Connect with us

Nebuloze

Josipu Šimuniću povisili kaznu zbog skandiranja ‘Za dom’ na maksimirskom stadionu

Objavljeno

-

simunic1Visoki prekršajni sud prihvatio je žalbu zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva te Josipu Šimuniću (37), bivšem stoperu hrvatske reprezentacije preinačio odnosno povisio kaznu na 15.000 kuna, a zbog skandiranja s navijačima ‘Za dom spremni’ na stadionu prije dvije i pol godine.

[ad id=”93788″]

Iako je tužiteljstvo tražilo da se nogometaš sankcionira s 25.000 kuna radi kršenja članka 4. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, prema prvostupanjskoj presudi Šimunić je kažnjen tek s petinom predložene sankcije.

Tužiteljstvo je u žalbi ukazalo da je Šimunićeva kazna preblaga jer je “ipak počinio prekršaj kao igrač hrvatske nogometne reprezentacije na posljednjoj i odlučujućj utakmici kvalifikacija za Svjetsko nogometno pvenstvo te da je itekako morao biti svjestan da će njegove izjave i geste doprijeti do šireg kruga osoba, a ne samo do posjetitelja na stadionu”.

“Nakon toga je s uzdignutom rukom, ponovno okrenut prema gledateljima, uzviknuo ‘Za dom’, na što su gledatelji odgovorili sa ‘Spremni’ odnosno opisano je ponovljeno tri puta”, navodi državno odvjetništvo.

Ni Šimuniću tih inicijalnih 5000 kuna kazne nije sjelo pa se putem svog odvjetnika žalio i on sam, ali zbog bitnih povreda prekršajnog postupka, povrede odredaba materijalnog prekršajnog prava te pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari