Connect with us

Vijesti

Jugoslavenski tužitelj Nobilo ni po čemu nije zaslužio toliku medijsku pažnju!

Objavljeno

-

“Taj bivši jugoslavenski javni tužitelj, Ante Nobilo, po pričanju hrvatskog ratnika Borisa Prebega, a koje mu je ispričao pokojni junak Miro Barešić koji je na jednom natjecanju u Paragvaju porazio u jednoj borilačkoj disciplini svestranog Nobila, a koji je kao Hrvat morao nastupati za Paragvaj, zahtijevao je da se uz paragvajski stijeg istakne i hrvatski. Nobilo je, kaže Prebeg, tada pljunuo prema Miri i opsovao mu mater ustašku!” [pullquote_right]’Estradni odvjetnik’ i jugoslavenski tužitelj Nobilo ni po čemu nije zaslužio toliku medijsku pažnju![/pullquote_right]

Anto Nobilo inače je poznat po pojavljivanju u medijima, a ovih dana opet je došao u centar pozornosti zbog uhićenja Josipa Perkovića koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru. Pročitajte komentar Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., na čestu pojavu ovog ‘televizijskog’ odvjetnika u medijima.

“Nakon uhićenja navodnog Udbaškog krvnika Josipa Perkovića, ali i prije toga, Ante Nobilo, bivši javni tužitelj u Jugoslaviji, koji je u vrijeme početka stvaranja hrvatske države poput mnogih sličnih njemu jednostavno okrenuo kaput i kao ‘okorjeli kameleon’ počeo se baviti tzv. običnim poslom-odvjetništvom, svaki dan, ali svaki dan je u medijima, od televizije pa do dnevnih i inih novina. I sada, zamislite, taj bivši navodni Udbaš, koji brani svog kolegu ‘po struci’, neprestano daje izjave, objašnjava, brani navodnog okorjelog ubojicu i dijeli savjete Hrvatima i Europskoj uniji, pa i sucima. Što ima barem u ovom slučaju govoriti jedan Nobilo (inače prosječan ‘estradni’ odvjetnik)? Novinari valjda od njega očekuju da će blatiti čovjeka kojeg brani (vjerojatno ne za mali honorar), ali on iskorištava svaku i najmanju prigodu da svima nama drži lekciju kako su bivši Udbaši ala Perković ustvari nevini ljudi, kako je sve to jedna obična zavjera i tome slično. Čak nam priča kako će sve ili kako je sve već palo “u zastaru”! Pa, da je i palo u zastaru, ako je Perković to učinio za što ga se tereti ne može se oprati ni on ni njegova obitelj do ‘koljena sedmog’! Pogledajte samo facu tog Nobila kad nakon izlaska iz suda objašnjava novinarima što se u sudnici zbivalo: smije se, pravi sprdačinu, i u onoj ‘šajkači’ na glavi tumači što će se dogoditi, odnosno da se ne će dogoditi – ništa. Zbog čega se i drugim odvjetnicima koji brane navodne kriminalce ala Perković i Mustač ne daje gotovo ni malo prostora u medijima (poglavito u središnjem Dnevniku HTV-a) da i oni na isti način brane svoje klijente? Po čemu je to bivši jugoslavenski javni tužitelj, koji potječe iz partizanske obitelji zaslužio takvu propagandu, a odvjetnici se kao ‘ne smiju’ reklamirati? Nobilo je očito nekima u medijima, osobito na HTV-u učinio ili će učiniti neke usluge, pa je to sve po onome – ja tebi- ti meni! Osim toga, kako je moguće da nitko nije snimio uhićenje jednog Perkovića? A one, zamislite, kod kojih nađu neznatne količine droge ili novca odmah fotografiraju, snimaju s lisicama na rukama, vode ih kao ‘štakore’. Sjetimo se samo onog Ortinskog kad je uhitio članove tzv. zločinačke organizacije kako su ih kao zlotvore privodili na sud, vezane lancima, kao u srednjem vijeku, da bi na kraju bilo – pojeo vuk magare! Kakva je razlika između tih iz tzv. zločinačke organizacije i jednog Perkovića, da ga se ne smije ni snimiti, niti znati gdje su ga uhitili? A osumnjičen je za najteža zločinačka djela.

Taj bivši jugoslavenski javni tužitelj, Ante Nobilo, po pričanju hrvatskog ratnika Borisa Prebega, a koje mu je ispričao pokojni junak Miro Barešić koji je na jednom natjecanju u Paragvaju porazio u jednoj borilačkoj disciplini svestranog Nobila, a koji je kao Hrvat morao nastupati za Paragvaj, zahtijevao je da se uz paragvajski stijeg istakne i hrvatski. Nobilo je, kaže Prebeg, tada pljunuo prema Miri i opsovao mu mater ustašku! Za taj čin naravno nitko ga nije osudio, jer je on ipak bio ‘Brozov kameleon’, čovjek od najvećeg povjerenja tadašnje (a vjerojatno i današnje) Udbe.

I sad se postavlja pitanje, zbog čega Nobilo tako žestoko brani Perkovića, a branio bi i Mustača da može? Pa, u prvom redu zbog sebe samoga i svoje obitelji, da ga netko ne pita- tata, što si radio u vrijeme Broza?

Stoga, maknite Nobila iz medija (njegove izjave su uz sve to već postale i smiješne), jer on osim navodnih laži, podmetanja i blaćenja Hrvata nema što reći, a Hrvati, poglavito hrvatski branitelji bi ipak mogli pitati: kako to da taj čovjek još uvijek nije ni pod istragom, barem za navodna zla koja je činio u vrijeme komunizma?

Ili bolje rečeno, kakva je razlika između njega i Severine?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)”

[box_light]

Nobilo o Perkoviću: ‘Možete li zamisliti da bi Mosad ili CIA predali svojega agenta?!’

Željko Peratović, istraživački novinar tvrdi da je prije ubojstva Đureković trebao doći u Hrvatsku posvjedočiti o korupcijskom skandalu koji se dogodio u Ini. “Naručitelj ovoga ubojstva kojem se sudi u Njemačkoj je Mika Špiljak, tadašnji član predsjedništva SFRJ. Njegov sin Vanja Špiljak i sin pokojnog Josipa Broza, Miša, bili su upleteni u veliku korupcijsku aferu u Ini. U tu aferu, i to mnogo manjoj mjeri, bio je upleten i pokojni Đureković”, rekao je Peratović.

U emisiji HRT-a gostovao je odvjetnik Josipa Perkovića, Anto Nobilo. “U presudi Pratesu Perković se označava kao organizator i naredbodavac. Međutim, u uhidbenom nalogu koji sam jučer prvi put vidio, Perković se označava kao pomagač nepoznatim osobama u izvršenju kaznenog djela ubojstva, a njegova je radnja izvršenja pribavljanje ključa, i to je sav krimen koji oni stavljaju Perkoviću na teret”, komentirao je Nobilo za HTV.

Željko Peratović, istraživački novinar tvrdi da je prije ubojstva Đureković trebao doći u Hrvatsku posvjedočiti o korupcijskom skandalu koji se dogodio u Ini. “Naručitelj ovoga ubojstva kojem se sudi u Njemačkoj je Mika Špiljak, tadašnji član predsjedništva SFRJ. Njegov sin Vanja Špiljak i sin pokojnog Josipa Broza, Miša, bili su upleteni u veliku korupcijsku aferu u Ini. U tu aferu, i to mnogo manjoj mjeri, bio je upleten i pokojni Đureković”, rekao je Peratović.

U izjavi za HTV prije osam godina bivši agent Udbe Božo Spasić rekao je da je  Đureković bio legitimna meta službi – ne zbog političkih razloga već novca. Nobilo tvrdi da iza Đurekovićeva ubojstva stoji Stane Dolanc, tada najmoćniji čovjek jugoslavenskih službi, međutim, da hrvatski ogranak službe nema veze s tom akcijom. Nobilo također ustvrđuje da neka druga zemlja nikad ne bi pristala izručiti svog visoko rangiranog obavještajca. “Možete li zamisliti da bi Mosad ili CIA predali svojega agenta – oni rat započnu da bi izvukli svoga agenta”, zaključuje Nobilo.

[/box_light]

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas