Josip Đakić: “Nema razgovora sa srpskim veteranima dok ne priznaju agresiju”

0

Invalidi Domovinskog rata ne prihvaćaju nikakve razgovore sa srpskim ratnim veteranima sve dok Srbija ne prizna da je izvela agresiju na Hrvatsku i ne pokloni se žrtvama, te dok se ne pronađu nestali, izjavio je Hini predsjednik Hvidre Josip Đakić.

Upitan za komentar inicijative iz Srbije za sastanak njihovih veterana i branitelja iz Hrvatske, te izjave predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josipa Klemma da će se takav sastanak sigurno u budućnosti održati, Đakić odgovara kako Klemm ne govori u ime invalida Domovinskog rata.

Ne znam s kim je Klemm to dogovarao, ne znam koga on zastupa i u čije ime govori.

U ime 37.000 invalida Domovinskog rata koje ja zastupam, to sigurno ne stoji, rekao je Đakić.

Smatra da je politika Srbije i srpskih veterana i danas jednaka onoj iz vremena kada su izveli agresiju na Hrvatsku. Ti veterani bili su sastavni dio srbijanske vlasti u vremenu paravojnih formacija i agresije na Hrvatsku, zajedno sa sadašnjim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Jednako su četnici i jedni i drugi, ustvrdio je Đakić.

U petak se u Poreču održavaju Sportske igre u organizaciji Hvidre na kojima će biti tisuću sudionika i ondje će se Hvidra jasno očitovati o prijedlozima koje ne prihvaća, najavio je Đakić.

facebook komentari