Pratite nas

Jure Radić podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave IGH

Objavljeno

na

Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić podnio je ostavku na tu dužnost, a na današnjoj glavnoj skupštini dioničara izabran je u Nadzorni odbor koji ga je potom izabrao za predsjednika tog tijela.

U Upravi Instituta IGH bit će dva člana – predsjednik Uprave Željko Grzunov i članica Uprave Jelene Bleiziffer, izvijestili su iz te tvrtke.

Institut IGH je ostavku Radića zaprimio jučer, a ona je stupila na snagu 6. svibnja u 16,00 sati, navodi se u objavi Instituta IGH na Zagrebačkoj burzi.

ighU obrazloženju je Radić naveo kako “ostavku podnosi s obzirom na činjenicu da je na Glavnoj skupštini Instituta IGH, sazvanoj za 7. svibnja, predložen za člana Nadzornog odbora (NO) tvrtke”.

Skupština je danas i donijela odluku o izboru Radića za člana Nadzornog odbora tvrtke, a u Nadzorni su odbor izabrani i Veniamin Mezhibovskiy te Tomislav Alpeza.

Novoizabrani je Nadzorni odbor potom održao sjednicu na kojoj je Radića izabrao za predsjednika tog tijela.

Nadzorni je odbor donio i odluku kojom se Uprava Instituta IGH sastoji od dva člana – predsjednika Uprave Željka Grzunova i članice Uprave Jelene Bleiziffer, navodi se u obavijesti kompanije.

Glavna skupština Instituta IGH danas je uz ostalo donijela i odluke o smanjenju, a zatim povećanju temeljnog kapitala.

Temeljni kapital, koji je iznosio 123,5 milijuna kuna, smanjen je za 64,8 milijuna kuna, na 58,7 milijuna, i to smanjenjem nominalnog iznosa dionice sa 400 na 190 kuna.

Sredstva dobivena smanjenjem temeljnog kapitala u iznosu od 64,8 milijuna kuna upotrijebit će se za pokriće gubitaka iz ranijih godina.

Skupština je potom donijela i odluku o povećanju temeljnog kapitala za 57,9 milijuna kuna, na 116,6 milijuna kuna, a ulagač je Sergej Gljadelkin.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 305.000 novih dionica, nominalnog iznosa 190 kuna.

Kako je ranije objavljeno, Sergej Gljadelkin vlasnik je grupe trgovačkih društava koja broji više od 20 članica. Krovna holding kompanija, austrijski Avenue Holdings, čiji je Gljadelkin većinski vlasnik, ostvaruje godišnji konsolidirani prihod od 500 milijuna dolara.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Predsjednik Sabora dobio i odbio zahtjev braniteljskih udruga za sjednicom o Pupovcu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednik Hrvatskog sabora, odnosno njegov Ured, dobio je zahtjev da se održi tematska sjednica o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca (SDSS), ali će to zasigurno biti odbijeno, neslužbeno se doznaje u srijedu poslijepodne.

Tako formuliran zahtijev u kojemu se traži izravna rasprava o pojedinom zastupniku sasvim sigurno se neće uvrstiti u saborski dnevni red, jer bi to presedan i jer bi to bilo nedemokratski, poručuju iz Ureda.

Zahtjev za tematsku sjednicu poslale su udruge specijalne policije i veterana hrvatskih gardijskih postrojbi koje podržavaju i za 13. listopada najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina te traže Pupovčevo očitovanje o Domovinskom ratu i Oluji.

Braniteljske udruge SDSS-ovu zastupniku zamjeraju i što je na Dan Domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza bio na skupu u Bačkoj Palanki za srpske žrtve Oluje, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Zekanović: Volio bih da imamo predsjednika Vlade koji je malo više Hrvat, a malo manje Europljanin

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović izjavio je u srijedu u Saboru kako bi volio da imamo predsjednika Vlade koji je malo više Hrvat, a malo manje Europljanin, premijera Andreja Plenkovića nazvao je ‘slučajnim premijerom’ te je pozivao na nove parlamentarne izbore.

„Da su glasači HDZ-a znali koga će za premijera postaviti, Plenkoviću ne bi dali povjerenje … S uspjehom bilo koje od dviju referendumskih incijativa – (Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje) premijer Andrej Plenković odlazi u povijest pa nije čudno da na ovakav način odugovlačenjem prebrojavanja glasova nastoji osporiti volju građana”, ustvrdio je Zekanović u saborskoj slobodnoj raspravi.

Prema njegovom mišljenju – ‘vrijeme za izbore da se vidi tko je gdje’.

Podsjetivši kako je APIS dobio nalog za provjeru potpisa prikupljenih u referendumskoj inicijativi, Zekanović je rekao da je upravo APIS ranije prozivao i nekadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, zbog sumnje u malverzacije na izborima.

Zekanović je kazao da nitko nema ništa protiv provjere potpisa, ali je upitao zašto se ‘ne vjeruje tisućama volontera koji su prikupljali potpise’.

Bunjac: Hrvatska brodogradnja broji zadnje dane

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac ustvrdio je, pak, da hrvatska brodogradnja ‘broji svoje zadnje dane’, dodavši kako je moguće da su brodogradilišta postala osobni projekt nekolicine političara nesposobnih za bilo što „osim za muljaže ispod stola”.

„Hrvatska kao pomorska zemlja treba brodogradnju kao polugu razvoja gospodarstva”, dodao je Bunjac.

Predlaže i formiranje ekspertnog tima, bez uplitanja politike, koji bi u 90 dana trebao donijeti program restruktururanja, okvirne planove rada za idučih pet godina te definirati mjere za tehnološku objavu i racionalizaciju poslovanja pojedinog brdogradilišta.

HSU-ov Silvano Hrelja u slobodnoj raspravi upozorio je na nedavni slučaj raskidanja dopunskog zdravstvenog osiguranja od strane privatne osiguravajuće kuće jer im je pacijent stvorio velike troškove te je osiguravatelju neisplativ.

Resorni ministar trebao je reagirati na tu praksu jer je takav postupak nedopustiv, ocijenio je Hrelja dodavši da se takve pojave sutra mogu proširiti “kao zaraza komaraca sa Zapadnog Nila”.

(Hina)

Zekanović: Hrvatskoj treba hrvatski Orban, a nažalost ne vidim ni O od Orbana

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari