Pratite nas

Reagiranja

Još jedna teška srpska provokacija: Srbi dali do znanja da se ne mire da je Vukovar hrvatski grad

Objavljeno

na

A što je sad pak ovo?

vukov srbi

Skupina mladića srpske nacionalnosti na svoj je način proslavila pravoslavni Badnjak i Božić. Fotografirali su se ispred ulazne ploče Vukovar u Gradu junaka sa službenom zastavom Republike Srbije, i na taj način još jednom poručili da je Vukovar – srpski grad!

Oni se jednostavno ne mire s činjenicom da je Vukovar sastavni dio Republike Hrvatske, pa i na taj način otvoreno iskazuju svoje nezadovoljstvo. To je iznimna provokacija, koja ne bi trebala ostati bez šire reakcije, tim više što se tamošnji Srbi neprestano bune protiv skidanja dvojezičnih ploča u ovome gradu. Zamislite kako bi se proveli Hrvati u Vojvodini da se fotografiraju ispred neka ploče u Novom Sadu s državnom hrvatskom zastavom? Vjerujemo da bi ih osudio i prvi Srbin među hrvatskim Srbima dr. Milorad Pupovac, a istog bi trenutka završili i iza rešetaka. A kod nas ovakve i slične provokacije, koje se kontinuirano događaju, ostaju tek na osudi pojedinih desnih političkih stranaka, što je nedopustivo. Vukovar nikada nije bio niti će biti srpski grad.

Stoga pozivamo, prije svega, Državno odvjetništvo da hitno reagira, ali i Pupovca, Stanimirovića, Teršelič, Pusić i slično društvo da se oglase. Naime, Pupovac priča neke priče o riječima mržnje, netoleranciji, pomirbi, dok s druge strane prešutno daje podršku srpskim i inim provokatorima. Previše je Hrvata dalo svoje živote za slobodu Vukovara da bi na taj grad i njegove žitelje, a poglavito na one koji su ga branili netko tek samo tako bacio blato.

Očekujemo i osudu premjera Milanovića, ali i predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

Ako nitko od njih ne reagira to je za njih onda očito – “pravi put”.

Na žalost.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari