Pratite nas

Hrvatska

Josipović o Trilaterali ali ne i o rusko-srpskoj vojnoj vježbi uz hrvatsku granicu

Objavljeno

na

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović neizravno je danas potvrdio kako su stavovi tzv.  zagovornika teorije zavjere i njega osobno u potpunosti  podudarni kad su u pitanju NATO savez i odnos prema Rusiji.

josipovic_tadic_smotraKomentirajući danas u Osijeku program predsjedničke kandidatknje HDZ-a, Josipović je istaknuo kako je od Kolinde Grabar Kitarović licemjerno “ujutro plašiti ljude s ‘regionom’, Titom, novom Jugoslavijom i drugim potpuno nerealnim sadržajima, a navečer pripremati sastanak Trilaterale, možda i ne otići na njega, ali pristajati na to da se provodi određena politika u regiji”.

Na novinarski upit odnose li se te tvrdnje na Kolindu Grabar-Kitarović Josipović je odgovorio: “Pa znate tko sudjeluje u Trilateralama, i tko plaši ljude nekom novom Jugoslavijom”.

Podsjetimo, Trilateralna komisija, elitistički je klub blizak Sjeverno-atlantskom savezu, u koji po formaciji ulaze najviše pozicionirani predstavnici NATO saveza.

Trilaterala je početkom mjeseca održala trodnevni sastanak u Beogradu, šaljući tako otvorenu poruku Vladimiru Putinu nakon njegovog posjeta Srbiji, kada je potpisan i protokol o uspostavi ruske obavještajne baze u Nišu.

Zanimljivo je također da ovih dana održava i zajednička rusko-srpska vježba “Srijem 2014” , na kojoj će uz pripadnike Specijalne brigade Vojske Srbije  sudjelovati i padobranaci iz elitne Tulske divizije ruske armije. U sklopu priprema za spomenutu vježbu ruski zrakoplovi dopremili su u ponedjeljak u Srijem dva borbena desantna vozila u okviru priprema za zajedničke rusko-srpske taktičke vježbe.

Međutim, Ivu Josipovića ne zanimaju rusko-srpske vježbe na granici s Republikom Hrvatskom koje neodoljivo podsjećaju na “zveckanja” naoružanjem na rusko-ukrajinskom granicom, nego podmetanja vezana za Trilateralnu komisiju i NATO savez.

Prioritetni Josipovićev cilj je očito buđenje antiameričke histerije u Hrvatskoj kao i dirigirano usmjeravanje zagovornika teorije zavjere prema predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a, čime se tvrdnje o sijamskoj vezi između projugoslavenskih krugova u Hrvatskoj  i krugova koji u UN-u, NATO-savezu, EU i Vatikanu vide glavne zagovornike tzv. globalne zavjere, ponovo pokazuju točnim.

Josip Zdunić/hrsvijet.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem o poticanju razvoja istočne Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Vlada RH

U Slavonskom Brodu završila je 3. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, na koju su osim premijera Andreja Plenkovića, stigli i potpredsjednici Vlade Martina Dalić i Predrag Štromar te mnogi ministri.

Na sjednici su razmatrane mogućnosti poboljšanja prometne infrastrukture na području pet slavonskih županija i stavljanja u funkciju neaktivne državne imovine. Razgovaralo se i o izmjenama zakona o regionalnom razvoju.

“Od posljednjeg sastanka koji je bio prije četiri i pol mjeseca ubrzali smo dinamiku ugovaranja sredstava iz europskih fondova i to za 1,54 milijarde kuna, što znači da je povećano i ubrzano apsorbiranje sredstava EU.

Drugo je da ćemo u dogovoru sa Svjetskom bankom nastojati za iduću financijsku perspektivu imati poseban regionalni operativni program koji bi se odnosio isključivo na ovih pet slavonskih županija čime ćemo dati naglasak da se ovaj dio zemlje koji je po nizu parametara u ovome trenutku najmanje razvijen, podigne i dosegne ne samo druge županije u Hrvatskoj, nego da se podigne i na listi regionalnog razvoja među drugim članicama Europske unije”, kazao je nakon sjednice premijer Plenković.

“Iznos od 350 milijuna kuna koliko je bespovratnih sredstava usmjereno u županije Slavonije i Baranje predstavlja nekih 20-ak posto ukupnih nepovratnih sredstava. Ono što je važno reći da to pokazuje da slavonski gospodarstvenici pokazuju interes i da su najbrži u njihovom korištenju”, kazala je potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Premijer Plenković i Vladino izaslanstvo, uoči sjednice Savjeta u Slavonskom Brodu, položili su cvijeće ispred spomen-obilježja “Prekinuto djetinjstvo” za djecu poginulu u Domovinskome ratu.

Nakon sjednice premijer će se sastati s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, a zatim položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred spomenika poginulim braniteljima. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari