Connect with us

Pregled

Juncker je iskusan i kvalitetan političar

Objavljeno

-

Zadovoljni smo izborom Jean-Claudea Junckera za predsjednika Europske komisije jer je on bio i naš kandidat, kandidat pučana, podržavao je naše pregovore  s EU-om. To je iskusan i kvalitetan političar, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u emisiji HTV-a Javna stvar.

karamarko_javna_stvar4_27_06_2014.jpg.655x300_q85_crop_upscaleKaramarko je rekao da su ga podržali i socijalisti, među njima i premijer Zoran Milanović. Upitan o porotivljenju Camerona, Karamarko je rekao kako vjeruje da je stvar o nekim personalnim problemima.

Ne osjećam se odgovornim zbog onoga što je presuđeno Ivi Sanaderu. Svojim dolaskom obećao sam izbaciti korupciju iz stranke i postaviti neke vrijednosti u prvi plan, naglasio je Karamarko.

Upitan o Ini, Karamarko je rekao kako ne dobiva dovoljno informacija o tijeku pregovora s mađarskom stranom, no ono što nas zanima je zaštita hrvatskih interesa u Ini. Istovremeno moramo pokazati da smo prijateljska zemlja prema investitorima te zato tome treba oprezno pristupiti, treba pričekati, naglasio je Karamarko.

Rekao je kako ovo što se događa s hrvatskim gospodarstvom već prelazi u agoniju. Vlada je trebala s odgovornošću pristupiti i upitati se javno jesmo li mi ti koji možemo ovu zemlju voditi naprijed, rekao je Karamarko.

Govoreći o predsjedniku Ivi Josipoviću, Karamarko je rekao kako on u svom mandatu nije ostavio nikakav trag. Oko stvari bitnih za malog čovjeka on šuti, nije kritičan prema SDP-u…

Na pitanje da komentira činjenicu da dok u ispitivanjima javnog mijenja rejting HDZ-u raste, njemu zaostaje pet posto za vlastitom strankom, Karamarko je rekao kako su ankete u funkciji kreiranja javnog mijenja a ne ispitivanja istog. Na izborima smo uvijek buno bolji nego što to kažu ankete.

Karamarko je rekao da je on predsjednik Hrvatske da bi izbacio Titovu bistu iz hola svog ureda. Tito je bio zločinac, odgovoran je za velike zločine, naglasio je.

hrt

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari