Pratite nas

Pregled

JOSIP ŠTIMAC: Ovo je smrtni udarac za ratno zrakoplovstvo

Objavljeno

na

Skandal oko remonta hrvatskih MiG-ova u Ukrajini bio je tema emisije Otvoreno na HTV-u .

[ad id=”93788″]

Podsjetimo, remontirani borbeni avioni Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu predani su u srpnju 2015. godine. Osam mjeseci nakon toga Ratno zrakoplovstvo raspolaže samo s tri borbena aviona, a pet remontiranih povučeno je iz upotrebe. Prema informacijama iz istrage, kriminalisti Vojne policije do sada su utvrdili da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine “prekucani” serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu te da ugrađeni dijelovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona.

Josip Štimac, bivši zapovjednik HRZ-a i PZO-a, rekao je u emisiji da mu je cijela priča oko remonta odmah bila sumnjiva.

Taj remont su mogli napraviti i Rumunji i Izraelci. Natječaj je bio transparentan, ali cijene i rokovi su bili nerealni. To mi je odmah pobudilo sumnje da remont neće biti dobar. Mene ne zanima politika i kriminal, mene zanima samo stanje HRZ-a. A bojim se da će ono biti ukinuto… Odavno smo trebali napraviti nekakvu ‘mješovitu’ komisiju sa stručnjacima, političarima i gospodarstvenicima koji su trebali odlučiti koji su avioni najbolji za nas i tko će sve to skupa platiti.

Oleksandr Levčenko, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, ne može vjerovati u cijelu priču…

Ako je istina o čemu se piše, to su užasne stvari. Ne mogu komentirati dok traje istraga… Tvrtka za remont u Odesi je slavna još od vrijeme SSSR-a, radi godinama i sumnjam da je istina da bi radili takve stvari. I što znači da je niska cijena bila sumnjiva? A da je bila visoka, onda bi se pričalo o korupciji, da je netko ‘maznuo’ novac.

Igor Tabak, vojni analitičar, tvrdi da situacija i nije tako katastrofalna kao što izgleda.

Ako je tri ili četiri aviona sposobno, to i nije tako loše. Pa to je 25 posto. Njemačka javno kaže da je njihovih 40 posto zrakoplova sposobno, pa tako da naših 25 posto nije uopće nije loše.

Štimac mu je replicirao:

Da su ispoštovali rokove, danas bi bili svi sposobni. Penali su isplaćeni, ali ‘u šibicama’…

Sam natječaj je pod ozbiljnom sumnjom, kaže novinar Gordan Malić koji se bavio ovom aferom u svojim televizijskim emisijama. ‘Bivši ministar obrane brani se niskom cijenom kao da je u pitanju krama ili otpad s nekog sajma i da je cijena presudna. Ovdje se radi o avionima koji, ako padnu, koštaju puno više nego ako su kupljeni ispravno i skuplji. Cijena je upitna gotovo za cijeli spektar poznavatelja procesa kupoprodaje borbenih letjelica. Izbacili su konkurenciju tako da su limitirali rokove i cijenu. U samom natječaju u dokumentaciji, koja je obvezivala sve ponuditelje, navedeno je da moraju preletjeti do Hrvatske. To je promijenjeno kad je ukrajinska tvrtka dobila posao. Jedan od djelatnika MORH-a priznao je u istrazi da je bilo uzimanja novca na crno i primanja mita’, tvrdi Malić.

Otkriveno je da su u pitanju avioni koje je bugarska vlada 2002. godine stavila izvan upotrebe, a brojevi šasije su prekucani i stavljeni drugi s alžirskim pločicama. To nije prvi slučaj s tom ukrajinskom tvrtkom, kaže Malić. Povezao je to s tvrtkom kćeri koja je optužena za kriminal u nabavi i remontu helikoptera – od kojih je jedan pao i 11 osoba je poginulo. Ta ista tvrtka djeluje i u BiH.

Veleposlanik Levčenko rekao je da to prvi put čuje, a on je i veleposlanik u BiH. Javili bi mi da se to događa. O Malićevoj tezi da se radi o partnerskim tvrtkama kaže da je to nagađanje.

Malić je u emisiji pokazao navodne rukom napisane isplate za mito članovima komisije u Bosni i Heregovini, a rukopis pripada predstavniku ukrajinske tvtke Ukrspec-export Ivici Josipoviću, tvrdi Malić da je otkrio vještačenjem. Prikazao je papir na kojem kaže da su imena članova povjerenstva za remont borbenih zrakoplova u BiH, a radi se o ukupnoj sumi od 161 tisuća dolara.

Veleposlanik Levčenko rekao je Maliću da to prijavi jer se radi o ozbiljnoj stvari, na što mu je on odgovorio da je već prijavio glavnom državnom odvjetniku i predložio svjedoke. Ako je korumpiran u BiH, pod sumnjom je i u Hrvatskoj, kaže Malić, te tvrdi da se radi o korumpiranom lancu koji povezuje ukrajinske tvrtke, Makedoniju, BiH i Hrvatsku.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Turski teretni brod tone u Jadranu, posada u evakuaciji!

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MMPI

DRAMA U BLIZINI OTOKA JABUKE: TURSKI TERETNI BROD PUN SINTER MAGNEZITA TONE!

U arhipelagu otoka Jabuka rano jutros dogodila se havarija na turskom teretnom brodu uslijed prodora mora u prostor strojarnice, slijedom čega je pokrenuta hitna evakuacija posade.

Nije uočeno onečišćenje mora, no opasnost postoji jer turski brod prevozi 3.000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim spremnicima nalazi se oko 70 tona pogonskoga goriva i maziva.

z Ministarstva mora prometa i infrastrukture izvijestili su da su prvu informaciju o havariji na brodu ‘Haksa’ zaprimili rano jutros u 04.16h službenici Središta za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTMIS Split), koji su o događaju obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te prenijeli informaciju da je posada dojavila je o prodoru mora u potpalublje teretnoga broda dužine 85 metara sa 13 članova posade (11 državljana Republike Turske i 2 državljana Republike Indije), koji plovi pod zastavom Republike Turske te da su zatražili pomoć.

U 04.25h službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv pogibelji (DISTRESS CALL) sa havriranog Turskog broda, slijedom čega su putem Obalnih radio postaja započeli emitiranje obavijesti o havariji svim sudionicima u pomorskom prometu te je pokrenuta koordinirana spasilačka akcija u suradnji sa MRCC Roma – Republike Italije, budući da je pozicija havariranog broda u arhipelagu otoka Jabuka, konkretno, u Jabučkoj kotlini, u području koje dijelom izlazi iz obuhvata Hrvatskog teritorijalnog mora.

Budući da je motorni tanker ‘Valcadore’, zastave Republike Italije u trenutku nesreće plovio na oko 4 nautičke milje od pozicije havarije, MRCC Rijeka je isti preusmjerila u spasilačku akciju, koji je na poziciju doplovio u 05.10 sati.

Evakuacija počela jutros u 6 sati

U međuvremenu su iz MRCC Rijeka u spasilačku akciju angažirali Lučku kapetaniju Split i Pomorsku policiju Split, čije posade su odmah isplovili prema poziciji havarije. Središnjica je u akciju uključila i remorkere tvrtke Brodospas, a o svemu je obaviještena i Obalna Straža RH čiji brodovi su stavljeni u pripravnost. Također, MRCC Rijeka je u komunikaciji sa MRCC Roma u akciju angažirala i dva talijanska remorkera koji plove prema poziciji nesreće.

Zapovjednici ‘Valcadorea’ i ‘Hakse’ u koordinaciji sa MRCC Rijeka postupak evakuacije posade započeli su oko 6 sati, s time da je zapovjednik turskog teretnog broda odlučio ostati sa još 4 člana posade na tonućem brodu, dok god to bude moguće.

Na poziciji havarije trenutno nije uočeno onečišćenje mora, no, budući da Turski brod prevozi 3000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim spremnicima sadržava oko 70 tona pogonskoga goriva i maziva, nadležna Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pokrenula je sve protokole u cilju sprječavanja i saniranja eventualnog onečišćenja mora na poziciji ove pomorske nesreće.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Milardović: Europa ima tendenciju ‘orbanizacije’

Objavljeno

na

Objavio

Ilegalni migranti i dalje pokušavaju stići u Europu. Očekuje se da bi se Unija ponovno mogla suočiti s nabujalom rijekom ljudi u potrazi za boljim životom na Zapadu. No, više nema raširenih ruku kao prije. Jačaju inicijative da im se spriječi dolazak.

Ako Europa ne uspije dati odogovore na izazove ilegalne migracije, njezini će temelji biti dovedeni u pitanje – barem tako tvrdi ključna unijina političarka i čelnica Angela Merkel.

O mogućim scenarijima u Temi dana HRT-a razgovarali su s politolozima – doktoricom znanosti Jadrankom Polović i profesorom Anđelkom Milardovićem.

Jadranka Polović smatra da je pitanje ilegalnih migracija sudbonosno pitanje. U ovom trenutku ne možemo govoriti o relevantnosti prijedloga o kojem govori Angela Merkel jer je ona na neki način autorica politike otvorenih vrata koja je tijekom 2015. i 2016. ugrozila europski sustav sigurnosti, suočila Europsku uniju s organiziranim kriminalom i krijumčarima ljudima, terorizmom i na kraju krajeva destabilizirala ekonomije Grčke, Španjolske, Italije, izjavila je Polović.

Na pitanje zna li se Europa nositi s ovim problemom, Milardović odgovara kako se radi o jednom tipu kontroliranog kaosa i priznanja Angele Merkel da je njezina politika doživjela totalni fijasko. Podsjetio je i na njenu nedavnu izjavu da ako se Europska unija raspadne to će biti zbog migracija.

Milardović kaže kako je on u svojoj knjizi predvidio jedan takav scenarij. S migracijama se na dugi rok mijenja identitet i kulturni dizajn Europe. Ta je promjena kulturnog dizajna počela i trajat će dugo poglavito što su manje više sve zemlje EU-a u čistom depopulacijskom procesu i kao takove traže izlaz iz situacije na način regrutiranja koliko je moguće jeftinije radne snage, kaže Milardović. Dodaje kako to baš i nije tako jednostavno. Nije jednostavno izabrati, dizajnirati koji tip migranata se traži.

Istaknuo je kako su ilegalne migracije koje idu prema Europi veliki problem. Pokazuje se da se Europa u civilizacijskom smislu odavno organizirala, a da sada ima tendenciju “orbanizacije”.

Čak i one zemlje koje su suprotstavile Orbanovoj politici, sade su na njegovom tragu, rekao je Milardović te naveo primjer Austrije, Slovenije, Njemačke i Italije. Ti signali nas navode na ponašanje tih aktera u pravcu konstruiranja Europe kao tvrđave, a ne kao kozmopolitske Europe, naglasio je.

Polović smatra da postoji mogućnost da Hrvatska postane “hot spot” destinacija. Podsjetila je kako je austrijski premijer Kurtz potvrdio da tajno pregovara sa Sarajevom, Prištinom, Tiranom o tome da se otvore prihvatni centri na području tih zemalja. To za Hrvatsku nikako nije dobro.

Radi se o vrlo nestabilnim zemljama koje su i same gotovo prihvatni centri. Srbija u ovom trenutku ima 4 tisuće migranata koji i dalje pristižu zrakoplovima iz Irana. Za Hrvatsku to nije dobro jer je to naše susjedstvo koje je vrlo nestabilno, izjavila je Polović.

Spomenula je i postojanje radikalnih skupina. Lošim smatra to što je EU Hrvatskoj namijenila ulogu graničara, ulogu vojne krajine.

Milardović kaže kako Hrvatska ne smije pristati na status “hot spot” zemlje za ilegalne migrante.

 

Merkel na rubu očaja: Azilantska kriza može srušiti EU!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori