Connect with us

BiH

Jeste li vidjeli što je Reis Kavazović rekao o Dariju Kordiću?

Objavljeno

-

A jeste li ubrali današnju tempiranu dobro osmišljenu koordiniranu medijsku akciju kragujevačke N1 ‘televizije’ koju su prenile sve ‘ZunZare portali’, INDEX prvi, Telegram… pa onda ostali, Puljkov OPG portal ne propušta ?

Iskopali neki video star par godina o Kordiću i gnoye, prozirni u nakanama i ‘dejstvovanjima’ ka izvor rijeke Čikole.
A povod je?

Prije 30 godina, osmero djece poginulo je na igralištu u naselju Podgradina u Vitezu od posljedica eksplozije granate koja je ispaljena s položaja Armije Bosne i Hercegovine.😢🙏

Na igralište u naselje Podgradina u Vitezu 10. lipnja 1993. godine ispaljena je granata koja je ubila petoro djece na mjestu događaja, dok je troje preminulo u bolnici. Roditelji su djecu mogli prepoznati samo po odjeći. Ranjeno je i šestero djece koja su evakuirana u Split.

Ubijeni su Boris Antičević, Dražen Čečura, Sanja Garić, Milan Garić, Velimir Grebenar i Augustina Grebenar, Sanja Križanović i Dragan Ramljak.
Za smrt osmero djece nitko nije odgovarao.
Bio sam onda tamo komentirao je poznati ratni snimatelj Dražen Travaš.

Podsjetimo, na objavljenoj snimci, za koju nije jasno kada je točno nastala i u kojem kontekstu a prenio ju je veliki broj portala u Hrvatskoj i BiH, vidi se Kordić u društvu nekolicine muškaraca koje je predstavio kao prijatelje “sa sjevera Hrvatske” pojašnjavajući kako ga je jedan od njih pitao o današnjem odnosu prema ratnim zbivanjima iz 90-ih godina.

“Kada me je pitao (prijatelj) je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata ja sam mu rekao sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka je sekunda vrijedila”, kazao je Kordić na snimci.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović poručio je u subotu  Dariju Kordiću da zaslužuje samo prijezir i vječito prokletstvo reagirajući na taj način na snimku koju su tijekom dana objavili mediji.

Kavazović naravno nije spomenuo nevine žrtve čiju godišnjicu danas obilježavamo.

Zločin bez kazne – Djeca su ubijena na igralištu

Na ovu medijsku manipulaciju osvrnuo se i general Željko Glasnović:

Koliko zloban, poremećen i patološki bolestan moraš biti da Kordićev odgovor kako ne žali ni sekunde provedene u zatvoru, huškački plasiraš u medije s izvrnutom manipulatorskom insinuacijom po kojoj ispada da je izgovarajući to mislio na zločin (koji nije počinio) a ne na za njega blagoslovljeno vrijeme u zatvoru, u kojem je nevin prihvaćajući lažnu osudu kao svoj križ koji je čvrsto nosio na leđima – upoznao Gospodina.

Monstruozne laži, klevete i uvrede nepismenih sociopatskih, antihrvatskih, mrziteljskih i klevetničkih portala i Yugo DNOvinara koji cijeli dan senzacionalistički prenose ovu vijest na taj način pripremaju narod opet na novi linč prema nevinom čovjeku koji šuti i ne brani se.

Dario Kordić je najčasniji čovjek i najveća moralna vertikala koju ja poznajem. On je sinonim za poštenje, vjernost, uzor, ponos, hrabrost, dobrotu, žrtvu i veliko svjedočanstvo živoga Boga. Bio je 316 dana u okruženju sa svojim narodom. Metka nije ispalio. Čovjek koji je dobrovoljno pristao bez ikakve obrane, nevin 17 godina sjediti u zatvoru, od toga pola u samici umjesto moralnih nakaza koje su ga tamo smjestile da zaštite svoje vlastite stražnjice. Obitelj su mu ostavili gladnu, a djecu nezaštićenu. Čovjek nevjerojatne psihičke snage i morala, koji je sve podnio i podnosi stoički, s nevjerojatnom snagom duha.

Dario vam je rak rana jer je oličenje svega onoga što vi nikada nećete biti – domoljublja, patriotizma, poštenja, vjere, trpljenja, žrtve, ponosa i časti. Zaboravljate da zemaljsku kaznu možda možete izbjeći, ali nećete izbjeći Posljednji sud gdje ćete u doslovnom smislu saznati što znači izvršenje pravde. Bit će vam kao u prispodobi o bogatašu i Lazaru jer Stvoritelj svijeta osim što je Milosrdan prije svega je Pravedan sudac, komentirao je Željko Glasnović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari