Connect with us

Nebuloze

Josipović i Čačić osnovali koaliciju “Uspješna Hrvatska”

Objavljeno

on

Danas su predsjednici stranaka Naprijed Hrvatska i Narodna stranka – Reformisti, Ivo Josipović i Radimir Čačić potpisali sporazum, a koaliciju s kojom će izaći na parlamentarne izbore nazvali su Uspješna Hrvatska. Vjerujemo kako bi preduhitrili novinare tko će od njih dvoje biti vođa, na samom uvodu konferencije za medije naznačeno je da koalicija neće imati vođu.

[ad id=”68099″]

Čačić i Josipović nadaju se kako će u svoju koaliciju privući još neke stranke, prije svega regionalne, među kojima je IDS, neku od nacionalnih umirovljeničkih stranaka, ali i kako kažu, ugledne i sposobne pojedince, konkretno bivšu premijerku Jadranku Kosor i bivšeg ministra financija Slavka Linića.

[su_pullquote align=”right”]Progresivni savez Ivo Josipović i Narodna stranka – Reformisti Radimir Čačić potpisali su u utorak koalicijski sporazum za predstojeće parlamentarne izbore, a svoju su koaliciju nazvali “Uspješna Hrvatska”, iako je u javnosti ova koalicija vrlo brzo dobila kodni naziv “Luzer koalicija”.[/su_pullquote]

Na pitanje novinara što je u tom smislu s gradonačelnikom Milanom Bandićem s kojim je još nedavno roštiljao na Jarunu i najavljivao koaliciju, Čačić je rekao da više nemaju nikakve kontakte s Bandićem.

“Koalicija bez vođe” biračima je obećala povećanje zaposlenosti od 10 posto i povećanje domaćih i stranih investicija za 30 posto. Osim toga, najavili su velike promjene u ustroju državne uprave, odnosno snažnu decentralizaciju i regionalizaciju te reformu pravosuđa. Josipović je garantirao da, ako oni budu u prilici to provesti, trajanje sudskih postupaka smanjit će na najviše dvije godine.

Od konkretnih stvari Čačić je spomenuo dvije stvari. Rekao je da Hrvatska treba iskoristiti svoj mediteranski položaj i učiniti sve kako bi postala atraktivna za život umirovljenicima iz Europske unije, ali i kako treba drastično smanjiti porez od 40 posto s kojim mi, kako kaže Čačić, sada udaramo po našim gastarbajterima, odnosno po njihovim penzijama kada se vrate u Hrvatsku, a time im de facto zabranjujemo povratak u domovinu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari