Connect with us

Hrvatska

Jozo Barišić razriješen dužnosti ravnatelja programa HRT-a

Objavljeno

-

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić imenovao je u utorak Dražena Miočića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja programa HRT-a, nakon što je te dužnosti razriješen Jozo Barišić, izvijestili su u utorak s HRT-a.

 [ad id=”93788″]

S HRT-a u priopćenju kažu kako je dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja programa Jozo Barišić razriješen ‘zbog potrebe aktivnijeg ispunjavanja programskih ciljeva javnoga servisa’.

Dražen Miočić apsolvirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dragovoljac je i ratni veteran te nositelj Spomenice Domovinskog rata. Od 1990. bio je zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova, a od lipnja 1991. pripadnik je Zbora narodne garde te poslije Hrvatske vojske, a u Domovinskom ratu stekao je čin poručnika.

Na HRT-u radi od 1994. godine. Rad je započeo kao novinar u redakciji Zagrebačke panorame, kojoj je ubrzo postao urednik i voditelj. Bio je dugogodišnji novinar, urednik i voditelj u unutrašnjopolitičkoj redakciji Hrvatske televizije  a tri je godine bio i izvjestitelj HRT-a iz Den Haaga tijekom suđenja hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

Bio je HRT-ov koordinator za pristupanje Hrvatske NATO-u, urednik većega broja posebnih projekata i emisija posvećenih haškim suđenjima te vojno-obavještajnoj problematici. Od lipnja 2011. do srpnja 2012. obnašao je dužnost urednika Informativnoga programa Hrvatske televizije, a tijekom posljednje dvije godine bio je urednik emisije Otvoreno te Vijesti, Dnevnika i Studija 4, stoji u priopćenju HRT-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari