Connect with us

Vijesti

Još jedan “Shit” za Kusturicu

Objavljeno

-

Više od dva tjedna u redakciji e-novina vodile su se panel diskusije na rubu incidenta. Razlog: vjećanje u vezi s proglašenjem petog laureata prestižnog e-priznanja “Shit of the year” za prethodnu godinu. Strahovanja pojedinih čitatelja i dijela redakcije ispostavila su se kao opravdana, s obzirom na to da su iz više izvora bliskih mokrogorskom neimaru saznali da je prošlogodišnji pobjednik Emir Nemanja Kusturica tijekom godine gospodnje 2013. činio (i govorio) sve da nastavi pobjednički niz.

Kada se činilo da će se naizgled obična redakcijska svađa pretvoriti u događaj iz “Crne kronike” (prema nekim informacijama, susjeda sa četvrtog kata već je obavijestila urednika te rubrike u “Večernjim novostima”), raspravu je iznenada prekinuo najvažniji čovjek u firmi – računovođa Mile, koji je lupio šakom o sto i odlučno kazao:
“Kusta je zaslužio ‘Govno’.”

Iako se ogradio od oba tabora, Mile je, poznat po svojoj benevolenciji, zauzeo Kusturičinu stranu nakon što je saznao da je redatelj “Sjećaš li se Doli Bel” na korak do shizofrenije, jer nije u stanju da odluči da li je prošlogodišnji “Shit of the year” dobio Emir ili Nemanja. Na prvi pogled obična dilema dovela je graditelja na rub očaja, zbog čega posebno trpe mještani Višegrada koji još uvijek čekaju svečano otvaranje Kamengrada.

Stoga smo i ove godine uslišili glasove čitatelja koji su velikom većinom odabrali izjavu Emira Kusturice.

Emir Nemanja Kusturica – Recept za mantanje u glavi

Antikršćanska antropologija je u zamahu, ona za sobom ima čitavu tu informatičku revoluciju, detronizaciju Boga, koju Amerika izvodi kroz relativizaciju uloge religije i kroz ostvarivanje masonske kontrole sveta. Utoliko je lijepo, uzvišeno i dobro što su ciljevi kršćanstva naslijeđeni iz antičke Grčke. Ja već šest godina postim, i obično spojim dva posta. Taj poluisposnički recept važan je ne samo zbog zdravlja nego i zbog ideje da si, kad ti se zbog dugog posta, odricanja, pomalo manta u glavi, bolje vezan za te više sfere. Rock and roll nije došao ni iz islama ni iz budizma, on je stigao kao jedna faza, doduše antikršćanska, ali došao je iz kršćanstva, kao i druge dobre stvari.

Daleko iza dvostrukog laureata ostali su: Vladimir Kecmanović (prva pratilja)Rajko Vasić (druga pratilja),Zoran Panović (nagrada za mentalnu izuzetnost) i Milorad Dodik (miss šarma).

Podsjetimo, prvi nositelj laskave e-titule bio je prvi među Šumljanima Milorad Dodik. Nasljedio ga  je 2010. Mirko Cvetković, čovek za koga su neki sumnjali da je srbijanski premijer. Prva i za sada jedina žena među pobjednicima je Svetlana “udovica zlikovca” Ražnjatović kojoj smo u odsustvu uručili “Shit” 2011. godine.

Svim kandidatima zahvaljujemo na doprinosu koji su dali ovom natjecanju i želimo im više sreće i inspirativnih prosera u 2014. Pobjedniku čestitamo na još jednom priznanju, uz poruku da će u narednim izborima biti van konkurencije. Ego smo mu namirili. Sad nas možda ostavi na miru.

Bonus track: Pjesma za pobjednika

[vsw id=”EyBRUfMNG98″ source=”youtube” width=”625″ height=”380″ autoplay=”no”]

e-novine

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari