Connect with us

Politika

Jovanović: Ne dozvoliti da u vladu uđu ustaški nostalgičari i rigidni katolibani

Objavljeno

-

Foto: Hina

Kandidat na listi Restart koalicije u osmoj izbornoj jedinici Željko Jovanović pozvao je u utorak građane da ne dopuste da u Vladu uđu “ustaški nostalgičari i rigidni katolibani koji bi diskriminirali građane”.

“Dva su razloga zbog čega građani moraju izaći na izbore. Prvi je taj da nakon ovih izbora osiguramo stabilnu i odgovornu većinu iz koje će proizići učinkovita vlada bez korupcije koja je u stanju riješiti probleme u gospodarstvu i zdravstvu koje nas čekaju. Drugi razlog je taj da građani svojim glasom i svojim izborom Restart koalicije ne dopuste da u Vladu uđu ustaški nostalgičari i rigidni katotalibani koji bi diskriminirali građane”, istaknuo je Jovanović na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Svetvinčentu.

Građani bi, kako je rekao, trebali u što većem broju izaći na izbore te izabrati uspješniju Hrvatsku.

Grbin: Vlada je zbog par glasova otvorila granicu prema BiH

Peđa Grbin ogorčen je, kaže, jer je vlada zbog par glasova odlučila otvoriti granicu prema BiH bez bilo kakvih ograničenja.

“Epidemiološka sitacija u BiH je takva da je jučer bilo četiri puta više zaraženih nego u Hrvatskoj, a broj zaraženih se u zadnjih pet dana udvostučio. Takvo otvaranje granice vjerojatno znači da će Hrvatska u okviru Europske unije sa zelene doći na narančastu listu što predstavlja mogućnost zatvaranja granice prema Sloveniji i drugim državama EU-a. Pozivam Vladu da to ne čini”, ustvrdio je Grbin.

Upozorio je i kako sena taj način ugrožava turizam.

Sinoćnje sučeljavanje čelnika SDP-a Davora Bernardića i HDZ-a Andreja Plenkovića doživio je kao “sraz jedne jedne osobe s energijom, svježinom i idejama odnosno Bernardića te osobe čija arogancija i bahatost ne samo prema protukandidatu nego i prema građanima izlazi iz svih okvira”. “To je nedopustivo”, zaključio je Peđa Grbin.

Sanja Radolović je pak istaknula kako će prioritet Restart koalicije biti daljnje osnaživanje turističkog sektora, putem smanjivanja stope PDV-a na deset posto te zadržavanje postojećih radnih mjesta u turizmu s obzirom na to da ova gospodarska grana zapošljava više od 110 tisuća djelatnika.

“Drugi prioritet je sređivanje sustava povlačenja sredstava iz EU fondova i olakšavanje korištenja istih za korisnike”, zaključila je Radolović. (Hina)

Jovanović: U Vladu ne smiju ući razni katolibani, ustašofili koji bi zabranjivali ženama ‘pravo na pobačaj’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas