Pratite nas

Reagiranja

Jokić donio dobru odluku! Prihvaćamo i podržavamo njegovu ostavku!  

Objavljeno

na

Nepotrebno je ulaziti u razloge Jokićeve odluke da se cijelo povjerenstvo razriješi dužnosti. Odluka je zasigurno jedino dobro činjenje Povjerenstva u ovih nekoliko godina, koliko rade na kurikulnoj reformi. Zamislite reformu obrazovanja u kojoj se ne spominje riječ domovina ni domovinska ljubav ni jedan jedini put. Što su oni mislili učiti našu djecu.

[ad id=”93788″]

Mogao je Jokić, da je htio biti iskren reći da odlazi zato što je Povjerenstvo izabrano bez natječaja i bez odluke Vlade. Imenovao ih je Zoran Milanović a svi znamo kako bi se poigrali sa sudbinom naroda i zato zahvaljujemo se na ponuđenoj ostavci i predlažemo da se ista i prihvati. Vlada treba žurno imenovati novo Povjerenstvo a HAZUD će preložiti stručnog kandidata.

Akademik Vladimir Paar ne vidi razloga zašto se Jokić ljuti, njemu se nudi pomoć, nije to pritisak. Potrebni su mu vrhunski ljudi iz STEP-a. CRK ima veliki nedostatak i HAZU će preložiti adekvatne kandidate za skupinu. Upravo je to razlog, adekvatni kandidati koji bi zaustavili zacrtanu strategiju. Jokić ne traži pomoć, on ima zacrtani plan rada.

Kako provesti kurikularnu reformu kad Hrvatska nema demografsku, populacijsku, ni gospodarsku strategiju. Nije napisano ni usuglašeno kakvih nam i koliko zvanja i zanimanja treba. Na dijelu je prešutna strategija kojom se mladi trebaju školovati za odlazak u inozemstvo. I zato, podržavamo Jokićevu ostavku i od izuzetne je važnosti njegova ostavka.

Ni prof.dr.sc. Gordana Rusak, predsjednica Odbora za obrazovanje u Saboru ne podržava Jokićevu izjavu da ministru daje vremena do sutra, kada očekuje da će odbaciti zaključke Odbora i nazvala je to ultimatumom i pritiskom na Odbor, ali i na ministra. Ucjene i pakao obećao nam je Milanović i to provodi što uvijek i nije tako za našu domovinu loše.  Dobro je da su Jokić i njegov ekspertni tim dali ostavku!

Strategijom je određeno, mjera 2.1.1. da se Posebno stručno povjerenstvo, radi provedbe Cjelovite kurikulne reforme,utvrdi mjerila i načela ustroja Ekspertne radne skupine a koja do danas nisu objavljena pa sumnjamo da su i utvrđena.Također je Strategijom  određeno, mjera 2.1.1. da Posebno stručno povjerenstvo raspiše natječaj za izbor članova Ekspertne radne skupine a to još nije učinila, nego je Ministarstvo – koje za to Strategijom nije ovlašteno – u oči Božića 2014. objavilo „javni poziv za prijavu kandidata“. Iako se javnim pozivom tražilo „voditelja i pet članova Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikulne reforme“ ministar Mornar je 28. siječnja 2015. imenovao voditelja i šest članova. Kao tehnički ministar produljio im je mandat do 29. veljače 2016. Novi ministar Šustar ih je ponovo imenovao na neodređeni rok bez ikakva natječaja, čak i bez zaprimljena izvješća o dosadašnjem radu. Možemo kratko zaključiti da cijeli tijek rada i izbora Povjerenstva od samoga početak nije legalan.

Vjerujemo, da će novo legalno izabrano Povjerenstvo, promicati nacionalnu povijest a da će učitelji i profesori učiti našu djecu o domovini i domovinskoj ljubavi kao temeljnoj ljubavi za opstojnost i postojanost naše lijepe Hrvatske. Najvažnije je od svega stvaranje svijesti o pripadnosti svojoj povijesti, o tome da smo nešto naslijedili – rodnu grudu, i na njoj hrvatski jezik. Ukoliko dijete u nježnoj dobi nauči pjevati „Lijepu našu“ i postupno zapamti „Tko ima Boga taj ima sve“, taj narod će imati čvrste temelje za dobar i čestit život. Nadamo se, da će novo izabrano Povjerenstvo ove vrijednosti utkati u reformu obrazovanja.

Slavica Vučko

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Lili Benčik: Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari