Connect with us

Komentar

Jure Vujić: Berlinski zid je pao, ali opstaje zid liberalnog komunizma

Objavljeno

-

S ironijom se možemo prisjetiti da je Berlinski zid sagrađen od tadašnje istočnonjemačke vlasti, nosio ime „Antifašistički obrambeni zid“ (na njem „Antifaschistischer Schutzwall“) kako bi se Istočni blok branio od prodora, utjecaja ili „zaraze“ slobodarskih i demokratskih ideja sa Zapada.

Postavlja se pitanje kako to da nakon 30 godina pada Berlinskog zida, Zapad paradoksalno još uvijek ostaje sklon relativiziranju komunističkih zločina u ime tzv. Antifašizma, i da upravo na slobodnom liberalnom Zapadu desetljećima opstaje i cvate filo-marksizam ili dominira kulturalni liberalni marksizam ?

Treba se prisjetiti da su 16. studenoga 2018. osuđeni na doživotni zatvor dvoje najviših kambodžanskih komunističkih vođa “crvenih kmera” što ukazuje da je komunizam bio najsmrtonosniji totalitarizam dvadesetog stoljeća. Ali činjenica da je taj ad hoc tribunal pod pokroviteljstvom UN-a, motivirao svoju presudu za “genocid” nad kambodžanškom etničkom manjinom, a ne zbog privrženosti samom komunističkom totalitarizmu i ideologiji, govori o trajnoj nekažnjivosti “crvenog fašizma”.

Današnji neomarksisti koji su se vješto reciklirali nakon pada Berlinskog zida, unatoč monstruoznih zločina Lenjina, Staljina, Tita, Pola Pota, Maoa, Envera Hodže, Ceausescua, još uvijek održavaju i šire u zapadnim demokracijama, ideološku i kulturnu hegemoniji, rehabilitirajući komunizam u novom obliku „antifašističkog otpora“, utopijskog socijalizma, kao“ dobronamjerna“ ideologija koja je navodno „loše izvedena u praksi“.

Dakle, tamo gdje se više ne može vršiti fizički terorizam i represiju, nastavlja se prakticirati intelektualni terorizam pod krinkom antifašizma i antiimperijalizma. Ova zapanjujuća kultura nekažnjivosti ideologije komunizma koja je ubijala, proganjala i osiromašila gdje se god ona primijenila, ne bi bila moguća da je komunizam jednom i zauvijek službeno pravno, politički, moralno osuđen od strane priznatog međunarodnog suda kakav je to bio slučaj sa nacizmom u Nürnbergu.

Zbog odsutnosti „Nürnberg komunizma“, i 30 godina nakon Pada Berlinskog zida, nekažnjivost komunizma kao ideologija i njen snažni utjecaj u Europskom establišmentu, u dominantnim akademskim, kulturnim i političkim krugovima, objašnjava trajnu demonizaciju svakog oblika kritike sa desnice, ali i pogoduje nekažnjivost krajnje lijevice.

Pod zastavom “antifašističke borbe” u korist “potlačenih”, Zapadna marksistička ljevica predstavlja desetljećima najsebičniji, nasilni, totalitarni, liberticidni, mrzilački ideološki pokret, od iskustava terorista Crvenih brigada, frakcije Crvene armije, Direktne akcije sve do današnjih pokreta Antife, Trockističkih ćelija, pristaša Crnog bloka, čije „klasno nasilje“ i mržnja uglavnom prođu nekažnjeno ili je pak relativizirano.

Jure Vujić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas