Connect with us

BiH

Jonathan Paredes pobjednik Red Bull Cliff Diving natjecanja u Mostaru (VIDEO)

Objavljeno

on

Meksikanac Jonathan Paredes pobjednik je šestog natjecanja visinskih skakača u vodu Red Bull Cliff Diving koje je održano u subotu na Starom mostu u Mostaru.

[ad id=”68099″]

Pred velikim brojem gledatelja Paredes je došao do svoje prve pobjede na jednom od Red Bull Cliff Diving natjecanja. S ukupno 480,90 bodova za četiri izvedena skoka Paredes, koji je jučer proslavio svoj 26. rođendan, slavio je ispred sunarodnjaka Sergija Guzmana (471,05) i Amerikanca Davida Colturija (470,60).

Aktualni prvak i pobjednik svih pet ovogodišnjih natjecanja Britanac Gary Hunt bio je tek peti, no zadržao je vodstvo u ukupnom poretku.

Naime, suci, stručnjaci za skokove u vodu i kolege natjecatelji – svi se slažu da je Paredes jedan od najtalentiranijih skakača koji su se pojavili posljednjih godina. U Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu prvi put je nastupio 2011. godine kao džoker natjecatelj. Tri posljednje godine u prvenstvu nastupa kao stalni skakač i najmlađi je od trenutnih stalnih natjecatelja.

red bull mostar

Red Bull Cliff Diving ekstremni je sport čija se natjecanja održavaju od 2009. godine. Najbolji svjetski skakači izvode spektakularne skokove s platforme visoke 27 metara. Red Bull Cliff Diving jedini je ekstremni sport u kojem sportaši sudjeluju bez ikakve zaštititne opreme. Inače, točka odraza Red Bull Cliff skakača je tri puta viša od najviše olimpijske skakaonice.

Red Bull Cliff Diving bira samo najljepše svjetske lokacije, a ove je godine ta čast pripala i BiH. Po prvi put u povijesti natjecanja jedna od stanica bio je Mostar.

Unatoč iznimno visokoj temperaturi koja je dosezala gotovo 40 stupnjeva, brojni domaći i strani gledatelji promatrali su natjecanje u Mostaru.

Nakon Mostara svjetska serija skokova 2015. seli u Italiju pa zatim u Španjolsku. Završni turnir, kojim će sezona biti zaokružena, bit će ujedno jubilarno 50. natjecanje u povijesti ovog sporta, a održat će se u baskijskom gradu Bilbau 26. rujna.

Action clip | Mostar, BIHThe action of the day! What an amazing event in Mostar, Bosnia&Herzegovina!Music „Wild Ones” by Five Knives.

Posted by Red Bull Cliff Diving on 15. kolovoz 2015

Bljesak.info/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari