Connect with us

Herceg Bosna

Jurić: Doći će do pogoršanja stanja

Published

on

”Trenutna situacija na području Županije u kojoj ja vodim taj javni sektor – Županije Zapadnohercegovačke, je da već 19. dan zaredom bilježimo pad broja oboljelih. Imamo neke male, sitne skokove koji su rezultati nepoštivanja mjera.

Situacija u susjednoj Hercegovačko-neretvanskoj županiji nije nimalo zadovoljavajuća”, kazala je za N1 v.d. ravnateljice Zavoda za javno Zdravstvo ŽZH epidemiologinja Andrea Jurić.

Govoreći o budućnosti, ona je rekla da će doći do pogoršanja stanja.

Naravno, doći će do pogoršanja stanja, a jedan od tih razloga su i vremenske prilike. Hladno vrijeme nas prisiljava da boravimo u zatvorenom prostoru. Bliži kontakti će biti češći, zagrijavanje prostorija isušuje zrak, isušivanje oštećuje gornje dijelove dišnog sustava.

Imamo i pojavu sezonske gripe i javit će se jedna konfuzija među ljudima i povišena temperatura će djelovati na način da će se svi htjeti testirati na koronu. To će previše opteretiti zdravstveni sustav koji je već sada na brojnim mjestima na svojim maksimalnim kapacitetima, ispričala je dr. Jurić.

Istaknula je da je problem u radu inspekcije.

𝙄𝙣𝙨𝙥𝙚𝙠𝙘𝙞𝙟𝙖 𝙣𝙚 𝙧𝙖𝙙𝙞 𝙨𝙫𝙤𝙟 𝙥𝙤𝙨𝙖𝙤 𝙟𝙚𝙙𝙣𝙖𝙠𝙤 𝙖𝙯̌𝙪𝙧𝙣𝙤 𝙞 𝙠𝙫𝙖𝙡𝙞𝙩𝙚𝙩𝙣𝙤 𝙪 𝙨𝙫𝙞𝙢 𝙣𝙖𝙨̌𝙞𝙢 𝙯̌𝙪𝙥𝙖𝙣𝙞𝙟𝙖𝙢𝙖 𝙞 𝙡𝙟𝙪𝙙𝙞 𝙨𝙪 𝙥𝙧𝙚𝙥𝙤𝙯𝙣𝙖𝙡𝙞 𝙥𝙪𝙠𝙤𝙩𝙞𝙣𝙚 𝙪 𝙨𝙪𝙨𝙩𝙖𝙫𝙪 𝙞 𝙩𝙤 𝙞𝙨𝙠𝙤𝙧𝙞𝙨̌𝙩𝙖𝙫𝙖𝙟𝙪. 𝙎𝙖𝙢𝙚 𝙢𝙟𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙪 𝙙𝙤𝙗𝙧𝙚 𝙞 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙟𝙚𝙘̌𝙖𝙫𝙖𝙟𝙪 𝙧𝙖𝙨𝙩, 𝙖𝙡𝙞 𝙨̌𝙩𝙤 𝙫𝙖𝙢 𝙯𝙣𝙖𝙘̌𝙚 𝙢𝙟𝙚𝙧𝙚 𝙠𝙖𝙙 𝙩𝙤 𝙣𝙖 𝙩𝙚𝙧𝙚𝙣𝙪 𝙣𝙚 𝙢𝙤𝙯̌𝙚𝙩𝙚 𝙞𝙨𝙠𝙤𝙣𝙩𝙧𝙤𝙡𝙞𝙧𝙖𝙩𝙞, rekla je Jurić gostujući na N1 televiziji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari