Pratite nas

Reagiranja

Jokić donio dobru odluku! Prihvaćamo i podržavamo njegovu ostavku!  

Objavljeno

na

Nepotrebno je ulaziti u razloge Jokićeve odluke da se cijelo povjerenstvo razriješi dužnosti. Odluka je zasigurno jedino dobro činjenje Povjerenstva u ovih nekoliko godina, koliko rade na kurikulnoj reformi. Zamislite reformu obrazovanja u kojoj se ne spominje riječ domovina ni domovinska ljubav ni jedan jedini put. Što su oni mislili učiti našu djecu.

[ad id=”93788″]

Mogao je Jokić, da je htio biti iskren reći da odlazi zato što je Povjerenstvo izabrano bez natječaja i bez odluke Vlade. Imenovao ih je Zoran Milanović a svi znamo kako bi se poigrali sa sudbinom naroda i zato zahvaljujemo se na ponuđenoj ostavci i predlažemo da se ista i prihvati. Vlada treba žurno imenovati novo Povjerenstvo a HAZUD će preložiti stručnog kandidata.

Akademik Vladimir Paar ne vidi razloga zašto se Jokić ljuti, njemu se nudi pomoć, nije to pritisak. Potrebni su mu vrhunski ljudi iz STEP-a. CRK ima veliki nedostatak i HAZU će preložiti adekvatne kandidate za skupinu. Upravo je to razlog, adekvatni kandidati koji bi zaustavili zacrtanu strategiju. Jokić ne traži pomoć, on ima zacrtani plan rada.

Kako provesti kurikularnu reformu kad Hrvatska nema demografsku, populacijsku, ni gospodarsku strategiju. Nije napisano ni usuglašeno kakvih nam i koliko zvanja i zanimanja treba. Na dijelu je prešutna strategija kojom se mladi trebaju školovati za odlazak u inozemstvo. I zato, podržavamo Jokićevu ostavku i od izuzetne je važnosti njegova ostavka.

Ni prof.dr.sc. Gordana Rusak, predsjednica Odbora za obrazovanje u Saboru ne podržava Jokićevu izjavu da ministru daje vremena do sutra, kada očekuje da će odbaciti zaključke Odbora i nazvala je to ultimatumom i pritiskom na Odbor, ali i na ministra. Ucjene i pakao obećao nam je Milanović i to provodi što uvijek i nije tako za našu domovinu loše.  Dobro je da su Jokić i njegov ekspertni tim dali ostavku!

Strategijom je određeno, mjera 2.1.1. da se Posebno stručno povjerenstvo, radi provedbe Cjelovite kurikulne reforme,utvrdi mjerila i načela ustroja Ekspertne radne skupine a koja do danas nisu objavljena pa sumnjamo da su i utvrđena.Također je Strategijom  određeno, mjera 2.1.1. da Posebno stručno povjerenstvo raspiše natječaj za izbor članova Ekspertne radne skupine a to još nije učinila, nego je Ministarstvo – koje za to Strategijom nije ovlašteno – u oči Božića 2014. objavilo „javni poziv za prijavu kandidata“. Iako se javnim pozivom tražilo „voditelja i pet članova Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikulne reforme“ ministar Mornar je 28. siječnja 2015. imenovao voditelja i šest članova. Kao tehnički ministar produljio im je mandat do 29. veljače 2016. Novi ministar Šustar ih je ponovo imenovao na neodređeni rok bez ikakva natječaja, čak i bez zaprimljena izvješća o dosadašnjem radu. Možemo kratko zaključiti da cijeli tijek rada i izbora Povjerenstva od samoga početak nije legalan.

Vjerujemo, da će novo legalno izabrano Povjerenstvo, promicati nacionalnu povijest a da će učitelji i profesori učiti našu djecu o domovini i domovinskoj ljubavi kao temeljnoj ljubavi za opstojnost i postojanost naše lijepe Hrvatske. Najvažnije je od svega stvaranje svijesti o pripadnosti svojoj povijesti, o tome da smo nešto naslijedili – rodnu grudu, i na njoj hrvatski jezik. Ukoliko dijete u nježnoj dobi nauči pjevati „Lijepu našu“ i postupno zapamti „Tko ima Boga taj ima sve“, taj narod će imati čvrste temelje za dobar i čestit život. Nadamo se, da će novo izabrano Povjerenstvo ove vrijednosti utkati u reformu obrazovanja.

Slavica Vučko

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

VIDEO – Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini

Objavljeno

na

Objavio

Marijan Živković je otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja, pilota Hrvatske vojske Marka Živkovića i otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja Nikole Živkovića ubijenog na jučerašnji dan 1991. u Vukovaru.

Nakon što su hrvatske vlasti 2013. godine protivno članku 8 Ustavnog zakona o pravima etničkih manjina nasilno, pod okriljem noći postavile ćirilične ploče u Vukovaru, g. Marijan Živković je jedan od onih koji su reagirali na to kršenje Ustavnog zakona. Nedugo nakon toga optužen je zbog razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče. 2016. godine prvostupanjskom presudom oslobođen je krivnje. Međutim, DORH se tada žalio, predmet je prebačen na sud u Puli koji je prihvatio žalbu DORHa i cijeli postupak vratio na početak. G. Živkoviću se ponovno sudi.

Što rade hrvatske vlasti? U Hrvatskoj mu se sudi sada već šestu godinu za redom. Njegov i novac nas ostalih hrvatskih poreznih obveznika troši se na dugogodišnje sudske progone čovjeka od 80 godina jer je razbio ploču nominalne vrijednosti par stotina kuna koja je protuzakonito i protuustavno postavljena.

Na jučerašnjem Okruglom stolu „Nakon ratne – protuustavna agresija na Vukovar” Građanske inicijative Ivo Pilar i Milan Šufflay, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, HVIDRA Zagreb, i drugi, uputili su DORH-u zahtjev za povlačenjem nakaradne tužbe i zaustavljanjem suludog sudskog progona Marijana Živkovića jer je ploča koju je skinuo postavljena protuustavno, što implicira da ga sustav kazneno goni jer je štitio hrvatski ustavno-pravni poredak.

Na današnjem suđenju gospodin Marijan je rekao da nikakva olakšanja ne traži. Sutkinja ga je pozivala na red rekavši mu da ne bude patetičan i da za svojim sinovima žali u tišini. Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini…

Svaka uređena država bi g. Marijana koji je 1991. u obrani Hrvatske od srpske, crnogorske i agresije JNA izgubio dva sina i koji se 2013. suprotstavio kršenju Ustavnog zakona – svaka uređena država bi ga proglasila Ocem Nacije.

Karolina Vidović Krišto

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HDZ: Rekordne turističke brojke razotkrile sav jad & jal predsjednika SDP-a

Objavljeno

na

Objavio

Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci – RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5% (800.000 turista više) i rast noćenja od 2% (1.5 milijun više) nego u istom razdoblju prošle godine – koja je, ne zaboravimo, bila rekordna, povijesna.

Trendovi su pozitivni i kad se gledaju financijski rezultati: u djelatnosti pružanja usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića ukupni promet iznosi 20.6 milijardi kuna, što je porast od 8% ili za čak 1.6 mlrd. kn.

Posebno raduje što je ovom rastu znatno pridonio i zamah kontinentalnog turizma.

No čemu se uopće čuditi jednom Bernardiću? Što očekivati od tipa koji za turističke rekorde tvrdi da su „propast“, a za 100.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove vlade da su „ekonomski slom“?

I koji nema snage čak ni kurtoazno čestitati našoj Vladi i Dubravki Šuici na imenovanju za potpredsjednicu EK, velikom uspjehu za cijelu Hrvatsku, ali istodobno tvrdi da će Zoran Milanović, koji nas je zbog Lex Perković posvađao s pola svijeta, „vratiti ugled zemlji“. Loš, zao, Bernardić, komentirali su iz HDZ-a.

Hrvatska bilježi najbolju sezonu ikad; stiglo 800.000 gostiju više nego lani

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari