Pratite nas

Vijesti

Jugoslavenski tužitelj Nobilo ni po čemu nije zaslužio toliku medijsku pažnju!

Objavljeno

na

“Taj bivši jugoslavenski javni tužitelj, Ante Nobilo, po pričanju hrvatskog ratnika Borisa Prebega, a koje mu je ispričao pokojni junak Miro Barešić koji je na jednom natjecanju u Paragvaju porazio u jednoj borilačkoj disciplini svestranog Nobila, a koji je kao Hrvat morao nastupati za Paragvaj, zahtijevao je da se uz paragvajski stijeg istakne i hrvatski. Nobilo je, kaže Prebeg, tada pljunuo prema Miri i opsovao mu mater ustašku!” [pullquote_right]’Estradni odvjetnik’ i jugoslavenski tužitelj Nobilo ni po čemu nije zaslužio toliku medijsku pažnju![/pullquote_right]

Anto Nobilo inače je poznat po pojavljivanju u medijima, a ovih dana opet je došao u centar pozornosti zbog uhićenja Josipa Perkovića koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru. Pročitajte komentar Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., na čestu pojavu ovog ‘televizijskog’ odvjetnika u medijima.

“Nakon uhićenja navodnog Udbaškog krvnika Josipa Perkovića, ali i prije toga, Ante Nobilo, bivši javni tužitelj u Jugoslaviji, koji je u vrijeme početka stvaranja hrvatske države poput mnogih sličnih njemu jednostavno okrenuo kaput i kao ‘okorjeli kameleon’ počeo se baviti tzv. običnim poslom-odvjetništvom, svaki dan, ali svaki dan je u medijima, od televizije pa do dnevnih i inih novina. I sada, zamislite, taj bivši navodni Udbaš, koji brani svog kolegu ‘po struci’, neprestano daje izjave, objašnjava, brani navodnog okorjelog ubojicu i dijeli savjete Hrvatima i Europskoj uniji, pa i sucima. Što ima barem u ovom slučaju govoriti jedan Nobilo (inače prosječan ‘estradni’ odvjetnik)? Novinari valjda od njega očekuju da će blatiti čovjeka kojeg brani (vjerojatno ne za mali honorar), ali on iskorištava svaku i najmanju prigodu da svima nama drži lekciju kako su bivši Udbaši ala Perković ustvari nevini ljudi, kako je sve to jedna obična zavjera i tome slično. Čak nam priča kako će sve ili kako je sve već palo “u zastaru”! Pa, da je i palo u zastaru, ako je Perković to učinio za što ga se tereti ne može se oprati ni on ni njegova obitelj do ‘koljena sedmog’! Pogledajte samo facu tog Nobila kad nakon izlaska iz suda objašnjava novinarima što se u sudnici zbivalo: smije se, pravi sprdačinu, i u onoj ‘šajkači’ na glavi tumači što će se dogoditi, odnosno da se ne će dogoditi – ništa. Zbog čega se i drugim odvjetnicima koji brane navodne kriminalce ala Perković i Mustač ne daje gotovo ni malo prostora u medijima (poglavito u središnjem Dnevniku HTV-a) da i oni na isti način brane svoje klijente? Po čemu je to bivši jugoslavenski javni tužitelj, koji potječe iz partizanske obitelji zaslužio takvu propagandu, a odvjetnici se kao ‘ne smiju’ reklamirati? Nobilo je očito nekima u medijima, osobito na HTV-u učinio ili će učiniti neke usluge, pa je to sve po onome – ja tebi- ti meni! Osim toga, kako je moguće da nitko nije snimio uhićenje jednog Perkovića? A one, zamislite, kod kojih nađu neznatne količine droge ili novca odmah fotografiraju, snimaju s lisicama na rukama, vode ih kao ‘štakore’. Sjetimo se samo onog Ortinskog kad je uhitio članove tzv. zločinačke organizacije kako su ih kao zlotvore privodili na sud, vezane lancima, kao u srednjem vijeku, da bi na kraju bilo – pojeo vuk magare! Kakva je razlika između tih iz tzv. zločinačke organizacije i jednog Perkovića, da ga se ne smije ni snimiti, niti znati gdje su ga uhitili? A osumnjičen je za najteža zločinačka djela.

Taj bivši jugoslavenski javni tužitelj, Ante Nobilo, po pričanju hrvatskog ratnika Borisa Prebega, a koje mu je ispričao pokojni junak Miro Barešić koji je na jednom natjecanju u Paragvaju porazio u jednoj borilačkoj disciplini svestranog Nobila, a koji je kao Hrvat morao nastupati za Paragvaj, zahtijevao je da se uz paragvajski stijeg istakne i hrvatski. Nobilo je, kaže Prebeg, tada pljunuo prema Miri i opsovao mu mater ustašku! Za taj čin naravno nitko ga nije osudio, jer je on ipak bio ‘Brozov kameleon’, čovjek od najvećeg povjerenja tadašnje (a vjerojatno i današnje) Udbe.

I sad se postavlja pitanje, zbog čega Nobilo tako žestoko brani Perkovića, a branio bi i Mustača da može? Pa, u prvom redu zbog sebe samoga i svoje obitelji, da ga netko ne pita- tata, što si radio u vrijeme Broza?

Stoga, maknite Nobila iz medija (njegove izjave su uz sve to već postale i smiješne), jer on osim navodnih laži, podmetanja i blaćenja Hrvata nema što reći, a Hrvati, poglavito hrvatski branitelji bi ipak mogli pitati: kako to da taj čovjek još uvijek nije ni pod istragom, barem za navodna zla koja je činio u vrijeme komunizma?

Ili bolje rečeno, kakva je razlika između njega i Severine?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)”

[box_light]

Nobilo o Perkoviću: ‘Možete li zamisliti da bi Mosad ili CIA predali svojega agenta?!’

Željko Peratović, istraživački novinar tvrdi da je prije ubojstva Đureković trebao doći u Hrvatsku posvjedočiti o korupcijskom skandalu koji se dogodio u Ini. “Naručitelj ovoga ubojstva kojem se sudi u Njemačkoj je Mika Špiljak, tadašnji član predsjedništva SFRJ. Njegov sin Vanja Špiljak i sin pokojnog Josipa Broza, Miša, bili su upleteni u veliku korupcijsku aferu u Ini. U tu aferu, i to mnogo manjoj mjeri, bio je upleten i pokojni Đureković”, rekao je Peratović.

U emisiji HRT-a gostovao je odvjetnik Josipa Perkovića, Anto Nobilo. “U presudi Pratesu Perković se označava kao organizator i naredbodavac. Međutim, u uhidbenom nalogu koji sam jučer prvi put vidio, Perković se označava kao pomagač nepoznatim osobama u izvršenju kaznenog djela ubojstva, a njegova je radnja izvršenja pribavljanje ključa, i to je sav krimen koji oni stavljaju Perkoviću na teret”, komentirao je Nobilo za HTV.

Željko Peratović, istraživački novinar tvrdi da je prije ubojstva Đureković trebao doći u Hrvatsku posvjedočiti o korupcijskom skandalu koji se dogodio u Ini. “Naručitelj ovoga ubojstva kojem se sudi u Njemačkoj je Mika Špiljak, tadašnji član predsjedništva SFRJ. Njegov sin Vanja Špiljak i sin pokojnog Josipa Broza, Miša, bili su upleteni u veliku korupcijsku aferu u Ini. U tu aferu, i to mnogo manjoj mjeri, bio je upleten i pokojni Đureković”, rekao je Peratović.

U izjavi za HTV prije osam godina bivši agent Udbe Božo Spasić rekao je da je  Đureković bio legitimna meta službi – ne zbog političkih razloga već novca. Nobilo tvrdi da iza Đurekovićeva ubojstva stoji Stane Dolanc, tada najmoćniji čovjek jugoslavenskih službi, međutim, da hrvatski ogranak službe nema veze s tom akcijom. Nobilo također ustvrđuje da neka druga zemlja nikad ne bi pristala izručiti svog visoko rangiranog obavještajca. “Možete li zamisliti da bi Mosad ili CIA predali svojega agenta – oni rat započnu da bi izvukli svoga agenta”, zaključuje Nobilo.

[/box_light]

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Dodijeljeno 90 ugovora u stipendiranju darovitim i potrebitim studentima Sisačke biskupije

Objavljeno

na

Objavio

Biskupijska zaklada “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom susretu stipendista i prijatelja, 90 ugovora u stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.

Ugovore im je u subotu 9. prosinca uručio sisački biskup Vlado Košić, a uz biskupa susretu su nazočili i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler, te prijatelji zaklade: generalni vikar biskupije mons. Marko Cvitkušić, kancelar preč. Janko Lulić, europarlamentarka Marijana Petir, akademik Josip Pečarić, Anto Kovačević, Davor i Željka Vrbanek, Tomislav i Linda Kršnjavi, Tonka Jozić Novinc, Slaven Novinc, Petar Lovrić, Marija Pešun i Ivana Vujić.

Na početku sve okupljene je pozdravio ravnatelj Zaklade dr. Mosler podsjetivši da je ovo osma godina djelovanja Zaklade te kako je već na samome početku ponovne uspostave biskupije, biskup Košić prepoznao vrijednost ulaganja u znanje i mlade u ključnom trenutku njihova života.

Mosler je rekao i kako se broj stipendista kroz ove godine utrostručio te kako se osjeća da ima sve više potrebnih. „Doista nije bilo lako povjerenstvu izabrati između 160 prijava koje su ove godine pristigle, te preporučiti biskupu najbolje kandidate za stipendiste. Mislim da smo to dobro učinili, a vi ste najbolji među kandidatima i ja vam čestitam na tome.

Čestitam vam i što ste dovoljno hrabri da svaki dan donosite odluke koje će poboljšati vaš život. Vi ste se u svom mladom životu uspjeli izdići iznad prosjeka i krenuti ozbiljno u ostvarivanje svojih životnih ciljeva, a mi smo kroz Zakladu tu da vam pomognemo u tome“, poručio je okupljenim stipendistima ravnatelj.

U ime ovogodišnjih stipendista okupljenima se obratila studentica Tihana Čulinović zahvalivši svima koji pomažu, a osobito biskupu Košiću. „Osim financijske potpore Zaklade, koja uvelike olakšava naše školovanje, kao mladi akademski građani svjesni smo da smo kao stipendisti zadobili vaše povjerenje što nas dodatno motivira za kvalitetan rad i uspjeh. Radujemo se danas biti ovdje, ali također osjećamo dužnost biti još uspješniji studenti i ljudi, na vašu i našu radost.

Hvala vam što ste prepoznali potencijal nas mladih studenata i što ulažete u naše obrazovanje. Iz stečenog će znanja niknuti i djela. Do ostvarenja našeg punog potencijala tisuće je malih koraka. Hvala vam što činite uporište da i mi ostvarimo svoje talente i tako gradimo svijetlu budućnost sebi i drugima. Vaša velikodušnost uvijek će nas poticati da budemo primjer i ruka pomoći bližnjima, a vaša djela naučiti će nas prepoznati potrebite“.

U ime prijatelja Zaklade stipendiste je pozdravila europarlamentarka Marijana Petir zaželjevši im uspješnost u školovanju. „Ozbiljno shvatite tu priliku koja vam je dana, priliku da se obrazujete. Smatram da bi to pravo trebali imati svi i da ekonomska situacija u obitelji ne bi smjela biti prepreka ničijem obrazovanju.

Prije svega zbog toga što obrazovanje daje mogućnost za izvrsnost, a bez izvrsnih ljudi na radnim mjestima teško da ćemo kao država i kao narod ići naprijed. Zato smo mi prijatelji sretni što imamo priliku sudjelovati i pratiti vas na vašem obrazovnom i životnom putu. Vjerujem da ćete jednog dana kad završite studij i kad dobijete svoje radno mjesto imati priliku osvrnuti se oko sebe i primijetiti da postoje neki mladi pametni ljudi koje treba podržati te da ćete bez sumnje donijeti takvu odluku i nećete se pokajati, kao što nismo ni mi“, poručila je Petir.

Na kraju je okupljene pozdravio biskup Košić zahvalivši svim prijateljima Zaklade što financijski, moralno i svojim autoritetom podupiru njezin rad. Biskup je istaknuo i kako je u biskupiji doista mnogo potrebitih pa osim ove Zaklade tu je i Caritas, pučka kuhinja, Vrtić sv. Marije Magdalene i Zaklada „Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić“ koja ima na brigu obitelji s više djece. „Budite vrsni u svome znanju i poslu. To darujte našoj Domovini“, poručio je biskup mladima nakon čega im je i uručio ugovore o stipendiranju.

Susret je zaključen glazbenom zahvalom koju je na klaviru izveo stipendist Antonio Ceković, student Glazbene akademije u Zagrebu.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Josip Borić: Maras je ‘glavni hejter ove Vlade’ s razinom palanačle politike bez cilja

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski sabor današnje zasjedanje nastavio je zahtjevima za stankom.

Željko Glasnović (nezavisni zastupnik) tražio je stanku jer želi govoriti o hrvatskoj dijaspori, Goran Aleksić (Živi zid i SNAGA) o arbitraži u Washingtonu koju su banke pokrenule protiv RH u kontekstu prakse sudova u Hrvatskoj i Europskoj uniji, Kažimir Varda (klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika) želi govoriti o zbrinjavanju mulja od obrade urbanih otpadnih voda, Gordan Maras (SDP) o netransparentnosti i nelogičnom djelovanju Vlade RH, Marko Vučetić (nezavisni zastupnik) želi govoriti o značaju i poštivanju ljudskih prava, Marija Puh (HMS) želi govoriti o novostima u strukovnom obrazovanju, Goran Dodig (HDS, HDSSB, HSLS) želi govoriti o aktualnoj političkoj situaciji i ponašanju u Saboru, Branko Bačić (HDZ) želi govoriti o aktualnoj političkoj situaciji.

Maras je istaknuo da je Hrvatska u nikad goroj situaciji, gotovo svakodnevno se suočavamo s nekom aferom, pucamo po šavovima, raspadamo se, a HDZ je bahatiji nego za vrijeme Ive Sanadera.

Imamo preko 300.000 blokiranih, ljude tjeraju sa njihovih nekretnina, a sa druge strane Vlada kupuje 2 blindirana Mercedesa za 12 mil. kn. U isto vrijeme Vlada HDZ-a i Andrej Plenković dižu povlaštene mirovine za 500, 600 kn, a sa druge strane minimalac u RH u isto to vrijeme diže za 130 kn i šalje vrlo važnu poruku – puno nam je važnije dići povlaštene mirovine nego ljudima osigurati dostojanstven život.

Hrvatska jedina zemlja u EU-u koja stimulira poslodavce sa manjim doprinosima ukoliko prijave ljude na minimalnu plaću, naglasio je.

Josip Borić je za Marasa izjavio da je ‘glavni hejter ove Vlade’ s razinom palanačle politike bez cilja, rezultata, bez ikakve vizije. Pokušao sam shvatiti smisao ovoga što je rekao, ali nisam uspio. Čija se vlada raspala u aferama? SDP-ova. Sjetimo se, afera Spačva, Mali biskviti. To je bila samo jedna afera u nizu, rekao je Borić.

Pitao je Marasa je li odlaskom u oporbu izgubio dio pamćenja, pozivajući se na njegovo obećanje da će otvoriti 50.000 radnih mjesta, dok ih je čak 80.000 zatvorio.

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska trpi najveću diskriminaciju, a najviše novca šalju u Hrvatsku (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari