Pratite nas

Josipović, Milanović i Pusić rade za srpsku stranu i Srbi se sada pozivaju na njihove izjave

Objavljeno

na

„Hrvati su Olujom, prvi u povijesti spriječili genocid, genocid u Bihaću koji bi bio deset puta veći nego u Srebrenici. To je Oluja“, rekao je geostrateg i geopolitičar Davor Domazet Lošo na pitanje naroda.hr o navodima zastupnika Srbije u raspravi pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu kako je Olujom Tuđman trebao ostvariti genocidni plan.

„Takvi navodi su srpsko izokretanje, Srbi ne znaju što će i nemaju argumenata. Nedvojbeno se zna tko je agresor, tko je pustio Miloševića i koja je politika stajala iza njega- velikosrpski plan, Memorandum Srpske akademije nauka i Srpska pravoslavna crkva, a izvana Velika Britanija i Francuska – Miloševića je pustio lord Peter Hamiltom s riječima: brzo i bez mnogo prolijevanja krvi ,“ rekao je Domazet.

Hrvati su vodili najčistiji rat u povijesti ratovanja

„Hrvati su vodili najčistiji rat u povijesti ratovanja, a Srbi su sami započeli evakuaciju kad su vidjeli da se ne mogu suprotstaviti Hrvatskoj vojsci“, rekao je Domazet.

„Oluja je po svim standardima vojnog umijeća integrirano bojište“, rekao je Domazet te dodao kako su ga jedine u povijesti ratovanja izvele SAD, Izrael i Hrvatska.

Brijunski transkript donio oslobađajuću presudu generalima u Haagu

„Brijunski je transkript primjer kako vrhovni zapovjednik komunicira s visokim generalima i admiralima te planira operaciju Oluja. Išlo se na to da se spriječe stradanja s obje strane. To je isplanirano, da ne bude žrtava“, rekao je Domazet.

„Brijunski transkript, a to je uvidio i Haag, donio je oslobađajuću presudu generalima. Znalo se kada krene oslobađanje okupiranih područja da Srbi imaju plan A i plan B. Planom A Srbima je savjetovano da izdrže 6 do 10 dana, onda će to biti srpska pobjeda jer će Velika Britanija pokrenuti sankcije kod UN-a, a Hrvatska će izgubiti. Ako ne uspiju izdržati 6 do 10 dana onda odmah kreću na plan B u kojem Srbi napuštaju ta područja i to se uistinu dogodilo. Oni su vidjeli da ne mogu izdržati i u 17 sati, prvog dana operacije (4. kolovoza 1995.) Martić je izdao zapovjed za evakuaciju Srba. Dakle, ako je itko protjerao Srbe onda je to učinila srpska politika. To što rade Srbi u Haagu, na koga se pozivaju, to je tragedija hrvatske politike, prije svega mislim na Josipovića, Milanovića i Pusićku, da se zna,“ objasnio je Domazet.

Josipović i Milanović i Pusić namjerno upucavali u medijski prostor kako treba povući tužbu za genocid

„Kakva je to poruka kada državni vrh govori da treba povući optužnicu za genocid i da nisu uvjereni u uspjeh“, pita se Domazet i zaključuje„aktualna politika ide na ruku srpske optužbe i Josipović i Milanović i Pusićka, cijela ta politika, u biti oni rade za srpsku stranu i Srbi se sada pozivaju na njihove izjave. Oni su namjerno upucavali u medijski prostor kako tu treba povući tužbu za genocid. Dva dana prije odvjetnici srpske strane se pozivaju na to.“

Srpska strana pred sudom u Haagu navela je da je Tuđman Srbe smatrao prijetnjom, na što Domazet pita „pa tko je napao hrvatsku državu?“

Hrvati su Olujom spriječili genocid deset puta veći nego u Srebrenici

„Ako išta treba ustanoviti na Međunarodnom sudu pravde u Haagu,onda je to pitanje agresora i da su Hrvati Olujom spriječili genocid deset puta veći nego u Srebrenici, što je jedini i prvi u povijesti da je neki narod spriječio genocid“, zaključio je za narod.hr Domazet.

Josipović po naputku Dejana Jovića išao u Jeruzalem i govorio o ustaškoj zmiji

Srbijanski zastupnici na Međunarodnom sudu pravde u Haagu koriste stav Dejana Jovića o Tuđmanu kao separatističkom nacionalisti, na što Domazet Lošo kaže „nije Josipović slučajno otišao u Jeruzalem i govorio o ustaškoj zmiji, to je isto u kontekstu ove presude, po naputku Dejana Jovića, a to je britanska politika“.

 

narod.hr/kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

POLIGRAF – Žestoka rasprava o blokadama na Facebooku

Objavljeno

na

Objavio

Zašto su neki portali i facebook stranice bili blokirani tijekom izvještavanja o Slobodanu Praljku? Kako zaustaviti govor mržnje na društvenim mrežama?

O tome u “Poligrafu” govore Željka Markić iz Inicijative “U ime obitelji”, predsjednik HND-a Saša Leković i stručnjak za računalnu sigurnost Lucijan Carić.

Emisiju koju uređuje i vodi Mislav Togonal možete poslušati ovdje

HRT

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Budi se jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje…

Objavljeno

na

Objavio

“Već duže vrijeme se stvara nekakav naboj, odnosno polarizacija oko domovinskih vrijednosti, pitanja domoljublja… i nekako kao da se budi jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje, nije spreman na kritiku, dijalog, na analizu, nego se bavi etiketiranjem.”, komentirao je pater Ivan Ike Mandurić, u razgovoru za Narod.hr, masovno blokiranje Facebook stranica i profila koje ne prestaje otkako je Haški sud presudio šestorici.

Pater Ike na svojem Facebook profilu podijelio je ove misli:

“Gospodine, molim te za one koji su jučer uklonili svijeće zapaljene za Praljka!” Tako je jutros molila jedna djevojka na Misi. Molim Te i ja Gospodine za njih. Morali su poslušati zapovijed, kako bi sačuvali posao. Molim te i za njihove šefove. I njima je netko naložio. Molim te i za naše vlasti. Znam da tako moraju. Molim i za one koji će ih i dalje paliti. I oni moraju tako činiti. Drugačije ne mogu. Molim te za sve njih, i za sve nas. Mir nam daj Gospodine, onaj koji Ti daješ…”

Na temelju te objave, Facebook profil mu je blokiran na sedam dana.

“Po nekoj teoriji se provodila nekakva manira partizanštine u kojoj je bilo važno nekoga etiketirati, a onda ga javno linčovati, strijeljati. Nekako se te skupine mladih ljudi oduševljavaju na tim partizantskim idejama i na neki način u virtualnom obliku mijenjaju te diverzije, sabotaže, atentate i jako su sretni da mogu sebi tako umišljati da se bore po šumama i gorama i u ime naroda vrše egzekucije nepodobnih. Činjenica je da to nije nestalo danas, da taj duh nažalost živi među mladima”, rekao je pater Ike.

Žrtve su svi oni koji su protiv takve ideologije, podsjeća pater Ike, a to su svećenici, domoljubi i svi oni koji brane stajališta vjere, Crkve, slobodne Hrvatske…

Lijek protiv takvih etiketiranja i sabotaža pojedinaca jest taj da se mora o tome govoriti, smatra pater Ike. “To se mora raskrinkati. Ne smije biti nekažnjivo i dopustivo da se nekoga tako linčuje, odbacuje, isključuje.

Ako se ne bude reagiralo institucionalno, onda se mogu pojaviti i druge skupine te nastati huliganstvo poput onog kod navijačkih skupina.

Koliko god je Facebook privatna tvrtka, mora imati mehanizme da se određeni govor isključuje ali ne da svatko može suditi, te da oni agresivniji pobjeđuju.”, zaključio je pater Ike Mandurić.

Narod.hr

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

 

Pater Ike Mandurić: Idemo dalje stvarati našu Hrvatsku, ZAJEDNO, s ovim mladima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari