Tajanijevu izjavu:

“Trebalo je talijanskim generalima poslati pismo puno strateških poruka. U njemu je trebalo spomenuti Svetozara Borojevića, hrvatskog feldmaršala pravoslavne vjeroispovijesti koji je spriječio 11 talijanskih ofenziva kao i admirala Janka Vukovića koji je pobijedio talijansku flotu. Tako reagira vojska!”, ogorčen je admiral Lošo koji dodaje kako predsjednica kao i premijer općenito nisu svjesni zbivanja oko sebe.

“Ne čuju reakcije iz Srbije na Tajanija? Ne čuju da govore kako će se zajedno s Talijanima podijeliti na području RH, baš kako su planirali 1993?Ne čuju riječi glavnog tajnika NATO-a? Ne prate pariške Žute prsluke? Oni jednostavno ne znaju što se valja iza brda”, zaključuje admiral Davor Domazet Lošo, piše Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari