Pratite nas

Komentar

Josipović uvredama izazvao skandal: ‘Tužit ćemo crvenog predsjednika, finog pijanista koji se služi prljavim sredstvima’

Objavljeno

na

Na narodnoj zabavi, o kojoj nigdje nije bilo službene obavijesti ako se izuzmu plakati koji su preplavili Peščenicu i Žitnjak, predsjednik Ivo Josipović profesora Zdravka Tomca i povjesničara Josipa Jurčevića nazvao je luđacima i bolesnicima stoga što su ga optužili za veleizdaju.

Tomac: Branio sam Josipovića

zdravko_tomac-1-of-1-3-580x384Profesor Tomac u razgovoru za portal dnevno.hr osvrnuo se na ove neprimjerene uvrede navodeći da one više govore o predsjedniku, nego o njemu samome. Izjave su vrlo grube i nepristojne, kaže profesor. “To je uvredljivo bez obzira na to tko kaže takvo nešto.

To niti jedan čovjek ne bi smio reći za drugog čovjeka, zato što je kritizirao njegovu politiku. To je jedan oblik da idemo u pravom smjeru. To je potvrda da je naša kritika njegovog lika i osobe bila opravdana. On je sam sebi presudio sa takvom izjavom, a to što smatra za mene da sam bolesnik i luđak možda smatra zbog toga što sam kao mnogi drugi u Hrvatskoj branio domovinu dok je on sticao imovinu. To znači da su za njega luđaci oni koji su idealisti i oni koji se bore za svoju domovinu. Onda nije niti čudno da on tako podcjenjuje Domovinski rat”, kaže profesor dodajući da cijela njegova politika ide u tom smjeru da se prihvate velikosrpske optužbe i krivotvorine, o čemu svjedoči smjena njegova glavnog analitičara Dejana Jovića.

Za njegovo djelovanje optužit je pokušao mnoge, pa čak i HDZ-ovu Kolindu Grabar Kitarović koja s njime nema pretjerane veze, tumači profesor Tomac. Za njega, Dejan Jović samo je provoditelj Josipovićeve politike, a provodi je na znatno radikalniji način. Kada je predsjednik procijenio da bi zbog njega mogao izgubiti sve šanse na predsjedničkim izborima smjenjuje ga na vrlo prljav način. “Iz svakog Josipovićeva postupka vidi se da mu moral baš i nije jača strana. Sklon je manipulacijama i prevarama, ako je to u njegovom interesu. Ovo što je rekao za mene i Jurčevića to je nešto što više govori o njemu, nego o nama. Nadam se da će tako ljudi shvatiti, a moj odgovor bio je nedavno u emisiji kod Anite Malenice. Jedan čovjek podržao je moju kritiku Josipovićeve politike nakon čega ga je počeo vrijeđati. Govorio je kako je on lignja i kuhana kokošja noga. Odmah sam ga prekinuo i oštro reagirao tvrdeći da nema pravo nikoga vrijeđati, već ima pravo argumentirano kritizirati politiku nekih ljudi. Ne branim Josipovića od njegove politike, a moj pravi odgovor biti će nova knjiga pod naslovom Crveni predsjednik”, najavljuje naš sugovornik.

Na tristo kartica teksta u novoj knjizi profesor Tomac pokazat će tko je Ivo Josipović te što je njegova politika i zašto se usudio reći dvije činjenice koje su ga razbjesnile. Prva je da je na Pantovčaku okupio tim koji vodi računa o velikosrpskoj politici, više no što vodi računa o Hrvatskoj. “Druga je činjenica što sam dokazao da je Josipović prije no što je postao predsjednik, te dokaze iznio je bivši veleposlanik Srbije, bio srpski čovjek. Zajedno sa Šimonovićem davao im je tajne materijale i dogovarao povlačenje tužbe. Kontinuitet njegove politike vrhunac je doživio u Vukovaru kada je naivno došao sa Tadićem, a vukovarske majke u znak prosvjeda okrenule mu leđa. Tamo je prihvatio da nema velikosrpske agresije već da se radilo o građanskom ratu. Prihvatio je velikosrpsku tezu da su vukovarski branitelji veći zločini od onih koji su nas napali. To su teške riječi, ali dokazi su u mojoj knjizi iz koje nema dvojbe da sam bio u pravu. Bila bi prava katastrofa kada bi on bio ponovno izabran, a kako manipulira osjetio sam na svojim leđima”, prepričava profesor navodeći tekst kojega pod predsjednikovom palicom nije želio objaviti Večernji list. Aktualni predsjednik čovjek je koji se služi prljavim sredstvima, a izagrava finog pijanista koji svira pod Dodigovim željama.

Jurčević: Cijela Hrvatska postat će ludnica

jurcevicI povjesničar Jurčević zgrožen je, ali ne i iznenađen predsjednikovim riječima te stilom komunikacije. “Njegove riječi potvrdile su da je Hrvatsko nacionalno etičko sudište pogodilo ‘u sridu’ kako bismo rekli. To je središte problema, ali to nije iznenađujuće jer mi dobro znamo tko je Josipović i njegova struktura”, tvrdi naš sugovornik najavljujući drugu rundu optužbi.

Zanimljivo je, kaže kako su konačno pale maske Josipovićeve strukture jer njegovom metodom s neistomišljenicima se obračunavao Staljin. “To je ta ista škola i poruka svim građanima Hrvatske. Tko ne misli kao on, odnosno kao Partija taj je lud i bolestan. S time da nas to ne treba iznenaditi obzirom na Marka Franciškovića, to je sustav koji je i prije 90-e radio najteže zlo. Psihijatrija im je represivno sredstvo za obračun s onima koji ne misle poput njih ili im ne žele služiti”, oštro poručuje Jurčević. Njihova metodologija poznata je, nemaju ograničenja da bi postigli svoje ciljeve jer i ranije su njemu slični doslovno gazili ljude, institucije i ideje. “Dobro je što se to dogodilo sada i što se razotkrio sadašnji predsjednik i predsjednički kandidat.

Nadam se da će to hrvatski građani prepoznati i znati nagraditi, inače bi se moglo dogoditi da u Hrvatskoj bude golemi broj luđaka i bolesnika, a da Hrvatska postane velika umobolnica”, komentira povjesničar napominjući da ovakvi istupi nisu prvi u karijeri aktualnog predsjednika. “Naravno da ćemo ja i gospodin Tomac između ostaloga zatražiti pravnu zašitu i podnijeti kaznenu i ostale prijave zbog kleveta i uvreda iznesenih na naš račun. Biti će tu još podtema oko ove priče”, zaključio je Jurčević najavljujući time tužbu na predsjednikov račun.

Dnevno.hr

kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari