Pratite nas

BiH

Juri li Milanović na motoru?

Objavljeno

na

Strašno je biti javna osoba: glumac, glumica, političar, borkinja protiv pedera i lezbi… Obično si ljudsko biće, lažljivo, kradljivo, a u javnosti i medijima moraš biti svetac ili svetica kojoj u ormaru ne visi baš ni jedan kostur.

Mogu li političari biti sveci? Teško. Moćan muškarac, ma kako neugledan bio, sjetimo se francuskog predsjednika Hollandea, za žene je neodoljivi mužjak. Nema veze što mu je tintara prekrivena rijetkom, obojenom kosom, mišića nigdje, šarma još manje… Ljepotice, čim ga vide, padaju na leđa. Njegovu ljubavnicu, glumicu Julie Gayet, ovlažila je Hollandeova funkcija.

Mora da je stresno biti predsjednik države, živjeti sa ženom na koju ti se odavno ne diže a pred tobom leže ljepotice svih boja i preklinju, stavi mi ga, predsjedniče! Mediji, besramni svjedoci besramne stvarnosti žive od fotki na kojima ocvali predsjednik na motoru juri prema svojoj dragoj. Ah, urla narod, zabij ga, Hollande!

Takva jedna fotka otromboljenog Francoisa na noge je digla Francusku a onda i čitav svijet. S pravom. Imati ljubavnicu, tajno, a biti predsjednik države, u “civiliziranom” je svijetu službeno neprihvatljivo onako kako bi nekad bilo neprihvatljivo uhvatiti Majku Terezu u klinču sa petnestogodišnjim tamnoputim klincem u zabačenom dijelu Kalkute.

Doduše, to bi bio veći grijeh. Kad se sa ljubavnikom tajno jebe ženska javna to je kurvanje. Kad se sa ljubavnicom tajno jebe muški javni to je svjetlanje obraza nacije. Zato žene političarke rijetko jašu motore.

Hollande koji više ne kreše tajno pao je u zaborav. Srećom, danas čitam, Obama je u ljubavnoj vezi sa Beyonce. Kako super! Šef najjače zemlje na svijetu samo je obični motociklist. To su bili i njegovi prethodnici, pokojni Kennedy i živi Clinton. Neki dan je objavljeno kako je Clinton, dok je bio šef, telefonski naredio poznatoj glumici da mu dođe među predsjedničke noge. Sirotica je to učinila.

Da li se svijet uopće mijenja? Nekad su carevi jašući konja ili sjedeći u kočiji obilazili svoja carstva, onda bi pokraj nekog stoga sijena ugledali trinaestogodišnju djevicu, dali je oprati pa obeščastili. Otkako ima careva ima više ili manje sretnih ljubavnica. Supruge najvećih jebača u povijesti u tu istu povijest ulaze kao samozatajne paćenice ili sirotice koje će muž, kad ih potroši, dati krvniku da im odreže glave.

Vraćam se Obami. Ameri su demantirali da njihov suhonjavi predsjednik tuca prekrasnu Beyonce. Ona je samo njegova prijateljica koja dobro pjeva. Dok čitam o ljubavnom životu stranih predsjednika država ne mogu da ne bacim oko na naše portale. Vrište kako je i naš premijer u trendu.

Navodno, žena ga je šutnula? Navodno, komad mu je trudan? Navodno, to ne traje od jučer… Navodno? Jebeš navodno! Ako je to istina, daj bože, Hrvatska će preko noći ući u savez sa Francuskom i, ako je točno ono sa Obamom, Amerikom. Kad ćemo doznati istinu? Da li Milanović juri na motoru ili se doma, učeći latinski, priprema za javne nastupe?

Šutnja hrvatskih ozbiljnih medija ubija u meni svaku životnu radost. Nedavno sam čula da ima dečka sin gospođe koja je ognjem i mačem krenula na hrvatske pedere. Ako je to istina, koliko možemo vjerovati ženi koja bi zatukla naše sinove pedere a svoga voli iako joj nikad sa ženom neće osvanuti na crkvenom pragu?

Opsjednuta sam Hrvatskom. Baš me briga za Francusku, ne palim se ni na Obamu. Ali… Ne znam što bih na svijetu dala kad bi naši mediji objavili intervju sa sinom one gospe i pitali Milanovića, gospodine premijeru, stavljate li kacigu na glavu?

Vedrana Rudan

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Dodik: Komšić je u problemu, on nema legitimitet

Objavljeno

na

Objavio

N1

U intervjuu za Točku na tjedan član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iznio je nove zanimljive stavove. Prvo ćemo uzeti izjavu oko suradnje sa Kolindom Grabar Kitarović i novim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

-Značajan dio javnosti se slagao s izjavom Kolinde Grabar Kitarović da je BiH nestabilna zemlja, jdino ona nije prihvaćena kod političkog, bošnjačko – muslimanskog kruga jer je principijelno u ime Hrvatske branila hrvatski nacionalni interes što je sasvim legitimni politički cilj i u tom pogledu mogu reći da smo imali sasvim dobru suradnju. Novom sam predsjedniku čestitao, to je volja hrvatskog naroda i vjerujem da ćemo moći dobro surađivati po pitanju dobre suradnje BiH i Republike Srpske. Očekujem da će biti dobra suradnja, to je potrebno. Hrvatska ima specifičnu ulogu kao članica EU, kao i hrvatski narod ovdje koji ima određene političke probleme, koji muslimani preglasavaju, kojima je međunarodna zajednica izbila prava koja su imali Daytonskim sporazumom, smanjila njihove kompetencije vezano za način odlučivanja u Federacije. Pokušao se kroz neki princip izgradnje BiH kao građanske zemlje. Hrvatska može biti građanska zemlja jer je dominantno jednonacionalna, ali tražiti od Bosne i Hercegovine, to mogu samo politički avanturisti koji su došli ili misle da mogu satrati svu povijest naroda koji su tu živjeli, koji u pravilu bili suprostravljeni jedni drugima. Uvijek kada neki narod u BiH za neki događaj ima komemoraciju, drugi za isti događaj obilježavaju svečanost – rekao je Dodik.

Osvrnuo se i na činjenicu da je nedavno drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić sam išao u Bruxelles.

-Predsjedništvo BiH je tijelo ako u njemu sjede tri, a ne jedan. Predsjedavajući je samo organizator sastanaka, no nema odluke ako nisu trojica, niti za iznošenje stava BiH. Komšić je u problemu, on nema legitimitet. To je legalno, no za BiH je ta vrsta legalnosti katastrofalna, ne samo za Hrvate kojima je podvaljen njihov član Predsjedništva u čijem kabinetu je od 15 ljudi dominantan broj Bošnjaka, eto koliko on štiti hrvatske nacionalne interese. Sam Komšić, kojem je zabranjeno pojavljivanje u svim općinama u kojima Hrvati imaju većinu, nije dobrodošao, izgubio je svaku vrstu legitmiteta. Komšić je sakrio poziv u Bruxelles od ostalih članova Predsjedništva i otišao sam. Komšić je sakrio i zahtjev predsjednika Europskog suda za imenovanje sudaca Ustavnog suda, gdje se mora konzultirati Predsjedništvo da bi se izvršilo imenovanje. On je učinio nešto nakaradno, obavijestio je predsjednika da će on objaviti konzultacije. Niz zloupotreba, problema vezanih za odnose sa Srbijom gdje se stalno pokušavaju napraviti problemi oko stvari koje ne postoje, s Hrvatskom oko gradnje Pelješkog mosta gdje političko Srajevo želi međunarodni spor, ja sam intervenirao i nisam to dozvolio jer je to nepotrebno jer treba imati u vidu da su značajna sredstva za mosta iz EU, dakle imali bi i s njima problem, a most grade Kinezi – rekao je Dodik.

Dodao je kako ima potporu HDZ-a BiH za promjenu Zakona o Ustavnom sudu.

-Da, mi s HDZ-om već godinama vodimo razgovore na temu da uvedemo neke normalnosti u BiH, dogovorili smo se i ranije da strani suci ne mogu biti dio Ustavnog suda jer se time urušava suverenitet BiH, jer ne nemoguće da stranac sjedi u Ustavnom sudu, toga nema nigdje na svijetu. Možda je bilo razumno tih prvih par godina poslije rata, ali sigurno nije sada kada apliciramo za status u EU. Jesmo, razgovarali smo s HDZ-om, s Draganom Čovićem – zaključio je Dodik za N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Od prvog ožujka olakšan pristup stranim radnicima njemačkom tržištu

Objavljeno

na

Objavio

stock photo

Od prvog ožujka na snazi će biti i novi zakon koji, prije svega, podrazumijeva izjednačavanje radne snage.

Njemačkoj je potrebna radna snaga i Vlada ubrzava proces doseljavanja stranih stručnjaka. Od prvog ožujka na snazi će biti i novi zakon koji, prije svega, podrazumijeva izjednačavanje radne snage, piše Bljesak.info

To bi značilo olakšan pristup stranim radnicima njemačkom tržištu. Hoće li tim potezom biti olakšan put bh. državljanima?, prenosi BHRT. Iako se polemiziralo da će od prvog ožujka svi državljani BiH moći spakirati kofere i otići u Njemačku, to neće ići lako. Sustav odlaska u Njemačku i dalje će ići preko konzulata.

”Tri su uvjeta koje je potrebno imati za Njemačku: Grancija da imate neko radno mjesto, drugi uvjet je odgovarajuća diploma jezika i treći uvjet je diploma srednje škole ili fakulteta”, govori odvjetnik Kasim Rašidović.

Dogovor koji Bosna i Hercegovina trenutno ima s Njemačkom jeste zapošljavanje osoba sa srednjom medicinskom školom. Od 2013. godine u Njemačku je otišlo oko 5.300 osoba sa završenom medicinskom školom.

”Ono što je još traženo na njemačkom tržištu rada to su još i doktori medicine, sve visokoobrazovane osobe koje rade u IT sektoru različiti inžinjeri elektrotehnike i slično. Ali ne radimo to jer nemamo dogovor”, objašnjava Boris Pupić ispred Agencija za rad i zapošljavanje BiH.

Masovni odlazak opravdavaju i sami građani. Preciznih podataka o odlasku radne snage iz BiH nema. No, podaci koje navodi BHRT, pokazuju da se preko 88 tisuća građana proteklih 20 godina odreklo bh. državljanstva. Polovina ovih građana sada su stanovnici Austrije i Njemačke.

”Da bi došli u fazu da budu primljeni u državljanstvo tamo gdje žive, rade i borave naši državljani Bosne i Hercegovine oni moraju u tim državama da provedu određeni vremenski period od 5 do 10 godina.

A iseljenički val će nas ošinuti za 5 do 10 godina i tada ćemo imati pojačano odricanje”, govori Milan Zjajić ispred Ministarstva civilnih poslova BiH.

A iseljenički val ponajviše osjete poslodavci.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari