Pratite nas

‘Jergoviću, marš u pi*ku materinu nacistički, a potom i komunistički gade! Prije 27 godina sudjelovao je na nacističkoj zabavi’

Objavljeno

na

Nakon dolaska tadašnje milicije uslijedila je hajka na tadašnje mlade sarajevske intelektualce koji su se zatekli na toj zabavi, a među njima je bio danas ugledni književnik i antifašist Miljenko Jergović kažu u svojem priopćenju iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Javnost je tada očekivala kako će sudionici Naci-partyja biti osuđeni na višegodišnje robije te da će im biti zabranjem društveno-politički rad. Dogodilo se upravo suprotno, pojašnjava se dalje u priopćenju. Akteri spomenute zabave iskazali su pokajanje i postali najveći zagovornici i promotori antifašističke ideje na prostorima bivše Jugoslavije.

Dana 13. prosinca navršit će se 27. obljetnica otkako je Isidora Bjelica kći poznatog šahista Dimitrija Bjelice u Sarajevu organizirala nacističku zabavu na koju se se odazvali u društvu i regiji danas važni antifašisti koji su nosili kukaste križeve oko ruku kao što su to nekoć činili pripadnici nacističke Njemačke. Nakon dolaska tadašnje milicije uslijedila je hajka na tadašnje mlade sarajevske intelektualce koji su se zatekli na toj zabavi, a među njima je bio danas ugledni književnik i antifašist Miljenko Jergović kažu u svojem priopćenju iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Javnost je tada očekivala kako će sudionici Naci-partyja biti osuđeni na višegodišnje robije te da će im biti zabranjem društveno-politički rad. Dogodilo se upravo suprotno, pojašnjava se dalje u priopćenju. Akteri spomenute zabave iskazali su pokajanje i postali najveći zagovornici i promotori antifašističke ideje na prostorima bivše Jugoslavije.

“Izjava Miljenka Jergovića za „Bhsupersport” u kojoj vrijeđa Josipa Šimunića nazivajući ga „nacističkim gadom” i šalje ga u p..materinu, pokazuje nam samo kako bivša komunistička hobotnica, koju osuđuje međunarodna zajednica zbog zločina koje su napravili u vrijeme svoje vladavine, još uvijek postoji i kako je kao takva ugrađena u institucije postjugoslavenskog društva na prostorima bivše Jugoslavije.”, stoji dalje u priopćenju.

Dodaju da bivša jugoslavenska kontraobavještajna služba još nije objavila popis imena vrbovanih intelektualaca koji su pripadnici svih naroda i narodnosti s prostora bivše Jugoslavije. Štoviše izravno su stavljeni u funkciju kroz međunarodne organizacije, Soroševe medije, lijevo orijentirane političke stranke, elektronske medije, društva književnika i pisaca, razne odbore za ljudska prava da bi se stvorila atmosfera povampirenog fašizma iz Drugog svjetskog rata s nemjerom da se zataškaju zločini koji se se događali od 1945. do 1990., a koje je provodila komunistička partija Jugoslavije na čelu s Titom. “Sve one političke i narodne pokrete, koji su se pojavili 1990. godine i koji su narodnom voljom srušili diktaturu komunističke partije i poveli narode bivše Jugoslavije ka demokraciji i euroatlantskim integracijama, proglašavaju novim fašistima. Isidora Bjelica je kao organizatorica Naci-party-ija bila u funkciji velikosrpske politike, javno podržavala Arkana i velikosrpsku agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a Miljenko Jergović je bio zadužen da blati sve one snage koje su se suprotstavile velikosrpskoj agresiji, te da ih proglašava fašistima i ratnim zločincima, tj. da olakša agresorima iz Beograda provođenje vojnih i političkih ciljeva.”, kažu iz Koordinacije udruge branitelja.

I 27 godina nakon te zabave kada ne postoji fašizam kakav je postojao u Drugom svjetskom ratu već je zamijenjen neriješen nacionalnim i povijesnim procesima na prostorima bivše Jugoslavije i gdje svi narodi imaju zajedničku prošlost, ali na različite načine vide povijest i povijesno pravo svakog naroda sa ovih prostora. Neriješeni su zločini nakon Drugog svjetskog rata, a osobito Domovinskog rata Jergović se stavlja na stranu nalogodavaca iz Beograda i pokušavaju medijskom harangom prizvati duhove prošlosti preko Šimunića, fašistozirati hrvatsko društvo i pripremiti medijski prostor za stvaranje osjećaja povijesne krivnje hrvatskog naroda nametnutog od strane komunista iz Beograda te na taj način izjednačiti krivnju Hrvatske i Srbije da bi se odbacila optužnica za genocid, objašnjavaju iz Koordinacije. “Hrvatski narod je pokazao svoju zrelost u Domovinskom ratu kroz euroatlantske integracije i kao takav se u potpunosti izjednačio sa svim zemljama članicama Europske unije i danas otvara još jedno neriješeno pitanje, a to je „Tko je odgovoran za zločine nad hrvatskim narodom od 1945.-1990., na koji način je ubijan hrvatski narod, koliki je broj žrtava te tko su bili oni koji su bili zaduženi za prikrivanje zločina?”.S obzirom da Miljenko Jergović sebe smatra intelektualcem i književnikom, mi, hrvatski branitelji iz Bosne i Hercegovine, mu šaljemo pozdrav njegovim književnim jezikoslovljem: ‘Marš u p..materinu, nacistički, a potom i komunistički, gade!'”, zaključuju na koncu.

Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Hrvatski generalski zbor najoštrije osuđuje smišljene i plasirane laži

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Priopćenje za javnost Hrvatskog generalskog zbora povodom objavljenih neistina na portalu „Glasno“ pod naslovom: „ZAŠTO JE DAMIR TOMLJANOVIĆ-GAVRAN UBIJEN U ZAGREBU“

Hrvatski generalski zbor najoštrije osuđuje laži, koje je na blogu-portalu „Glasno“ pod naslovom: „ZAŠTO JE DAMIR TOMLJANOVIĆ–GAVRAN UBIJEN U ZAGREBU“, objavio  autor Miro Matijević.

Hrvatski generalski zbor, podsjeća, da su okolnosti pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana, 17. veljače 1994. godine na Velebitu javnosti dobro poznate, obzirom da su o tom tragičnom događaju, u medijima, u više navrata govorili neposredni svjedoci, Gavranovi prijatelji i suborci,  pripadnici 1 gardijske brigade „Tigrova“, Darko Katuša i Grga Tokić.

Obzirom na navedeno, smatramo kako je  izrečene neistine autor članka u javnost smišljeno plasirao  u cilju stvaranja i širenja dezinformacija, kako bi se manipuliralo javnim mnijenjem, izazivale podjele i posijale sumnje u braniteljskoj populaciji i šire, te bacila ljaga na pokojnog ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Pritom je, autor u svom članku, branitelje prikazao kao masovne uživatelje droga, a Gavranovu junačku smrt, na borbenoj zadaći, proglasio običnom likvidacijom od hrvatske strane.

Hrvatski generalski zbor upozorava, da ovako smišljene i plasirane laži,  neposredno uoči obilježavanja 25 obljetnice pogibije istinskog heroja i omiljenog  junaka Domovinskog rata stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana, imaju sve odlike psihološkog-propagandnog  djelovanja, kao oblika Specijalnog rata,  usmjerenog protiv temeljenih vrijednosti Domovinskog rata i Republike Hrvatske u cijelosti.

Obzirom na navedeno, Hrvatski generalski zbor traži žurno postupanje Državnog odvjetništva.

HRVATSKI GENERALSKI ZBOR

UPRAVNI ODBOR

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Danska: Nećemo zaustaviti povratak boraca ‘Islamske države’ kući

Objavljeno

na

Objavio

Danska vlada poručila je u četvrtak kako ne može zabraniti svojim građanima, koji su putovali van zemlje da se bore za Islamsku državu, da se vrate kući.

Kako je poraz Islamske države sve izgledniji, njezini borci vraćaju se u zemlje iz kojih su došli, a što s borcima napraviti novi je problem zemalja poput Danske.

“Nemam apsolutno nikakvo suosjećanje prema njima, oni su nepoželjni u Danskoj”, rekao je danski ministar pravosuđa Soren Pape Poulsen za Ritzau agenciju.

“No, ovo je kompleksan problem. Nema savršenih ili jednostavnih rješenja. Činjenica jest da ne možemo odbiti Dance da se vrate u Dansku”, dodao je Poulsen.

Prema navodima vlasti, od 2012. godine 150 ljudi iz Danske otišlo je u Irak i Siriju boriti se za ekstremiste.

Sjedinjene Države predvode poziv državama diljem svijeta da preuzmu natrag građane koji su bili međunarodni borci ili pristaše Islamske države.

Mnoge su borce zarobili Kurdi i SDF kako se urušavala Islamska država.

Predsjednik SAD-a Donald Trump zatražio je od EU da preuzme 800 boraca koji su bili zarobljeni.

State Department u srijedu je rekao kako neće prihvatiti ženu rođenu u SAD-u, a koja je napustila Alabamu da se bori za Islamsku državu u Siriji prije četiri godine.

U Velikoj Britaniji, žestoka je rasprava oko 19-godišnje Shamime Begum i njezina povratka na Otok. Ona je napustila London kao školarka 2015. godine i pridružila se Islamskoj državi, no sada se želi vratiti jer želi svjetliju budućnost za svoje novorođenče u Britaniji.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari