Connect with us

Komentar

Jure Vujić – Antifa memorijalni totalitarizam i ideologija pokajanja Zapada

Objavljeno

-

Getty Images

Pandemija antifa vandalizma je zahvatila SAD ali i Europu,  u kojima su devastirani spomenici Kristoforu Kolumbu, ali i drugih povijesnih osoba koje  navodno podsjećaju na  « zapadni kolonijalizam i rasizam ».

Rušenje spomenika Kolumbu u gradu Astori u ime anti-rasizma, je paradoksalno osuđeno kao « rasistički čin » od strane talijanske zajednice tog grada, jer je Kolumbo podrijetlom iz Genove, što potvrđuje da « anti-rasizam često može postati  obrnuti rasizam » ovisno o kontekstu.

Na tragu rušenja spomenika generala Robert E. Leea u Charlottesvilleu, kao simbola bjelačke supremacije na Jugu, rušenje europskih osvajača poput Kolumbo, znatno je inspirano od antikapitalističkih marksističkih teza, koje legitimiraju sustavni vandalizam i brisanje europske povijesne memorijalne baštine.

Spomenik Theodoreu Rooseveltu bio je već na meti vandala u listopadu 2017. Spomenici Kraljice Victorije su također osvrknuti u Montrealu, dok su na meti i spomenici George Washingtona i Thomas Jeffersona. Takva vandalistička djela imaju zajedničku motivaciju : riječ je o pokušaju nihilističke kulturne revolucije, koja nastoji narušavati simboličke temelje europske civilizacije, a počinitelji takvih djela Antife grupe i Black Lives Matter, koji manipuliraju sa anti-rasističkim prosvjedima,  zapravo ponavljaju strategiju nasilja kulturne revolucije zloglasne kineske crvene garde Mao Ce Dunga.

Antifa i lijevo-liberalna kulturna revolucija u obliku kulturnog marksizma i (Frankfurtske škole od 60.tih) pa nadalje, provode u Europi sustavni memorijalni totalitarizam u odgojno-obrazovnom sustavu, školstvu, a pogotovo na sveučilištima, poput brisanja primjerice u Francuskoj svakog povijesnog traga i osvrta na Francusku  monarhiju i kršćanstvo, te preimenovanjem imena ulica sa imenima velikih vođa Francuske revolucije i terora , poput Robespierrea i drugi.

Kao što je vijetnamski marksizam preimenovao Saigon u Ho Ši Min, kao što Lenjinizam je preimenovao sve ruske carske gradove, tako američke i europske antife  pod pokroviteljstvom lijevo-liberalne globalističke političke klase, nastoje provesti svojevrsni kulturocid, jer uspostava materijalističkog totalitarizma podrazumijeva identitetsku nihilističku devastaciju, profanaciju memorije i kolektivnog povijesnog sjećanja, kontrolu jezika i kolektivnog pamćenja.

Jure Vujić

Politolog, pročelnik odjela za politologiju Matice Hrvatske

TRUMP: Sjedinjene Američke Države će proglasiti ANTIFA kao terorističku organizaciju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas