Connect with us

Komentar

‘Jugoslavenka’ Lepe Brene poput negdašnjih povika ‘Ovo je Srbija’

Objavljeno

-

Još jednom – ‘ma tko nas, bre, zavadi’

Možete li zamisliti Thompsona kako u Beogradu, uz delirij publike, pjeva pjesmu “Lijepa li si”?

Naravno, ne možete, jer bi se “cela Srbija” digla na noge. Ali kad Lepa Brena u Zagrebu pjeva “Jugoslavenku”, Hrvatska šuti, a mediji ne bez simpatija izvještavaju o “nezapamćenom spektaklu”.

Štoviše, ta se pjesma opravdava komentarima s YouTubea u stilu “tko nas, bre, zavadi”, a ističe se ovaj: “Ova pjesma je za sve nas koji smo bili protiv rata, ona je simbol zajedništva koje su budale uništile”.

Naravno, riječ je o budalama i s jedne i s druge strane koji nisu mogli podnositi idiličnu državu, pa su je srušili. Kad bi se pravila hijerarhija vrijednosti na kojima se temelji država, Lepa Brena bila bi na samom dnu, njezine pjesme i pjevanje nemaju ni umjetničke ni ljudske ni moralne osobine, ali svojom privlačnošću za široku publiku djelotvorno prikrivaju nedostatak takvih osobina u društvu.

To ništavilo koje odjekuje i zavodi sračunato se iz Srbije uvozi u Hrvatsku i po namjeri se ne razlikuje od uvezenih Miloševićevih mitinga otprije 30 godina na kojima se također pjevala “Jugoslavenka”, to jest uzvikivalo “Ovo je Srbija”. Agresija neukusa: četnička zabavljačica Lepa Brena u Lijepoj Našoj!

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Hitrec: Zatvara se krug kulturne revolucije s jugoslavenskim predznakom

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas