Pratite nas

Jure Radić podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave IGH

Objavljeno

na

Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić podnio je ostavku na tu dužnost, a na današnjoj glavnoj skupštini dioničara izabran je u Nadzorni odbor koji ga je potom izabrao za predsjednika tog tijela.

U Upravi Instituta IGH bit će dva člana – predsjednik Uprave Željko Grzunov i članica Uprave Jelene Bleiziffer, izvijestili su iz te tvrtke.

Institut IGH je ostavku Radića zaprimio jučer, a ona je stupila na snagu 6. svibnja u 16,00 sati, navodi se u objavi Instituta IGH na Zagrebačkoj burzi.

ighU obrazloženju je Radić naveo kako “ostavku podnosi s obzirom na činjenicu da je na Glavnoj skupštini Instituta IGH, sazvanoj za 7. svibnja, predložen za člana Nadzornog odbora (NO) tvrtke”.

Skupština je danas i donijela odluku o izboru Radića za člana Nadzornog odbora tvrtke, a u Nadzorni su odbor izabrani i Veniamin Mezhibovskiy te Tomislav Alpeza.

Novoizabrani je Nadzorni odbor potom održao sjednicu na kojoj je Radića izabrao za predsjednika tog tijela.

Nadzorni je odbor donio i odluku kojom se Uprava Instituta IGH sastoji od dva člana – predsjednika Uprave Željka Grzunova i članice Uprave Jelene Bleiziffer, navodi se u obavijesti kompanije.

Glavna skupština Instituta IGH danas je uz ostalo donijela i odluke o smanjenju, a zatim povećanju temeljnog kapitala.

Temeljni kapital, koji je iznosio 123,5 milijuna kuna, smanjen je za 64,8 milijuna kuna, na 58,7 milijuna, i to smanjenjem nominalnog iznosa dionice sa 400 na 190 kuna.

Sredstva dobivena smanjenjem temeljnog kapitala u iznosu od 64,8 milijuna kuna upotrijebit će se za pokriće gubitaka iz ranijih godina.

Skupština je potom donijela i odluku o povećanju temeljnog kapitala za 57,9 milijuna kuna, na 116,6 milijuna kuna, a ulagač je Sergej Gljadelkin.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 305.000 novih dionica, nominalnog iznosa 190 kuna.

Kako je ranije objavljeno, Sergej Gljadelkin vlasnik je grupe trgovačkih društava koja broji više od 20 članica. Krovna holding kompanija, austrijski Avenue Holdings, čiji je Gljadelkin većinski vlasnik, ostvaruje godišnji konsolidirani prihod od 500 milijuna dolara.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

‘Sluškinje’ usamljene čekale ‘najavljenu kolonu’ na Gornjem gradu

Objavljeno

na

Objavio

Portal narod.hr-a objavio je sliku usamljenih aktivistica za ratifikaciju Istanbulske konvencije na Gornjem gradu, preobučenih u “sluškinje”.

Dok su deseci tisuća ljudi prosvjedovali protiv IK, desetak aktivistica usamljene su uzalud čekale na Gornjem gradu.

Odlazak prosvjednika do Markovog trga je bio najavljen, ali nije se ostvario.  Trebali bi ih ovako češće zeznuti, komentirao je jedan komentator na facebooku 🙂

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Biskup Košić poručio zastupnicima: Ako ste vjernici, katolici: NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon sudjelovanja u dostojanstvenom skupu protiv Istanbulske konvencije obratio bih se narodnim zastupnicima u Hrvatskom saboru:

Dragi zastupniče, draga zastupnice!

Sada je na vama velika odgovornost: dati glas za ili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Vlada i predsjednik Vlade uputili su vam zahtjev da glasujete za IK. Pa premda je Vlada jednoglasno poduprla taj prijedlog, ODLUKA JE NA VAMA.

Ako ste vjernici, katolici, vi sljedeći svoju savjest i slušajući glas Pape i biskupa NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Ako i niste katolici, zbog pravnog i moralnog nereda koji bi IK unijela u naše hrvatsko društvo te zbog njezine nadređenosti hrvatskim zakonima čime bi se trajno razarali temelji naše suverenosti, vi također NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Regnum regno non praescribit leges!

Molim se za sve vas, na vama je velika odgovornost! Ako ništa drugo nije uvjerljiv argument za vas, činjenica da je velik dio našega naroda protiv ovakvog nadzakona trebao bi vas zamisliti je li to potrebno!
Neka vam Bog pomogne!

Domoljubi, Hrvati i katolici koji čine većinu, 86% naše nacije, ne žele IK! Rekli su to danas ovim veličanstvenim skupom sa sigurno preko 50 tisuća sudionika!
Pokažite da imate kičmu, da se ne date zaplašiti i da vam je stalo do budućnosti ovog naroda! napisao je mons. Vlado Košić, biskup sisački.

Biskup Košić: Molimo svetog Josipa da bdije nad našim hrvatskim narodom i nad našom domovinom da bi vazda sretna bila!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati