Josipović u posjetu SAD-u, Obama ga neće primiti?

  0

  Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, postoji mogućnost da se sastanku Josipovića i Bidena pridruži i američki predsjednik Barack Obama.

  Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će od 12. do 17. svibnja u radnom posjetu SAD-u, koji će prvenstveno biti posvećen energetskoj sigurnosti i energetskim projektima koje razvija Hrvatska, ali će također s američkim sugovornicima, među kojima je i potpredsjednik Joe Biden, razmijeniti stajališta o situaciji u Europi, priopćio je u subotu Ured predsjednika.

  josipovic

  Josipović će se s Bidenom sastati u Bijeloj kući na početku svog radnog posjeta, a tijekom boravka u Washingtonu susrest će se i s članovima Kongresa te s predstavnicima više vladinih i nevladinih institucija.

  Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, postoji samo mogućnost da se sastanku Josipovića i Bidena pridruži i američki predsjednik Barack Obama.

  Josipović se s Bidenom posljednji put sastao početkom svibnja 2011. u sklopu službeno-radnog posjeta, a razgovarao je i s tadašnjom državnom tajnicom Hillary Clinton.

  U izaslanstvu će tijekom radnog posjeta Washingtonu biti i ministar obrane Ante Kotromanović, koji nastavlja boravak u SAD-u posjetom Nacionalnoj gardi u saveznoj državi Minnesoti.

  Posjet SAD-u Josipović nastavlja u Houstonu, u Teksasu, na energetskom forumu na kojem će biti okupljeno tridesetak naftnih i plinskih tvrtki, a razgovarat će se o ulaganjima u energetske projekte u Hrvatskoj.

  Predsjednik Josipović će se također sastati i s američkim investitorima iz drugih sektora koji s iskazali interes za ulaganja u Hrvatskoj.

  Tijekom boravka u Houstonu, Josipović će se susresti i s guvernerom te američke savezne države Rickom Perryjem, gradonačelnicom Houstona Annise Parker, kao i predstavnicima akademske zajednice na Sveučilištu u Houstonu. hina

  facebook komentari