Pratite nas

BiH

Jugoslavenska Udba je dobra, ali ona na Tuđmanovoj strani-strava je i užas

Objavljeno

na

Igrom slučaja u prvoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća saznao sam za tečaj koji je u jendom zagrebačkom hotelu skupini hrvatskih ljevičarskih novinara održao Aleksandar Tijanić na odlasku iz Zagreba u Beograd, gdje će među ostalim biti i Miloševićev ministar informiranja . Upućivao ih je kako kompromitirati novu hrvatsku vlast, u prvom redu dr. Franju Tuđmana. Dakle prvog hrvatskog predsjednika trebalo je što više poistovjećivati s najvećim zlikovcima 20. stoljeća Hitlerom, Staljinom, Titom i drugima, objavljivati fotomontaže na kojima se gol grli sa Slobodanom Miloševićem ili paradira urešen zloslutnim znakovljem , uglavnom, slikom i riječju prikazivati ga kao najveće zlo. Takva demonizacija Tuđmana i pod Tijanićevim utjecajem i „izvornim „ uradcima lijevih medija, traju od pojave HDZ-a i Tuđmana do danas. Trenutačno je u tom stilu omiljena ljevičarska igračka-Tuđman kao igračka UDBE, koja ga je „izmislila“ i postavila na čelo države. Pa se onda iz te „činjenice“ kao sablje izvlače pitanja-kakva je to država koju je stvorila UDBA i kako ve to društvo u kojem su zajedno Tuđman,  Šušak, Perković..?

Odmah na početku valja reći-tim ljevičarima je najmanje važan moral ljudi koji su stvorili Hrvatsku, a važno je to da ih i danas peče rana koju im je zadala uspostava samostalne države. Željeli je nisu kao što je nije željela ni Udba, ali je bar dio hrvatskih Udbaša shvatio da su višestranačje i samostalna Hrvatska i za njih jeidni izlaz. Bez obzira na njihove motive i kalkuliranje, bez obzira na to kakvi će biti ishodi istraga koje se vode i koje će se voditi protiv njih, jasno i glasno treba reći: njihovu pristanku uz hrvatsku državu i doprinosu stvaranja i stasavanju te države patriotizam se ne može zanijekati. I kojim su se drugim motivima mogli voditi dr. Tuđman, Šušak i drugi kad s u se koristili uslugama moćnika i službi iz bivše države ?! Ako tko spasi dijete koje se našlo ispred jurećeg automobila, preveze u bolnicu rodilji koju su u nekoj nigdini iznenada uhvatili trudovi , dade krv koja je hitno potrebna za spas nečijeg života-takva osoba zaslužuje zahvalnost tko god bila i kake god grijehe na duši imala.

A takve osobe su bili  Perković, Mustać  drugi udbaši koji su zaslužni za Hrvatsku. I nisu Hrvati deset godina davali glasove Tuđmanu i HDZ-u zato što je on bio „izbor“ Udbe nego zato što su njegov izbor bili demokracija i samostalna i od velikosrpske agresije obranjena i oslobođena Hrvatska. Tuđmanu je svaka pomoć bila dobro došla, u stanju u kojem je bila zemlja odricati se tih usluga bilo bi suludo i vodilo bi rascjepima koji su mogli biti kobni. Onima koji Perkoviću i Mustaču i drugima ne priznaju zasluge  osvetništvo je pomutilo razum. Ali zaslugama se ne mogu izbrisati zločini pa njihovu sudbinu treba prepustiti odlukama pravosuđa. Ako su ljevičari jedva dočekali priliku da kao po naputku Miloševićeva ministra Tijanića, Tuđmana kompromitiraju  tako što će ga poistovjetiti s Udbom  i prikazati kao njezin izbor, jednostavno ih treba upitati-kako to da su oni i te kako blagonakloni prema Titovom režimu koji je na Udbi počivao ? Titove Udbe se ne odriču, dapače, kad mogu i gdje mogu rado baštine njihovu praksu.

Titova im je velikosrpska Udba dobra,, ali čim je dio hrvatske Udbe stao uz Tuđmana, onda je ona strašni simbol totalitarnog režima koji je ugrađen u temelje samostalne Hrvatske. Sve što je Tuđmanovo ne valja, makar to isto valjalo u inačici koja je Tuđmanu neprijateljska. Ne boli njih Udba nego ih boli Hrvatska. Ne čine mi se sretnim oni koji se svako jutro bude u državi koju nisu željeli, koji, htjeli ne htjeli, gledaju grb, zastavu i kockaste dresove koji ih iritiraju, koji u različitim prigodama moraju slušati hrvatsku himnu i skandiranje „ Hrvatska  Hrvatska „ ili bijesno ugasiti radio ili TV i koje je i njihova omiljena Udba iznevjerila kad je stala na Tuđmanovu stranu

Milan Ivkošić, Večernji. hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari