Connect with us

Politika

‘Josipovića ćemo pamtiti po ustaškim gujama, a Milanović kopira našu taktiku’

Objavljeno

-

Tomislav Karamarko gostovao je danas u emisiji Hrvatskog radija „Oporbeni zarez“ (urednik i voditelj: Ivica Ružičić), koja je istodobno prikazana i na HTV4.

U polusatnom razgovoru komentirao je veličanstvenu, povijesnu inauguraciju predsjednice RH, konsenzus o ostvarivanju boljeg života svakog pojedinca, cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja koji izrađujemo sa stručnjacima s bavarskog IFO instituta, cirkus u režiji Kukuriku saborske većine prilikom izmjena izbornog zakona, Milanovićeve predizborne floskule o „novom početku“ u strahu od gubitka izbora, SDP-ovo poticanje ideoloških podjela u nedostatku smislenih rješenja za gospodarsku krizu…

Gostovanje predsjednika HDZ-a pogledajte u cijelosti, a u nastavku prenosimo ključne poruke:

O nadi koju je donijela predsjednica 

Inauguracija predsejdnice RH bila je veliki dan za Hrvatsku. Bio je to prekrasan dan – dan koji najavljuje novo vrijeme. U teškim smo gospodarskim i socijalnim problemima, a predsjednica je otvorila puno pitanja i, još važnije, donijela nadu. U poslanici je istaknula domoljublje kakvo je vodilo naše branitelje i dr. Franju Tuđmana. Predsjednica je naglasila da kroz zajedništvo možemo sve postići.

O konsenzusu ZA bolji život

Moramo biti objektivni kada govorimo o ideološkim razlikama – ne smijemo ih „dramatizirati“. Različite političke opcije ne moraju se svjetonazorski slagati, ali kada je u pitanju egzistencijalna ugroženost – konsenzusa bi moralo biti. Za izlazak iz krize postoji samo jedan način – otvaranje radnih mjesta i povećanje potrošnje. Kao stranka pozivamo na takvo zajedništvo i krajnje je vrijeme da Vlada – još ovo malo vremena koliko će trajati – počne raditi na tome.

O zvižducima Mesiću i Josipoviću 

Neprimjereni su zvižduci bivšim predsjednicima Mesiću i Josipoviću koje smo čuli na inauguraciji. To je posljednje mjesto na kojem bi se to smjelo raditi. Pretpostavljam da su ljudi htjeli iskazati emocije prema mandatima dvojice predsjednika, no nemojmo radikalizirati podijeljenost.

O Milanovićevu neprihvaćanju poraza

Predsjednica je spremna na apsolutnu suradnju sa SDP-ovom vladom – u skladu sa zakonom i Ustavom. SDP je krenuo u suradnju, nažalost, šlampavo, čak i zločesto! A nema razloga za tu lošu atmosferu već u startu. Vidimo da niti jučer premijer Milanović nije čestitao predsjednici. Nezadovoljstvo i loše raspoloženje – jer je njihov kandidat izgubio izbore – ne znače da imaju pravo na nesuradnju s predsjednicom koja je pobijedila na demokratski način.

O tematskoj sjednici Vlade 

Poruka SDP-ove vlade da predsjednica može svakog četvrtka dolaziti na sjednice cinična je provokacija! S funkcijom predsjednice se ne smije tako ophoditi. Ona ima pravo inicirati kod premijera da sazove tematsku sjednicu Vlade o teškome gospodarsko-socijalnom stanju. Treba napraviti inventuru kako bi znala u kakvome stvarnom stanju preuzima državu. Ne vidim razloga za inat – bilo bi vrijeme da se Milanovićeva vlada spusti na zemlju, da s obje noge na tlu shvati da je nečinjenjem, neznanjem i improvizacijama upropastila državu. Ovo je dobar trenutak da s novom predsjednicom počnu raditi, a ona će se sigurnom energično zalagati za izlazak iz krize.

O Josipovićevu potraćenom mandatu

Teško se sjetiti ijedne dobre stvari iz mandata bivšeg predsjednika Josipovića. Pričao je o „ustaškim zmijama“, pamtiti ćemo ga po Lex Perković, šutio je kad se ukidalo pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu, poticao je ideološke podjele… A koliko se sjećam, nije potaknuo Vladu da se bori za bolji život! No sada je s predsjednicom stigla pozitivna narodnjačka energija.

O svađanju s EU prijateljima  

Milanović i Josipović su zamrznuli odnose s nizom zemalja – naših prijatelja u EU. Pokušajmo se sjetiti jakih imena koja su dolazila u Zagreb ili kojima su išli u posjet! Ne mogu ih se sjetiti, kao ni jakih inozemnih investicija. EU je naša „regija“! Ne podcjenjujem važnost odnosa sa susjedima – s BiH, koja je naša druga domovina, ili Srbijom. Naša je uloga – koju sa zadovoljstvom prihvaćamo – da istočnim susjedima pomognemo na europskom putu.

O neriješenim pitanjima sa Srbijom 

Pozdravljam dolazak premijera Vučića na inauguraciju, ali sa Srbijom moramo raščistiti pitanje nestalih, otetoga kulturnog blaga, granica… Znamo tko je bio agresor, a tko se branio! I na tim temeljima želimo graditi dobre odnose – koji su nužni za budućnost i gospodarski razvitak.

O prijevremenim izborima & „novom početku“

Ne znamo kada će biti izbori – uistinu se svašta spominje! SDP je probao „razigravati“ neke datume. Na valu populističkih mjera – oprosta dugova i zamrzavanja švicarskog franka – pokušavaju dobiti poneki bod u očima građana. I možda na brzinu iniciraju izbore. Ali uzalud im sve – politika upropaštavanja gospodarstva ne može biti sanirana dvjema-trima populističkim mjerama.

Promjena imidža g. Milanovića? Kopirali su nas. Mi smo stalno na terenu, radimo s ljudima – evo sad je to i SDP počeo raditi. Sve je to prekasno – nikada nisu imali pravi, konzistentni program gospodarskog oporavka. Ponudili su brošuricu – Plan 21 – u kojem su ispisali lijepe želje. Svatko može ispisati želje, ali treba znati kako riješiti krucijalne probleme! Kad god budu izbori – mi ćemo pobijediti! I kakav god izborni zakon bio!

O lakrdiji s izbornim zakonom

Izmjene izbornog zakona u skladu su s mentalnim sklopom i karakterom vladajućih – konfuzija, nekonzistentnost i konfrontacija samih sa sobom. Davali su amandmane na svoje amandmane, pa prihvaćali amandman Mirele Holy u dijelovima, potom u cijelosti. Lakrdija!

O HDZ-ovu programu & forumu

Naš je program gotov, a sada se  glanca“. Na njemu smo radili s uglednim IFO institutom iz Bavarske. Ponavljam – 1. ožujka ćemo održati veliki gospodarski forum, na koji će doći veliki broj stručnjaka s autoritetom u gospodarstvu. Uvodno će izlagati jedan od najvećih ekonomista u Europi – čelnik IFO instituta Hans-Werner Sinn. Bit će uistinu zanimljivih predavanja i panela. Primjerice, o izraelskom modelu poduzetničkog inkubatora za male tvrtke.

O jačanju malog i srednjeg poduzetništva

Intencija je jačanje malog i srednjeg poduzetništva – to najbrže otvara radna mjesta. Kad osjetimo rast proizvodnje i potrošnje – započet će temeljita reforma državne uprave. Naš program je sveobuhvatan – govori o poreznoj politici, socijalnoj politici, reindustrijalizaciji, turizmu… Elemente našeg programa nudimo (ne)stranačkim stručnjacima, sindikatima, poslodavcima… svima koji su zainteresirani. Tražit ćemo javnu raspravu – pozvat ćemo sve da sudjeluju i iznesu svoje mišljenje.

O katalogu razvojno-investicijskih projekata

EU fondove nismo iskoristili. HDZ imam pripremljeni katalog od 50 velikih projekata. Jedan od njih je navodnjavanje i proizvodnja hrane. Hrvatska uvozi 80 posto hrane! Zar to nije sramotno, pokraj ovakve zemlje u Slavoniji. Naša su polja zapuštena, a naši vrijedni Slavonci zatvaraju seoska gospodarstva i postaju – socijala.

O Milanovićevu „mi ili oni“

Svjesni smo da oni koji gube ne mogu nuditi gospodarski program – jer ga nemaju. Oni će nuditi sukobe i prijetnje kaznenim progonima. Priču o „kriminalnog organizaciji“ i svađu na ideološkoj razini. Plašit će građane dolaskom HDZ-a na vlast! Čitavu predizbornu kampanju htjet će svesti na obračun između Milanovića i mene. Nećemo se dati navući na njihove provokacije. Vrata Banskih dvora „otključat“ će nam kvalitetan gospodarski program.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari