Connect with us

Pregled

Joško Lokas najavio snimanje nastavka hvaljene domaće ratne dramske serije ‘Nestali’

Objavljeno

on

Ovaj projekt, koji producentska kuća Clinica Studio radi za HRT, imat će ponovno četiri epizode

Lokas najavljuje da će fokus radnje biti na vojno-redarstvenoj akciji Oluja

Ekipa hvaljene domaće ratne dramske serije “Nestali”, čija je prva sezona ovjenčana i nagradom Zlatni Studio, krenula je u realizaciju druge sezone. Kako je otkrio scenarist tog projekta i autor Joško Lokas, čitaće probe već su počele, a uskoro bi trebala pasti i prva klapa.

– Plan je, ako nam to epidemiološka situacija dopusti, da da snimanjem počnemo 26. travnja, a završimo ga do sredine lipnja. Ukupno će, s obje ekipe produkcije, biti oko 45 dana snimanja, a snima se na području Velebita pa sve do kanjona rijeke Zrmanje – otkrio je Lokas za Jutarnji list.

Ovaj projekt, koji producentska kuća Clinica Studio radi za HRT, imat će ponovno četiri epizode, no ideja je da radnja u sva četiri nastavka prati događanja tijekom jednog dana i noći. Kako je priča prve sezone završila 4. kolovoza 1995., jasno je da je sada fokus točno na danu kada se odvija vojno-redarstvena akcija Oluja.

– Svi glavni glumci iz prve sezone su tu – Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan, kao šestorica nestalih vojnika koji su se našli iza neprijateljskih redova, no, naravno, bit će i drugih glumačkih imena koje zasad ne mogu otkriti – govori Lokas.

Priča će imati skokove u prošlost, točnije u 1991., 1992. i 1993., kako bi se pojasnili i odnosi među junacima te prikazao njihov život prije akcije. Redatelj je kao i u prvoj sezoni Kristijan Milić, već “specijaliziran” za ratnu tematiku, a direktor fotografije je Mirko Pivčević čiji su efektni kadrovi očarali publiku u prvoj sezoni.

– Uskoro nam predstoji pregled terena, a onda dolazi ostatak ekipe koja će biti smještena u Starigradu, Rovanjskoj, Selinama i Pakelnici i krećemo u snimanje – kaže Lokas.

No, kako je scenarist “Nestalih” ujedno i voditelj HRT-ova kviza “Potjera”, Lokasa očekuje, bez sumnje, naporno razdoblje. Naime, dva seta “Potjere” poklapaju se sa snimanjem serije pa će Lokas morati s “Nestalih” juriti u Zagreb radi snimanja novih emisija kviza. Za to vrijeme mijenjat će ga Nikola Kuprešanin.

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari