Josipović je prikupio 100 tisuća potpisa za kandidaturu. No suparnica iz HDZ-a prikupila je više čak i od dosadašnjeg rekordera Mesića

3

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović sutra će DIP-u predati potpise za predsjedničku kandidaturu. Potrebnih minimalnih 10 tisuća dobila je još na samom početku prikupljanja. Do današnjeg dana, kako stvari stoje, oborila je sve rekorde.

kolinda
Kolinda Grabar-Kitarović

”Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović imat će više potpisa nego svi protukandidati. I više nego li ijedan dosadašnji predsjednički kandidat. S obzirom na sjajne reakcije na terenu među ljudima, uopće u to ne sumnjamo – nakon prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana dobit ćemo prvu hrvatsku predsjednicu”, rekao je za direktno.hr tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Sudeći po ovoj izjavi, nameće se zaključak kako je Kolinda skupila više od 223 tisuće potpisa. Toliko je, naime, 2005. prikupio vlasnik dosadašnjeg rekorda Stjepan Mesić.

Josipović prikupio nešto više od 100 potpisa

Aktualni predsjednik Ivo Josipović svoje potpise predat će sutra u 10 sati. Kako je za direktno.hr rekla glasnogovornica njegove kampanje Mladenka Šarić, Josipović je prikupio više od sto tisuća potpisa. U Josipovićevom stožeru to ne smatraju neuspjehom.

Ivo Josipović
Ivo Josipović

”Nismo sudjelovali u natjecanju, niti smo to tako doživljavali. Značajno smo premašili zakonsku brojku od deset tisuća već prvog dana. Više od tri tisuće volontera i 500 štandova je bilo diljem Hrvatske, a neke potpise smo i u izravnom kontaktu s građanima skupljali. Nismo imali namjeru rušiti rekorde. Podsjećam, prije pet godina kada je gospodin Josipović prvi put izlazio na izbore imao je manje potpisa od HDZ-ovog Andrije Hebranga, koji kasnije nije ušao u drugi krug pa je predsjednička utrka bila između Bandića i Josipovića”, izjavila je Šarić.

Kujundžić predao 50 tisuća potpisa

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić potpise – njih 50 tisuća – predao je prvi, danas oko podneva.

“Cilj je bio oko 30 tisuća, da se ima dovoljno od početnog broja kao rezerva od poništenih potpisa. Nema smisla natjecati se s dvije najveće stranke, to bi bilo deplasirano”, rekao je Hrstić za direktno.hr.

Milan Kujundžić
Milan Kujundžić

Zanimljivo, Kujundžić je potpise odlučio predati petkom, pa i u manjem broju nego što bi uspio prikupiti do subote, te je tako fokus javnosti zadržao na sebi barem danas.

I dio ostalih, manje eksponiranih kandidata, prikupilo je više od 10 tisuća potpisa. Među njima su Ivan Vilibor Sinčić te Ivan Rude.

Kad se zbroji broj potpisa Josipovića, Kujundžića, Sinčića i Rude, dobiva se brojka od cca 175 tisuća potpisa. Kolinda Grabar –Kitarović je tako mnogo iznad te brojke, s više od 223 tisuće koliko je 2005. prikupio bivši predsjednik Mesić. (direktno.hr)

facebook komentari

  • Herceg-Bosna

    ah

  • Agromentum

    Naprid Kolinda!

  • Gabro Vuskic

    Tko o medu radi i prste LIŽE, davno je rekla sada pok. Iva Vićeka Gabrića. To je ona rekla u rujnu 1952. Miliciji u oči, jer ih je napa da kradu ljudima, jer se je morao silom OTKUP DAVATI. Posuški sud ju je osudio na dva mjeseca zatvora, kojeg je odležala na Širokom Brijegu i na Posušju. Tako ti je i sa drugom JUsipovićem. Tko mu šta može? Nitko ništa, kao ni onom hoštapleru I LAŽOVU NAD LAŽOVIMA MESIĆU.