Connect with us

Gluposti

Joe Biden pomiješao Libiju i Siriju

Objavljeno

-

Američki predsjednik Joe Biden se tijekom konferencije za novinare na samitu G7, dok je govorio o humanitarnoj pomoći zemljama pogođenim građanskim ratom, zbunio, pomiješavši Libiju i Siriju i to ne jednom već tri puta, javio je Fox News.

Predsjednik poznat po gafovima govorio je o mogućnosti suradnje s Rusijom u pružanju “vitalne pomoći Libiji, čije je stanovništvo u velikoj nevolji”.

“Sve dok su tamo, bez mogućnosti da uvedu neki red u regiji, to ne možete dobro učiniti bez da zadovoljite temeljne ekonomske potrebe ljudi. Dakle, nadam se da ćemo naći način da spasimo živote ljudi u, na primjer, Libiji”, rekao je Biden.

Potom je rekao da je Rusija svojom intervencijom u “Siriji zagrizla više nego što može progutati”, a nakon toga je ponovo spomenuo Libiju.

Bidenovi savjetnici su kasnije kazali da je predsjednik umjesto na Libiju mislio u stvari na Siriju, a Biden je na društvenim mrežama doživio lavinu negativnih komentara.

“Tražim od #medija da uskoče, i #prevedu nam što je #JoeBiden, #Predsjednik stvarno rekao”, napisao je na Twitteru jedan korisnik, a bilo je i komentara da je Biden “malo skrenuo”.

“Pretpostavljam da je, kada bombardirate tako puno zemalja odjednom, teško to pratiti”, napisala je libanonska geopolitička komentatorica Sarah Abdallah.

Press konferencija na kojoj se Biden spetljao održana je završnog dana redovitog godišnjeg samita sedam najrazvijenjih ekonomija svijeta (G7) u Cornwallu, u Engleskoj.

Biden se u utorak nalazi s čelnicima Europske unije u Bruxellesu, a za srijedu je zakazan susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Ženevi, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari