Connect with us

Politički rentgen

‘J*m* onome tko je glasao za smrada’!

Objavljeno

-

..Svojevremeno je „glumica“, Tončika Anastazija Lalovac gotovo završila u zatvoru, kada je optužila svog supruga Borisa , Milanovićevog ministra financija, za brutalno nasilje s teškim, vidljivim hematomima! Po Milanovićevom, valjda se sama bacila niz stepenište, ili nije bila dovoljno hrabra opaliti Borisa nogom u jaja!?…….

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Riječka profesorica Vesna Rajnović zbog predsjednika Zorana Milanovića, totalno konsternirana njegovim izjavama, nije birala riječi brutalno nasrnuti na predsjednika svih Hrvata!

Izjava Zorana Milanovića oko pokušaja stavljanja van snage „Zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici“ u Domu Naroda BiH, za čega je glasovao Dragan Čović i većina članova BiH HDZ-ovaca kako bi se dodvorio Miloradu Dodiku , odjeknula je u susjednoj zemlji, ali i šire!
Milanovića sve manje simpatiziraju u Sarajevu, kao i u drugim dijelovima BiH s većinskim bošnjačkim stanovništvom, a njegov rejting nakon ove izjave biti će još više u silaznoj putanji i pitanje je dana kad će u Sarajevu biti proglašen personom non grata. Milanović je onako u svom Pitijskom stilu rekao da Dodiku i Čoviću savjetuje „da to ne rade“, (da ne osporavaju „zakon“ kojega je donio visoki predstavnik), no problem je u onome što je uslijedilo na kraju njegove izjave, kada zapravo demantira samog sebe što mu je omiljena strategija komunikacijskog izričaja.

“Postoje genocidi i genocidi. Postoji genocid nad židovskim narodima, u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno jedan događaj definiran kao genocid, a genocid ima vrlo širok raspon, postoji genocid u Drugom svjetskom ratu, postoji Jasenovac… Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Najbolje je reći da je sve isto. Nije!“ Milanovićeva „vješta diplomatska kap“ koja je prelila ionako punu čašu bio je dodatak u njegovom stilu “Dodik nije najveći problem u BiH”.

Postavlja se logično pitanje, a tko je onda u BiH najveći problem, ako nije Milorad Dodik perfidni negator genocida u Srebrenici, Vučićev velikosrbin koji zvecka oružjem prijeteći pripajanjem RS matici Srbiji, čime ne priznaje teritorijalni integritet BiH, da ne govorimo o brutalnoj korupciji koja mu se sve više stavlja na teret. U kakvoj bi se geostrateškoj situaciji našla Hrvatska kada bi se realizirali Dodikovi velikosrpski planovi i prijetnje? Za Zorana Milanovića nije najveći problem Milorad Dodik, kao što taj problem nije primijetio ni Dodikov klavirista predsjednik Ivo Josipović, pa onda ne čudi što je BiH u kontinuitetu hrvatske smušenjačke politike stanovito bure baruta na Balkanu.

Ako nije Dodik najveći problem u BiH, ako to nije Dodikov pajdaš Dragan Čović, onda jedino što možemo zaključiti iz Milanovićeve izjave jest to, da su u BiH najveći problem većinski Bošnjaci i glavni grad BiH Sarajevo. Ima li barem zrnce pameti u oluji Milanovićevog mozga prozivati Bošnjake i između redaka ih nazivati jedinim problemom, baš u tajmingu kada se vrše najosjetljiviji pregovori o promjenama izbornog zakona u BiH, koji za Hrvate u BiH znače opstanak ili nestanak? Čak da je i istina da su Bošnjaci najveći problem, što se naravno ne može dokazati, ovakva izjava predsjednika Milanovića u kojoj staje na stranu negatora genocida i presuda Međunarodnog suda, u najmanju je ruku nevjerojatan diplomatski gaf čovjeka koji bi Hrvatsku trebao predstavljati u međunarodnim politikama.

Burnih reakcija na Milanovićevo veleumno pametovanje u potrazi za novom definicijom genocida, bilo je sa svih strana, a jednu od oštrijih uputila je riječka profesorica Vesna Rajnović koja je na Twitteru iskazala svoje veliko ogorčenje.

“Braćo Hrvati, zar nam je sitni šibicar koji je glasao protiv zabrane negiranja genocida i dalje legitiman? Mili moji, po drugi put smo jeftino prodali vukovarske žrtve”, napisala je u svojoj prvoj objavi koju je potom “nadogradila”.

“J***o mater onome tko je glasao za smrada kojem svaka žrtva nije ista, a Dodik najmanji problem u BiH”, dodala je u drugom postu profesorica Vesna Rajnović!

Doista, kako nazvati onoga kome svaka žrtva nije ista, bez obzira s čije svjetonazorske strane dolazila? Gdje je tu empatija, humanost etika i moral onoga, koji sam sebe postavlja na pijedestal moralne vertikale Hrvatske i Svijeta? Kako nazvati onoga kome nije problem Dodik, predsjednik RS, tvorevine koja stoji na temeljima najmonstruoznijeg genocida poslije drugog svjetskog rata? Ako Dodik Milanoviću i Čoviću nije problem, onda mi Hrvati doista imamo veliki problem?

Predsjednik „svih“ Hrvata zamjerio se svim ženama i to je trasa na njegovom političkom bespuću koja će ga uresiti etiketom najgoreg predsjednika u povijesti Hrvatske, nakon što je opravdano ponio titulu najgoreg premijera u povijesti Hrvatske. Karamarko ga je porazio pet puta zaredom, a Plenković mu je zabio duplu tricu šesti put!

Još jedna profesorica, koja još uvijek ne može doći sebi od Milanovićeve čestitke za 08. 03. 2021., u raspravi o borbi protiv nasilja nad ženama izjavila je sljedeće:

– Da žena prijavi (nasilje) treba imati jasno povjerenje da će je sustav zaštititi. Neprijavljivanje je odraz straha – smatra prof. Ajduković, koja je kritizirala i izjavu predsjednika Zorana Milanovića.

„Sjećam se jako dobro čestitke koju je nama uputio predsjednik Milanović kada nam je čestitao 8. mart, da je rekao da ima žena ovakvih i onakvih. Da ima žena koje su buntovne i hrabre, koje će zaustaviti nasilnika, ako treba udariti koljenom gdje treba, (u jaja), a da ima žene koje glumataju. Još uvijek sebi ne mogu doći da zapravo dođe takva jedna izjava. To prokazuje da je nasilje zapravo opravdano, samo treba živjeti hrabar, dovoljno borben. Tu dolazimo na ovo glumatanje, da se zapravo ženama ne vjeruje i uopće ne razumije na koji način se traumatizacija žene dogodi. To ne pokazuje nultu toleranciju na nasilje“ – kazala je Ajduković.

Kako predsjednik Milanović, bivši premijer, uopće može izjaviti bilo što suvislo u kontekstu borbe protiv nasilja protiv žena? Treba prvo pogledati u svoje dvorište!? Svojevremeno je „glumica“, Tončika Anastazija Lalovac gotovo završila u zatvoru, kada je optužila svog supruga Borisa , Milanovićevog ministra financija, za brutalno nasilje s teškim, vidljivim hematomima! Po Milanovićevom, valjda se sama bacila niz stepenište, ili nije bila dovoljno hrabra opaliti Borisa nogom u jaja!? Drage moje dame, eto, to Vam je taj drčni macho man i „urbani štemer“, kojega bi valjda trebalo i nadalje mazohistički podržavati i glasovati za njega! Ili ćete se držati Twitter posta profesorice Vesne Rajnović: “J***o mater onome tko je glasao za smrada kojem svaka žrtva nije ista, a Dodik najmanji problem u BiH”!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari