Connect with us

Hrvatska

Josipovićev plan zahvaćanja što šireg kruga birača od najkrajnje ljevice do samog centra

Objavljeno

-

Kao što smo i najavili, 31 član SDP-a u petak navečer prešao je u stranku Naprijed Hrvatska – Progresivni savez Ive Josipovića.

[ad id=”68099″]

Josipović je tako zadao novi udarac SDP-ovim ambicijama za osvajanjem novog mandata. Riječ je o članovima velikogoričkog ogranka stranke koji su Josipoviću prešli u petak u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici. Kako doznajemo, to neće biti zadnji prijelaz nezadovoljnih SDP-ovaca.

Novinar, publicist i analitičar Tihomir Dujmović za direktno.hr rekao je da Ivo Josipović nesumnjivo ima dobar dio podrške unutar SDP-a:

“Svi oni kojima je Zoran Milanović u nekim stvarima nejasan, svi oni koji misle da je potpuno čista Josipovićeva neupitno lijevo orijentirana i čisto regionalna politika jedini put za socijaldemokraciju, ti ne dvoje. Početak raskola krenuo je još 1994. kada su Josipović i Josip Kregar napustili SDP s teorijom da je Ivica Račan otišao predesno. To je neki nukleus njihovih unutarnjih razlika koji se pojednostavljeno mogu zvati ‘račanovci’ i ‘josipovićevci'”, tvrdi Dujmović.

Dodaje da ‘josipovićevcima’ organski pripada i Vesna Pusić, ali ona je na drugom zadatku.

“Još jedan dio zasigurno će prijeći. To je lukav, mudar Josipovićev plan zahvaćanja što šireg kruga birača od najkrajnje ljevice do samog centra. On je odlično izračunao da tu ima prostora za koaliciju koja bi mogla dobiti mandat za sastav nove vlade. Mislim da će sve ovo biti predstava za javnost. Kada bi pogledali njihove programe, vidjet ćete neke druge stvari, ali Ivo Josipović po meni je ljeviji od Milanovića, ali tu govormo o milimetrima”, zaključio je Tihomir Dujmović.

>>Raspad SDP-a: Trideset članova stranke prelazi Josipoviću

Dodajmo da je Naprijed Hrvatska – Progresivni savez u petak i službeno postala stranka nakon potvrde Ministarstva uprave.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari