Connect with us

Balkan

Još jedan Vulinov huškački govor: ‘moramo biti jedno ili nas neće biti’

Objavljeno

-

Ilustracija/arhiva

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je u Krušedolu održao je novih huškački govori, rekavši da Srbe neki najviše vole da slušaju kad pjevaju tužne pjesme ili prebrojavaju mrtve, ali ne vole da čuju da su Srbi tu i da su jaki, kao nikad prije.

RS nije nastala voljom velikih sila

– Kad se mi Srbi ovako skupimo, onda neki vole da slušaju kako pjevamo tužne pjesme, kad prebrojavamo svoje mrtve, vole nas čuti kako nam je teško i kako nas boli, ali ne vole kad progovorimo, da smo tu i da smo jaki i da ćemo se ujediniti”, rekao je Vulin, obraćajući se ispred fruškogorskog manastira Krušedol na 16. Krajiškom crkveno-narodnom svesrpskom saboru “Krušedolska zvona”.

On kaže da neki ne vole ni da čuju kada Srbi upitaju tko je pobio djecu na Petrovačkoj cesti, ali vole raspravu i mržnju među Srbima.

Vulin je naglasio i da Republika Srpska nije nastala voljom velikih sila, nego potrebom srpskog naroda da se Jasenovac i genocid nikad više ne ponovi.

On je naglasio da iz tih razloga Srbi neće dopustiti nikad i nikome da odlučuje o njima umjesto njih samih i da netko drugi uređuje budućnost srpske djece, kako oni misle da treba.

– Nećemo dopustiti da nam netko govori kojim pismo da pišemo, kako nam se zove jezik, koga da volimo i kako da se Bogu molimo – naglasio je Vulin, prenosi Srna.

“Da budemo jedno ili nas neće biti”

On je kazao i da je mnogo puta srpski narod mislio naivno uvjeren da drugima donosi slobodu, da se Jasenovac neće ponavljati, a šutio je o tome da nekog ne bi uvrijedio.

– Vjerovali smo u dvije Jugoslavije, da smo oslobodili, porobljenu južnoslovensku braću kako je to rečeno u Niškoj deklaraciji. Vjerovali smo da oslobađamo i Hrvate i Slovence, a oni su bili slobodni u Austrougarskoj. Vjerovali smo u Drugom svjetskom ratu da Hrvate oslobađamo od Hitlera, a oni su bili slobodni u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj”, rekao je Vulin.

On je naglasio da se Srbima zbog naivnog vjerovanja dogodila “Oluja”, Petrovačka cesta, te da stoga više nikad ne smiju šutjeti i zaboraviti imena ubijene djece.

Vulin je kazao i da vjeruje u potrebu stvaranja srpskog svijeta i da Srbi prvo trebaju biti jedinstven politički narod, a to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odluke donose zajedno.

On je rekao da je uvjeren da će ova generacija srpskih političara ujediniti mirnim putem Srbe i da će srpski svet koji se stvara u svakom od nas, jednog dana biti formaliziran.

– Više nemamo prava na neslogu i moramo biti jedno ili nas neće biti – poručio je Vulin, prenosi HMS.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari