Pratite nas

Komentar

Jure Vujić: Berlinski zid je pao, ali opstaje zid liberalnog komunizma

Objavljeno

na

S ironijom se možemo prisjetiti da je Berlinski zid sagrađen od tadašnje istočnonjemačke vlasti, nosio ime „Antifašistički obrambeni zid“ (na njem „Antifaschistischer Schutzwall“) kako bi se Istočni blok branio od prodora, utjecaja ili „zaraze“ slobodarskih i demokratskih ideja sa Zapada.

Postavlja se pitanje kako to da nakon 30 godina pada Berlinskog zida, Zapad paradoksalno još uvijek ostaje sklon relativiziranju komunističkih zločina u ime tzv. Antifašizma, i da upravo na slobodnom liberalnom Zapadu desetljećima opstaje i cvate filo-marksizam ili dominira kulturalni liberalni marksizam ?

Treba se prisjetiti da su 16. studenoga 2018. osuđeni na doživotni zatvor dvoje najviših kambodžanskih komunističkih vođa “crvenih kmera” što ukazuje da je komunizam bio najsmrtonosniji totalitarizam dvadesetog stoljeća. Ali činjenica da je taj ad hoc tribunal pod pokroviteljstvom UN-a, motivirao svoju presudu za “genocid” nad kambodžanškom etničkom manjinom, a ne zbog privrženosti samom komunističkom totalitarizmu i ideologiji, govori o trajnoj nekažnjivosti “crvenog fašizma”.

Današnji neomarksisti koji su se vješto reciklirali nakon pada Berlinskog zida, unatoč monstruoznih zločina Lenjina, Staljina, Tita, Pola Pota, Maoa, Envera Hodže, Ceausescua, još uvijek održavaju i šire u zapadnim demokracijama, ideološku i kulturnu hegemoniji, rehabilitirajući komunizam u novom obliku „antifašističkog otpora“, utopijskog socijalizma, kao“ dobronamjerna“ ideologija koja je navodno „loše izvedena u praksi“.

Dakle, tamo gdje se više ne može vršiti fizički terorizam i represiju, nastavlja se prakticirati intelektualni terorizam pod krinkom antifašizma i antiimperijalizma. Ova zapanjujuća kultura nekažnjivosti ideologije komunizma koja je ubijala, proganjala i osiromašila gdje se god ona primijenila, ne bi bila moguća da je komunizam jednom i zauvijek službeno pravno, politički, moralno osuđen od strane priznatog međunarodnog suda kakav je to bio slučaj sa nacizmom u Nürnbergu.

Zbog odsutnosti „Nürnberg komunizma“, i 30 godina nakon Pada Berlinskog zida, nekažnjivost komunizma kao ideologija i njen snažni utjecaj u Europskom establišmentu, u dominantnim akademskim, kulturnim i političkim krugovima, objašnjava trajnu demonizaciju svakog oblika kritike sa desnice, ali i pogoduje nekažnjivost krajnje lijevice.

Pod zastavom “antifašističke borbe” u korist “potlačenih”, Zapadna marksistička ljevica predstavlja desetljećima najsebičniji, nasilni, totalitarni, liberticidni, mrzilački ideološki pokret, od iskustava terorista Crvenih brigada, frakcije Crvene armije, Direktne akcije sve do današnjih pokreta Antife, Trockističkih ćelija, pristaša Crnog bloka, čije „klasno nasilje“ i mržnja uglavnom prođu nekažnjeno ili je pak relativizirano.

Jure Vujić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Definiran dan prosvjeda protiv Beljaka u Samoboru

Objavljeno

na

Objavio

Poznati kirurg dr. Hrvoje Tomasović najavio je prosvjed protiv gradonačelnika Samobora i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka:

“Nedjelja je poslijepodne, cijela Hrvatska je u iščekivanju povijenog rukometnog finala, a ja dežuran u bolnici🙂

Ali, rade i moji prijatelji iz grupe “Branitelji protiv Beljaka” koji su danas imali prvi radni sastanak u svezi prosvjeda protiv Beljakovog govora mržnje.

Definiran je dan prosvjeda, a to je nedjelja, 09. veljače ove godine, na središnjem samoborskom trgu.

Vrijeme: točno u podne😊

Dečki sutra kreću sa ishođenjem potrebnih dozvola, a cijela će grupa i šira zainteresirana javnost o svemu biti redovito obaviještena”, napisao je dr. Tomasović na svom facebook profilu

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Herman Vukušić: Beljak promašio ‘Ceo fudbal’

Objavljeno

na

Objavio

Jutros sam posjetio stranicu FB gradonačelnika Samobora, Krešimira Beljaka, gdje je sinoć objavio fotografije svoje Spomenice Domovinskog rata i Zahvale Grada Samobora kao pripadniku 151. brigade HV-a, a sve u cilju demantiranja “laži” o njegovom ratnom putu i sudjelovanju u ratu.

Moram prvo napomenuti kako su i jedan i drugi dokument hvale vrijedna priznanja, premda je prvi doživio svojevrsnu “inflaciju” u općoj populaciji.

Međutim, inicijativa “Branitelji protiv Beljaka” nije niti pokrenuta kako bi se propitkivao njegov ratni put, već osudile i sankcionirale njegove izjave i govor mržnje, kao i poticanje na međusobnu društvenu netrepeljivost.

Ukoliko se, pak, pod pojmom “laž” Krešimir Beljak referirao na izjavu Tomislava Čalušića “Jabuke” o tome kako je u HOS-u Beljak proveo jednu noć dok ga roditelji nisu (uz prigodne pogrde😊) odveli natrag kući, istu je “demantirao” na krivi način😶

Zašto ne objavi drugo svjedočanstvo nekog svojeg suborca iz HOS-a u svoju korist?

Ukoliko Tomislav ne govori istinu, zašto Beljak to jasno ne kaže već pokazuje dokumente vezane uz popuno drugu postrojbu?

Međutim, puno opasniji od Beljakovih manipulacija i spinova su brojni komentari njegovih istomišljenika koji povodom spomenute Beljakove objave našu lijepu i krvavo stečenu Domovinu nazivaju “Rvatckom”, a sve nas lopovima, ognjištarcima, primitivcima, štakorima i sličnim “epitetima”.

Nadalje, Beljak i dalje dopušta da se na NJEGOVOJ facebook stranici širi teza o premalom broju udbaških ubojstava (“nisu ih sve potamanili”) uz prigodne emotikone smijeha do plača i to sve NAKON što se za tu svoju izjavu javno ispričao😡

Ovo zadnje smatram ili vrhuncem licemjerja i bahatosti ili potpunim ponorom ljudske pameti i morala…

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, kaže Beljak za nas koje on i njegove pristaše sustavno vrijeđaju: “Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već nakon izbora”.

Ne, Krešo, upravo suprotno.

Mi smo već jednom obranili Hrvatsku od takvih kao što ste vi svi skupa.

I opet ćemo

 

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari