Pratite nas

Komentar

Jure Vujić: Berlinski zid je pao, ali opstaje zid liberalnog komunizma

Objavljeno

na

S ironijom se možemo prisjetiti da je Berlinski zid sagrađen od tadašnje istočnonjemačke vlasti, nosio ime „Antifašistički obrambeni zid“ (na njem „Antifaschistischer Schutzwall“) kako bi se Istočni blok branio od prodora, utjecaja ili „zaraze“ slobodarskih i demokratskih ideja sa Zapada.

Postavlja se pitanje kako to da nakon 30 godina pada Berlinskog zida, Zapad paradoksalno još uvijek ostaje sklon relativiziranju komunističkih zločina u ime tzv. Antifašizma, i da upravo na slobodnom liberalnom Zapadu desetljećima opstaje i cvate filo-marksizam ili dominira kulturalni liberalni marksizam ?

Treba se prisjetiti da su 16. studenoga 2018. osuđeni na doživotni zatvor dvoje najviših kambodžanskih komunističkih vođa “crvenih kmera” što ukazuje da je komunizam bio najsmrtonosniji totalitarizam dvadesetog stoljeća. Ali činjenica da je taj ad hoc tribunal pod pokroviteljstvom UN-a, motivirao svoju presudu za “genocid” nad kambodžanškom etničkom manjinom, a ne zbog privrženosti samom komunističkom totalitarizmu i ideologiji, govori o trajnoj nekažnjivosti “crvenog fašizma”.

Današnji neomarksisti koji su se vješto reciklirali nakon pada Berlinskog zida, unatoč monstruoznih zločina Lenjina, Staljina, Tita, Pola Pota, Maoa, Envera Hodže, Ceausescua, još uvijek održavaju i šire u zapadnim demokracijama, ideološku i kulturnu hegemoniji, rehabilitirajući komunizam u novom obliku „antifašističkog otpora“, utopijskog socijalizma, kao“ dobronamjerna“ ideologija koja je navodno „loše izvedena u praksi“.

Dakle, tamo gdje se više ne može vršiti fizički terorizam i represiju, nastavlja se prakticirati intelektualni terorizam pod krinkom antifašizma i antiimperijalizma. Ova zapanjujuća kultura nekažnjivosti ideologije komunizma koja je ubijala, proganjala i osiromašila gdje se god ona primijenila, ne bi bila moguća da je komunizam jednom i zauvijek službeno pravno, politički, moralno osuđen od strane priznatog međunarodnog suda kakav je to bio slučaj sa nacizmom u Nürnbergu.

Zbog odsutnosti „Nürnberg komunizma“, i 30 godina nakon Pada Berlinskog zida, nekažnjivost komunizma kao ideologija i njen snažni utjecaj u Europskom establišmentu, u dominantnim akademskim, kulturnim i političkim krugovima, objašnjava trajnu demonizaciju svakog oblika kritike sa desnice, ali i pogoduje nekažnjivost krajnje lijevice.

Pod zastavom “antifašističke borbe” u korist “potlačenih”, Zapadna marksistička ljevica predstavlja desetljećima najsebičniji, nasilni, totalitarni, liberticidni, mrzilački ideološki pokret, od iskustava terorista Crvenih brigada, frakcije Crvene armije, Direktne akcije sve do današnjih pokreta Antife, Trockističkih ćelija, pristaša Crnog bloka, čije „klasno nasilje“ i mržnja uglavnom prođu nekažnjeno ili je pak relativizirano.

Jure Vujić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ivkošić: Kad Škoro ‘vrati narodu Hrvatsku’, svi ćemo pjevati

Objavljeno

na

Objavio

Bože, što će nam biti lijepo kad Miroslav Škoro bude predsjednik! Na referendumima koje će pokrenuti odlučit ćemo o svom životu, povećat ćemo si plaće, nećemo više raditi nedjeljom.

Škori će se kao predsjedniku države proširiti ovlasti, a on će s tako velikom moći “vratiti narodu Hrvatsku”, to jest nama, kako danas reče razdraganim Zaprešićanima. Kao i on, imat ćemo dionice u tvrtkama, brati dividende i bogatiti se i samo bogatiti.

Onda će nas sve predsjednik poslati u pjevačku školu pa ćemo pjevati lijepo kao i on, sami ćemo sebi priređivati koncerte, jedni ćemo drugima biti mili i pjevati “Milo moje” dok će se od zavisti izjedati oni koji sada vode najveću stranku i koji su “izdali HDZ i hadezeovce”.

O, srećo naša, gdje si prije bio!? Zašto nas davno nisi poveo, zašto si dopustio da narod izdan od svoga vodstva godinama živi u nevoljama, osiromašuje i iseljava se iz zemlje?

Zašto nas nisi poveo čim nam je prije trideset godina zaprijetila opasnost od braće iz susjedstva pa da ih sredimo u dva dana i stvorimo svoju državu?

Ali razumijemo te, imao si ti plemenitijih nakana, dok je ovdje bilo klanje, ti si otišao u Ameriku i tamo u ljubavnim zanosima širio bratstvo i jedinstvo.

Milan Ivkošić / Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Rat nije gotov, borba se vodi dalje samo na drugoj razini

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska diaspora je u 20 godina od 1990 do 2011 dala 100 milijardi dolara za obranu Hrvatske. Da Hrvatskog iseljeništva nije bilo ja danas ovdje ne bi stajao jer ne bi čime imao efikasno braniti Hrvatsku. Ali rat nije gotov, borba se vodi dalje samo na drugoj razini.

Današnje mainstream medije stvaraju lažnu percepciju kroz laži i poluistine. Hrvatska predsjeda 2020 Europskom Unijom, ali što čeka EU 2020 godine?

Stručnjaci koji su predvidjeli ekonomsku krizu 2008 godini vide početak ekonomskog kolapsa u trećem kvartalu godine 2020. Nemojte očeljavati, moramo vratiti duh Hrvatskog zajedništva jer onda smo nepobjedivi na svim poljima i nitko nam nije ravan, komentirao je Željko Glasnović.

 

Glasnović: Kroz medije jugozomboidi definiraju što su ljudska prava

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari