Connect with us

Iz Svijeta

Julija Navaljna: Nijedan pravi kršćanin ne bi mogao učiniti što Putin sada radi s Aleksejevim tijelom

Objavljeno

-

isječak/Youtube

Julija Navaljna, udovica ruskog oporbenog vođe Alekseja Navaljnog, u subotu je zatražila da ruske vlasti predaju njegovo tijelo kako bi ga se pokopalo te je optužila “demonskog” ruskog predsjednika Vladimira Putina za “mučenje” njegovog trupla.

Navaljna je u šestominutnom videu objavljenom na YouTubeu optužila Putina da tijelo njenog muža drži kao taoca i dovela je u pitanje Putinovu kršćansku vjeru, koju on često ispovijeda.

Navaljnijeva majka Ljudmila je u petak rekla da su ruski istražitelji odbili otpustiti njegovo tijelo iz mrtvačnice u udaljenom arktičkom gradu Salehardu jer nije pristala pokopati ga bez javnog sprovoda. Kazala je da joj je dužnosnik rekao da bi trebala pristati na njihove zahtjeve s obzirom na to da se Navaljnijevo tijelo već počelo raspadati.

Navaljnijevi suradnici su u subotu rekli da su vlasti prijetile da će ga pokopati u udaljenoj zatvoreničkoj koloniji u kojoj je umro ako obitelj ne pristane na njihove uvjete. Julija Navaljna je u videu tvrdila da je Putin osobno odgovoran za to te da “muči” Navaljnog u smrti jednako kao što je to činio za njegova života.

“Već smo znali da je Putinova vjera lažna. No, sada to vidimo jasnije nego ikada”, rekla je Navaljna, odjevena u crno.

“Nijedan pravi kršćanin ne bi mogao učiniti što Putin sada radi s Aleksejevim tijelom”, dodala je.

Otkako se vratio na mjesto predsjednika 2012., Vladimir Putin sebe prikazuje kao branitelja tradicionalnih, konzervativnih vrijednosti nasuprot nečega što opisuje kao nagrizajući zapadni liberalizam. Također, naglašava svoju bliskost s Ruskom pravoslavnom crkvom te se redovito pojavljuje na obredima u vrijeme svetkovina i govori o svojoj vjeri.

Navaljna je rekla da je njezin suprug bio pobožan kršćanin, koji je odlazio u crkvu te postio za vrijeme korizme čak i kad je bio u zatvoru. Dodala je da je njegov politički aktivizam nadahnut kršćanskim vrijednostima.

“Vratite nam tijelo moga muža. Želimo održati sprovod i pokopati ga na human način, u zemlji, kao što je običaj u pravoslavnom kršćanstvu”, zaključila je u videu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari