Josipovićeve izjave o rasizmu u hrvatskom nogometu otkrile su pozadinu napada Hrvatske televizije na navijače Vatrenih!

1

Hrvatska nogometna reprezentacija razbila je vrlo slabu reprezentaciju Azerbajdžana u Osijeku, šest golova danas nije lako dati ni prvotimcima Slobodne Dalmacije, predvođene Antom Tomićem i Borisom Dežulovićem, pa tako ni nogometnim anonimusima koji su namučili višestruke svjetske prvake, naše iduće protivnike, Talijane, kao i Bugare, koje su Vatrene prije tri dana ‘apsolvirali’ u Sofiji. Hrvatski nogomet, nakon debakla na Svjetskom prvenstvu, imao je konačno jedan uspješan mjesec, na redu je tridesetodnevna pauza, a onda konačni obračun s reprezentacijom koja Hrvatsku nikada nije pobijedila. Teško je vjerovati, no, ipak je istina, Italija, četverostruki prvak svijeta, nikada nije bacila na pleča hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Utakmicom u Osijeku Vatreni su pokazali svoje pravo lice i odigrali najboljih 90 minuta u kratkotrajnoj eri Nike Kovača.

cro navijaciNogometni mjesec, naravno, nije mogao proći pored, dakle, mimo, hrvatske političke elite, u nogometnu igru izvan terena, ali opet dovoljno blizu terenu, uključili su se nogometni amateri, hrvatski političari, i njihovi medijski spin doktori. Nakon monstruozne Josipovićeve izjave o hrvatskom nogometu kao o leglu nacionalizma i rasizma Hrvatima je odjednom sinulo, ne trebate biti inteligentni kao Josipovićeva medijska ‘desnica’ da biste shvatili u ime koga i zbog čega se Hrvatska televizija u dva navrata obrušila na hrvatske navijače. Priče da je Goran Radman Josipovićev PR agent na Prisavlju dobile su svoju definitivnu potvrdu?

Sjećate li se napada na navijače komentatora Hrvatske televizije, Drage Ćosića, koji je na početku kvalifikacijskog ciklusa, protiv Malte, osudio ‘vjekovni’ navijački poklič ‘U boj za narod svoj’, što navijači nisu Ćosiću oprostili, niti će do oprosta doći u tako skoro vrijeme? Umjesto pouke nešto slično, pa čak i gore od toga, ponovio je u Bugarskoj netalentirani komentator Hrvatske televizije, koji je finale Svjetskog nogometnog prvenstva u stanju pretvoriti u obično pučko povlačenje užeta, Stjepan Balog.

Mnogi bi zapravo ponovno nasjeli na tvrdnje kako se radi o ‘spontanoj reakciji’ Hrvatske televizije, izazvanoj ‘neprimjerenim skandiranjem navijača’, da nije bilo Josipovićevog istupa koji je definitivno skinuo masku s partijske televizije. Naime, predsjednik koji patološki strahuje od stadiona svjestan da bi ga tamo dočekali zvižduci kao da se Maksimirom ori ‘Bože pravde’, odlučio je hrvatski nogomet u cijelosti optužiti za rasizam i nacionalizam, pritom se pretjerano ne osvrće na upozorenja onih koji tvrde da je njegovo nametanje tijekom glazbenog performansa jednog narkomana kod većine hrvatskih građana protumačeno kao direktna podrška legalizaciji droge.

Za razliku od politikanta Ive Josipovića prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman bio je na svakoj utakmici Vatrenih, iako su ga nerijetko navijači dočekivali zvižducima.  Naravno, tijekom predizborne kampanje predsjedniku zvižduci sasvim sigurno ne bi legli, niti ih mogli ignorirati njegovi mediji, pri čemu je njegova medijska ‘desnica’ postala neka vrsta medijskog klauna u ovoj predsjedničkoj utrci koja se, možete se okladiti, neće okončati već u prvom krugu kako nas uvjeravaju ‘ankete’ koju su svoju ‘potvrdu’ doživjele i na netom održanim prijevremenim lokalnim izborima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Neki bi rekli da su ovo prvi predsjednički izbori na kojima imamo koaliciju takozvane medijske desnice i ekstremne ljevice na strani predsjednika koji u Srbu šalje poruke o ‘lijepim partizanskim kapama’ koje su, usput, odgovorne za masovne pokolje, mnogobrojne nekažnjene zločine, poslije Drugog svjetskog rata. Naravno, svoj amaterizam Josipovićeva medijska desnica dokazala je kada se umjesto politikom počela baviti ‘analizom’ sportskih događanja, pa tako i taktike izbornika Nike Kovača. No, to je neka druga tema.  (Tinolovka-news.com)


Josipović odgovorio Šukeru: Ne dolazim na utakmice zbog rasizma, nacionalizma i netransparentnosti!

Drugi put otkako je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović dotaknuo se hrvatskog nogometa. Prvi put učinio je to tijekom turneje u SAD-u kada je bezazlenim tonom zaključio da u hrvatskom nogometu postoji “jedna mala mafija”.

U jeku kampanje za novi predsjednički mandat Josipović je opet poslao sličnu poruku u odgovoru predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru na njegovu izjavu da bi instituciju predsjednika rado vidio na utakmicama reprezentacije.

“Odlaskom na utakmice visokog rizika na kojima vidimo poruke nacionalizma, rasizma i razne druge izgrede, poslao bih krivu poruku. Isto je i s odlaskom na neke druge susrete u organizaciji onih koji rade netransparentno, pa i na lokalnoj razini upravljanja i financiranja. Mislim da bi svojim dolaskom poslao krivu poruku. Ne želim sebe, a što je važnije, ni Republiku Hrvatsku dovesti u situaciju da podržava ono što nažalost vrlo često viđamo na stadionima”, poručio je Josipović za Novu tv i dodao da će utakmice Hrvatske rado posjećivati kada Šuker sredi stanje u nogometu kao što je i obećao.

Šuker: Josipoviću, molim te dođi! 

Davor Šuker iz Osijeka je odmah odgovorio predsjedniku i zatražio pomoć države u suzbijanju huliganizma.

“Treba nam pomoć! Treba nam pomoć policije u borbi protiv huliganizma, rasizma. To nije problem samo jednog čovjeka, jednog Saveza, to je problem društva. Molio bih Josipovića da dođe na utakmicu”

“Organiziramo spektakl, trošimo puno novca. Treba nam novi stadion, o tome moramo razgovarati. Pogledajte Rijeku sada, HNS je pomogao, a dat ćemo i Splitu i Varaždinu i Osijeku. Doći će nam 2020. godina i nećemo imati reprezentaciju ako ne uložimo. Može nam se dogoditi Poljska ili Mađarska!”, rekao je Šuker za HRT.

facebook komentari

  • peppermintt

    eto ako netko još kojim slučajem ima iluziju kako je Josipović predsjednika Hrvata a odbija poziv na tekmu reprezentacije Hrvatske , e onda…..
    naravno, cvika doć u Osijek naravno , cvika doći blizu Vukovara, jer zna kako bi bio s pravom izviždan, naravno neugodno mu para uši skladno skandiranje Hrvata : u boj u boj za narod svoj
    🙂