Connect with us

Herceg Bosna

Jurić: Doći će do pogoršanja stanja

Objavljeno

-

”Trenutna situacija na području Županije u kojoj ja vodim taj javni sektor – Županije Zapadnohercegovačke, je da već 19. dan zaredom bilježimo pad broja oboljelih. Imamo neke male, sitne skokove koji su rezultati nepoštivanja mjera.

Situacija u susjednoj Hercegovačko-neretvanskoj županiji nije nimalo zadovoljavajuća”, kazala je za N1 v.d. ravnateljice Zavoda za javno Zdravstvo ŽZH epidemiologinja Andrea Jurić.

Govoreći o budućnosti, ona je rekla da će doći do pogoršanja stanja.

Naravno, doći će do pogoršanja stanja, a jedan od tih razloga su i vremenske prilike. Hladno vrijeme nas prisiljava da boravimo u zatvorenom prostoru. Bliži kontakti će biti češći, zagrijavanje prostorija isušuje zrak, isušivanje oštećuje gornje dijelove dišnog sustava.

Imamo i pojavu sezonske gripe i javit će se jedna konfuzija među ljudima i povišena temperatura će djelovati na način da će se svi htjeti testirati na koronu. To će previše opteretiti zdravstveni sustav koji je već sada na brojnim mjestima na svojim maksimalnim kapacitetima, ispričala je dr. Jurić.

Istaknula je da je problem u radu inspekcije.

?????????? ?? ???? ???? ????? ??????? ??̌???? ? ?????????? ? ???? ???̌?? ?̌????????? ? ????? ?? ?????????? ???????? ? ??????? ? ?? ???????̌??????. ???? ????? ?? ????? ? ???????̌????? ????, ??? ?̌?? ??? ????̌? ????? ??? ?? ?? ?????? ?? ???̌??? ??????????????, rekla je Jurić gostujući na N1 televiziji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari