Pratite nas

Reagiranja

Josip Pečarić: Otvoreno pismo predsjednici Republike Hrvatske

Objavljeno

na

Poštovana Predsjednice RH,

Nadam se da su Vam Vaši savjetnici skrenuli pažnju na situaciju u kojoj se trenutno nalazi hrvatski branitelj Veljko Marić. O tome nam puno kaže već sam naslov teksta s portala dnevno.hr:

TUGA NA USKRS: Marićeva supruga: ‘Veljko je zbog bolesti neprepoznatljiv. Sad ima i kateter..’

http://www.dnevno.hr/domovina/tuga-na-uskrs-mariceva-supruga-veljko-je-zbog-bolesti-neprepoznatljiv-sad-ima-kateter-5949/

Na takvo teško stanje hrvatskog mučenika upozorio nas je Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.). Taj tekst Vam šaljem u Prilogu, a možete ga naći i na drugim hrvatskim portalima kao npr.:

https://kamenjar.com/veljko-maric-je-iznimno-lose/

http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/sokantno-prilikom-posjete-veljku-maricu-supruga-i-djeca-nisu-ga-mogli-prepoznati

http://hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/36797-zdravstveno-stanje-veljka-marica-iznimno-lose

http://direktno.hr/en/2014/medijski_partneri/12023/Tijekom-posjete-Veljku-Mari%C4%87u-supruga-i-djeca-nisu-ga-mogli-prepoznati.htm#.VSF-Zw1SvsQ.mailto

Pogledajte reagiranja čitatelja i vidjet ćete kako naši ljudi vjeruju da jedino Vi možete pomoći hrvatskom mučeniku.

U intervjuu Večernjem listu kažete:

Mi jako dobro znamo, a nadamo se da će i u Srbiji to prihvatiti, kako je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački, vojno redarstvena operacija Oluja legalna i legitimna, a general Gotovina zapovjednik pobjedničke vojske.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/kolinda-grabar-kitarovic-necu-dozvoliti-da-se-blati-institucija-predsjednice-drzave-998646

Vjerojatno je i takav Vaš stav uzrokovan činjenicom da su svjetski moćnici sve do oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču tvrdili kako je oslobađanje naše domovine zapravo udruženi zločinački pothvat. Sudac Meron je naglasio kako je to nerazumno. Kada netko iz Srbije i spomene Oluju treba ih stalno podsjećati kako je tu bježaniju i kukavičluk Srba sam Milošević najbolje opisao kada je ponašanje svoje vojske usporedio sa zečevima.

Nema dvojbe da će spoznaja o tome u Hrvatskoj sve više jačati i Srbima trebaju optužbe slične ovoj o našem generalu samo zato da bi se odvratila pozornost o zločinačkom karakteru agresije na RH o čemu je nedavno govoreno u presudi povodom naše tužbe za genocid. Drugim riječima mi se ne moramo nadati da će u Srbiji prihvatiti kako je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački. To je presudio Sud u Haagu. Ono što mi moramo uraditi jeste obnoviti naša sjećanja i spoznaje o stvarnoj prirodi velikosrpske agresije. Nedavno je i prof. dr. sc. Andrija Hebrang u emisiji Bujica upozorio kako se radilo o fašističkoj velikosrpskoj agresiji na našu domovinu. Vjerujem da se i Vi sjećate kako je Milošević svoju ideologiju gradio upravo na primjerima Hitlera i Mussolinija.

I dok je Hitler govorio:

Njemačka će biti svjetski faktor ili je neće biti.

Milošević je:

Srbija će biti cela ili je neće biti.

Ili Hitler:

Njemačka i Austrija su dva oka u istoj glavi.

A Milošević:

Srbija i Crna Gora su dva oka u istoj glavi.

Mi danas u Hrvatskoj, vjerojatno i u cijelom svijetu imamo jedine istinske antifašiste iz druge polovice prošlog stoljeća koji su pobijedili fašizam. TO SU HRVATSKI BRANITELJI KOJI SU POBIJEDILI FAŠISTIČKOG AGRESORA.

Veljko Marić je dakle istinski antifašist koji umire u zatvoru zemlje koja je izvršila fašističku agresiju na njegovu domovinu. To bi bilo isto kao kada bi Njemačka sudila, osudila ga i ubijala nekog Poljaka jer je Hitler agresiju na Poljsku započeo tvrdnjom kako je Poljska napala Njemačku.

Današnja Srbija upravo to i radi i time pokazuje kako je njena politika samo nastavak na onu koju je provodio Milošević.

Oni će to i raditi dokle god mi budemo zaboravljali o njihovoj fašističkoj agresiji, a zapravo sami stavljajući „smokvin list“ na svjetske moćnike koji su podržavali Miloševićev fašizam.

Jasno mi je da Vam nije lako djelovati dok su na vlasti oni koji su i dobili vlast izvršavajući upravo takve želje svjetskih moćnika, ali uvjeren sam da Vi možete naći načina i spasiti život našeg branitelja i antifašiste koji umire u kazamatu države koja se ne želi odreći svoje fašističke prošlosti.

[ad id=”68099″]

Akademik Josip Pečarić

Uskršnji ponedjeljak, 2015 / Kamenjar.com

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2015/04/Marić-od-uhićenja-do-presude-kronologija_150323.rtf” width=”740″ height=”600″]

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Gospođo MILANKA OPAČIĆ, HVALA VAM

Objavljeno

na

Objavio

Postoje dani kada se s nekim slažemo, ali i dani kada se s nekim i ne slažemo, i to je normalno. Svaki dan nosi nešto novoga, a politika je takva, puna je iznenađenja da ponekad ostanemo razočarani u „naše drage i poštene“, a oči nam otvore „naši politički suparnici-neprijatelji“.
Baš to se dogodilo u jednom od najvažnijih događanja u Saboru RH i to baš kada su u pitanju jedna od najosjetljivijih i najugroženijih skupina u RH – umirovljenici.

Na sam spomen Reforme mirovinskog sustava, svakom savjesnom saborskom zastupniku zastane „knedla u grlu“ jer treba duboko razmisliti što uopće i pomisliti, a kamoli javno izreći.
Dogodilo se neizbježno, na dnevni red, nakon godina iščekivanja,  stigla je i Reforma mirovinskog sustava i očekivano, mnogima se „smrzlo“ u grlu, što misliti, što reći, …?!

Nema te države na svijetu koja ima savršen Mirovinski sustav, ali nema ni te države na svijetu koja ne mora na Mirovinski sustav djelovati ponekim Zakonom jer tijekom godina sve zamišljeno i odlično napravljeno  bude pomalo „poremećeno“ iz raznoraznih razloga. To se obično događa u vremenskom razdoblju između 4 – 12 godina i u najrazvijenijim državama i gospodarskim „silama“.
Normalno je da tijekom vremena dođe do promjena koje mogu i/ili utječu na sam Mirovinski sustav i dužnost Države jeste zaštititi jednu od najosjetljivijih skupina svake države, a poglavito „stare Europe“ koja svakim danom postaje sve „starija i starija“.

Ni RH nije iznimka ma koliko bili (ne) usporedivi s „gospodarskim silama“ i dužnost države je pretočena u „zakonski paket“ na 119. sjednici Vlade RH i poslana u Sabor na raspravu i možebitno usvajanje.

Rasprava je održana ( 04.12.2018.), pa onda amandmani, …. i mnogo toga što sam čuo me je zaprepastilo da ni danas nisam svjestan koliko je ne razmišljanja i naopakog mentalnog sklopa pojedinaca, ma što pojedinaca, cijele oporbe.
Ogavnost do ogavnosti ili u samo tri riječi: JAD, BIJEDA, ŽALOST!

Oni koji nisu slušali ni gledali raspravu o Mirovinskoj reformi mogu slobodno reći da su sretnici u pravom smislu riječi jer onoliko bedastoća, gluposti, MRŽNJE prema umirovljenicima….jednostavno nije pojmljivo. NIJE!

Oporba je bila jedinstvena u stavu da su PROTIV podizanja najniže mirovine za 3,13 %, uostalom, slika priča bolje i više od mojih riječi:


Znam da mnogi nemaju ni vremena, ali ni živaca čitati cjelokupni paket  Mirovinske reforme, ali oni koji ipak zažele najveća većina nalazi se na ovom linku: (https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/Sjednice/2018/10%20listopad/119%20sjednica%20VRH/119%20-%201.pdf )

Iščitavajući slova i brojke s ovog Dokumenta, čovjek se s punim pravom mora upitati: Tko je toliko glup i koliko iz dubine duše mrzi umirovljenike da uopće može pomisliti PROTIV ovakvog Prijedloga, a kamoli podići ruku (stisnuti PROTIV) u sabornici?!?!

Zašto se oporba protivi što 14. Vlada RH želi pomoći umirovljenicima!?

Na žalost, bilo je takvih i previše, previše! (ovaj put su „odigrali taktički“ i isključili se ili napustili sabornicu).

U normalnim demokratskim državama ovakvi prijedlozi uobičajeno se usvajaju konsenzusom svih političkih opcija jer su u pitanju najosjetljiviji čimbenici našeg društva – umirovljenici. Nečiji roditelji, bake i djedovi, ….

JAD, BIJEDA I ŽALOST „MUŠKOG ŠOVINIZMA“

Ni ta razjedinjenost hrvatskih saborskih „izabranika“ nije toliko porazna pa čak ni toliko važna koliko događaji koji su otkrili sav jad, bijedu i žalost muškog šovinizma.

Lavinu muške bijede pokrenuo je pri izglasavanju zakonskog paketa Mirovinske reforme, veleneuvaženi saborski zastupnik g. Arsen(ije) Bauk i bivši ministar Uprave u vladi g. Z.M., profesor matematike i informatike, koji je, eto kako kaže, zaradio svoj prvi milijunčić malenih krznenih životinjica od saborske plaćice („crkavica“ jedva za preživjeti), zatraživši od  Predsjednika Sabora RH da gospođu Milanku Opačić premjesti jer im, eto, zagađuje zrak. Ubrzo se pridružio i veleneuvaženi g. Maras, potom g. Bernardić, g. Beljak, …

SRAMOTA ljudskog roda i „muškog spola“! SRAMOTA!

Pa gdje je tim „muškim spodobama“ ljudskost, ČAST, PONOS, ….?

Izgubljena u vremenu i prostoru?

Sav jad „muškog šovinizma“ protiv jedne ŽENE je toliko ogavniji kada su TV kamere iz Sabora prikazale osmijeh saborske zastupnice gospođe Sabine Glasovac, koja je svojim odobravajućim osmijehom praktički podržala „muški šovinizam“, nesvjesna da u budućim vremenima i ona sama može postati žrtva budućeg vremena od ovih istih „junačina“ kojima je „odobrila“ otvoreni napad na ŽENU – Milanku Opačić!

Ponekad se pitamo: Ima li većeg zla od onog kad čopor „muškaraca“ napada jednu ŽENU?
Ima! Još veće zlo je kad jedna žena podlim osmijehom odobrava neopravdani i ničim izazvani napad na drugu ŽENU!

Zaboravimo na trenutak napade na ŽENU, iako je gospođa Milanka Opačić moja „politička protivnica“ i pokušajmo se usredotočiti na sam bit problema – rješenja.

Razumljivo je svima kako djeluje saborska većina, koalicijski partneri, ….kad je u pitanju glasovanje i kad se donosi „politička odluka“, ali 07.12.2018. nije se glasovalo o „političkoj odluci“, već o poboljšanju života jednoj od najosjetljivijih grupa hrvatskog korpusa – umirovljenicima.

Tog dana (07.12.2018.), gospođa Milanka Opačić napravila je nešto, ….nešto veliko, nešto iznad svih političkih programa, obećanja, vjernosti, …. glasovala je za povećanje mirovina najugroženijim skupinama hrvatskog bića i na tomu joj svaka ČAST. Moj duboki naklon!

I da sutra napusti politički život i posveti se svom privatnom životu, slobodno može otići ponosno i uzdignute glave.
Neki će se sigurno zapitati, kako to da moja malenkost, koji sam nebrojeno puta bio protiv poteza gospođe Milanke Opačić, odjednom daje potporu istoj. Kako to da ju brani njezin „politički protivnik“? Odgovor je vrlo jednostavan. Ne samo da branim ŽENU kao čovjek i muškarac, od „zvijeri u muško-ženskom obliku“, već joj od srca kažem i jedno veliko i iskreno: HVALA!

 HVALA Vam, gospođo Milanka Opačić jer ste Vašim glasom omogućili da se najniža vrijednost mirovina podigne za 3,13 %.( i sve ostalo u istom paketu).

HVALA Vam, gospođo Milanka Opačić jer ste svojim glasom omogućili da osobe rođene poslije 01.01.1962. imaju istu mirovinu kao njihove starije kolege na istim poslovima, a ne 600 – 700 kuna manju mirovinu.(Takvih će već kroz nekoliko godina biti nekoliko tisuća, stoga Vam još jedno HVALA i u njihovo ime.)

HVALA Vam na svemu, a najviše na razboritosti i brigom za najugroženiju skupinu hrvatske države – umirovljenicima!


Točno je da smo godinama bili „politički suparnici“ i sad će se mnogi upitati: Što je ovo? Jesam li promijenio stranku, stajalište,…?

ISTINA, gospodo, ISTINA! Samo nas istina oslobađa!

Ako sam ju mogao „napadati“ zbog krivih poteza kroz prošlost dok je bila pod partijskim „nadzorom“ i direktivama, kakva bi bila moja čast da javno, kad već imam mogućnost, ne pohvalim ono što je dobro, ono što je razborito, ono što je ljudskije od ljudskosti.

Grijeh bi bio ovo veličanstveno dobro prešutjeti, veliki grijeh!

Poštovana gospođo Milanka Opačić, ostanite svoji, budite što jeste, kritizirajte, napadajte, nudite rješenja, borite se za dobrobit svih, a poglavito najugroženijih i sigurno će Vaš doprinos biti mnogo veći od svih onih koji broje „krvna zrnca“ i/ili misle da su „popili pamet cijelog svijeta“!

Gospodi – drugovima kojima „zagađujete zrak“, samo kraka poruka:
Da imate imalo srama, sramili bi ste se!

S poštovanjem,
Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Zoran Erceg nije ništa drugo nego srbijansko-četnički provokator

Objavljeno

na

Bolesnik. Ne smeta mu Mladić, već Franjo Tuđman

Zoran Erceg nije ništa drugo nego srbijansko-četnički provokator. Došao je čak iz Splita da u Zagrebu ponovno dobije „pet minuta medijske slave“, bez obzira na  udarce koje je navodno dobio u glavu. Za „slavu“ se, po njemu, ispada „žrtvovati“, tim prije jer stvarno nije nitko i ništa. Naime, ovaj „ratni veteran“, kako se predstavlja, bio je nazočan otkrivanju spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku, vojskovođi i pobjedniku Domovinskoga rata dr. Franji Tuđmanu te je prvo u skupini od nekoliko  istomišljenika počeo vrijeđati predsjednika Vlade RH Andriju Plenkovića, a zatim se  derati, kao da je pobjegao iz neke psihijatrijske ustanove, da je „Tuđman ratni zločinac!“.

Nakon što su ga uhitili, navodno je rekao:

„Kao ratni veteran nisam mogao dozvoliti da se osobi koja je toliko zla napravila hrvatskom narodu podiže spomenik, da se na takav način glorificira lik i djelo, političko nasljeđe Tuđmana, a iza njega je puno nesreća, mrtvih, jako puno zločina koje je on direktno ili indirektno poticao. Imam premalo vremena da mogu nabrojiti sve zločine koji su se dogodili zbog njegovog političkog djelovanja. Imao sam potrebu zbog, svojih suboraca, poginulih vojnika, da dođem na taj događaj i da kažem da je Franjo Tuđman naprosto ratni zločinac. To treba reći, mladi to trebaju znati“ – kazao je Erceg.

Kao prvo, nevjerojatno je da se ovakve izjave jednog navodnog „bolesnika“ objavljuju bez komentara, a drugo on time nije uvrijedio samo lik i djelo dr. Franje Tuđmana, već i sve istinske hrvatske branitelje i stradalnike hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Ako je Tuđman ratni zločinac onda su to i svi oni koji su ratovali pod njegovim zapovjedništvom. Razni ercegi i po tom pitanju mogu biti mirni jer su oni navodno ratovali pod zapovjedništvom Ratka Mladića. Njemu Mladić i takvi ne smetaju (čak su objavljene i fotografije gdje je u društvu ovog zlikovca!), njemu ne smeta aktualni srbijanski predsjednik, jer da mu smeta vjerojatno bi i njemu javno izgovorio neku uvredu, prigodom posjeta Zagrebu, ali ne, on je prema svemu sudeći dobro plaćen da „u ime svojih suboraca i poginulih vojnika“ stane na stranu protiv Tuđmana, a time i protiv hrvatske pobjede. Pupovac će ga navodno, kako se priča, za to predložiti i za najviše odličje Republike Srbije. Naime, ako ste primijetili, taj ne kaže da se bori za hrvatske suborce ili hrvatske poginule vojnike, već samo za „suborce ili vojnike“, iz čega se može zaključiti da je isto političko smeće kao i svi koji su slični njemu. Nu, kad je Dražen Keleminec, kao šef jedne političke stranke, javno spalio srbijanski bilten Novosti (kojeg je sam i kupio!) njega nisu napali građani već su ga uhitili hrvatski redarstvenici i danas se zbog toga poteže po sudovima, kao „neprijatelj hrvatskog naroda“. Osim toga, Keleminec, koja također iznosi svoje stavove, baš kao i ovaj politički „đikan“ iz Splita, nije dobio mogućnost da u medijima, a poglavito  na televiziji, iznese svoju obranu. Tko je taj Erceg da ga odmah zovu i u tv-emisije?

Pupovac i slični mogu biti mirni. Gdje nema njih ima – njegovih i njihovih!

Bez obzira što razni „bolesnici“ misle o liku i djelu Franje Tuđmana, on je sve veći, a one koji ga poput Ercega nazivaju i ratnim zločincem treba se i mora, nažalost, žaliti!

Mladen Pavković

Zoran Erceg uzvikivao ‘Tuđman, zločinac!’ pa dobio šaku u glavu!?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari