Pratite nas

Komentar

JURIČ: ‘Goldstein bi došao kod mene u emisiju ‘Markov trg’, ali pod uvjetom da mislim drugačije’

Objavljeno

na

Slavko Goldstein me diskriminirao zbog mojeg mišljenja i prava da to mišljenje javno kažem pa čak i u obliku protesta.

[ad id=”93788″]

Zadnjih nekoliko dana sam tri puta pozivao Slavka Goldsteina u emisiju ‘Markov trg’. Namjeravao sam njega i Igora Vukića pozvati pa da otvoreno raspravimo sve sporne elemente teme logora Jasenovac kako onog ratnog tako i onog poslijeratnog. Kod prvog poziva Goldstein je odbio sjesti s Vukićem zbog nekih navoda u Knjizi koju je Vukić napisao zajedno s Blankom Matković, Stipom Pilićem i Vladimirom Horvatom.

slavko_goldsteinVukić mi je objasnio o čemu se radi pa sam to prenio Goldsteinu u drugom telefonskom pozivu, smatrajući da je sad uklonjena prepreka za njegovo gostovanje. Međutim, Goldstein je u nedostatku argumenata rekao da ipak ne želi doći. Potom me je kasnije nazvao i rekao da bi ipak sjeo u studio s Igorom Vukićem, ali ne u mojoj emisiji jer da ne može sjediti s voditeljem ‘koji je ono napravio gospođi Rakić i koji je ono išao napraviti s kolonom od pet hiljada ljudi’, komentirao je Marko Jurič na facebooku.

Nećete vjerovati, ali to je diskriminacija. Diskriminacija zbog mišljenja. Slavko Goldstein me diskriminirao zbog mojeg mišljenja i prava da to mišljenje javno kažem pa čak i u obliku protesta. Zapravo, Goldstein diskriminira još i pet tisuća Hrvata koji su prosvjedovali ispred Agencije za elektroničke medije protiv zabrane koju je donijela upravo ta Mirjana Rakić jer su i oni dijelili moje mišljenje. Prema Goldsteinovim riječima, on bi došao kod mene u emisiju ‘Markov trg’, ali pod uvjetom da mislim drugačije, primjerice kao Rakićka, a vjerojatno kao i on. Ne znam da li Goldsteinova lista želja uključuje i pjevanje četničkih pjesama čijeg je pjevača Rakićka pokušala tom zabranom zaštititi.

Čudno, mislio sam da se Slavko Goldstein zalaže za demokraciju, a ne za zabrane. Ovakva tvrda diskriminacija, ovakvo diskvalificiranje mene i pet tisuća ljudi zbog prosvjeda protiv cenzure upućuje na potpuno suprotan zaključak. Čudi me, zaista me čudi ovakav Goldsteinov diskurs tvrde diskriminacije prema čovjeku koji ima drugačije mišljenje. Pogotovo zato jer je on kao Židov u svojim mladim danima osjetio što znači biti diskriminiran.

Šteta. Bila bi to dobra emisija.

Marko Jurič

D. Dijanović: Knjiga koja znanstveno ruši jasenovački mit i poziva na daljnja istraživanja

prof. dr. Matko Marušić: Knjiga „Jasenovački logori – istraživanja“ ruši lažni mit o Jasenovcu u prah i pepeo!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Komentar

Evo zašto bošnjačke partije nisu čestitale Plenkoviću

Objavljeno

na

Objavio

HDZ/Fb

Što je stvarni razlog zbog kojeg bošnjački političari „ignoriraju“ izbore u Hrvatskoj. Odgovor je vrlo jednostavan: stvarni razlog je fenomen Komšić.

Sarajevo se nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj i formalno pretvorilo i politički najnekulturniju sredinu u regiji, a time vjerojatno i u Europi. Naime, predsjedniku HDZ-a i novom/starom premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću niti jedan jedini političar iz Sarajeva nije čestitao. Zoran je to primjer nedoraslosti, nezrelosti i odsustva osnovnih manira kod sarajevskih političara.

Drugi lideri regije su čestitali Plenkoviću i HDZ-u na uvjerljivoj pobjedi na hrvatskim parlamentarnim izborima. HDZ je osvojio 66 mandata u Hrvatskom saboru i bez problema će formirati novu vladu kojoj će BiH biti jedna od najvažnijih vanjskopolitičkih tema.

No, to pretjerano ne dira sarajevske političare. Njih što se tiče, Plenković, Sabor i Vlada RH ni ne postoje. Opasno je takvo zabijanje glave u pijesak i može štetiti kako bošnjačkom narodu tako i državi BiH.

I dok se sarajevski političari pretvaraju da se ništa nije dogodilo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u čestitci poručuje kako se nada poboljšanju suradnje dviju zemalja.

“Čestitam Andreju Plenković i HDZ na uvjerljivoj pobjedi. Uvjeren sam da imamo prostora za unapređenje odnosa između Srbije i Hrvatske”, objavio je Vučić na službenom Twitteru predsjednika Republike Srbije.

Slovenski premijer Janez Janša čestitao je Plenkoviću i HDZ-u na pobjedi još u nedjelju navečer.

“Čestitke na uvjerljivoj pobjedi Andreju Plenkoviću i HDZ-u”, napisao je Janša nakon objave službenih nepotpunih rezultata u izbornoj noći.

Čestitkama se pridružio i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. Iz Dodikova ureda priopćeno je kako on vjeruje da će Hrvatska sada dobiti stabilnu vladu koju će voditi Andrej Plenković. Dodao je kako očekuje da će HDZ u predstojećem mandatnom razdoblju u Hrvatskom saboru raditi za dobrobit svih naroda u Hrvatskoj, kao i na poboljšanju položaja Srba, a Plenkovića je pozvao da svoju pobjedničku stranku angažira na promjenama zakona nužnih za održivi povratak Srba, te da omogući svima koji žele da se vrate u svoje prijeratne domove.

„Vjerujem da će suradnja Hrvatske i BiH biti nastavljena uz međusobno uvažavanje, kao i da ćemo unaprijediti naše odnose i intenzivirati dijalog o svim otvorenim pitanjima koja su od obostranog interesa“, napisao je Dodik.

Ne treba ni spominjati da su hrvatski politički predstavnici u BiH uredno čestitali Plenkoviću na pobjedi.

No, što je stvarni razlog zbog kojeg bošnjački političari „ignoriraju“ izbore u Hrvatskoj. Odgovor je vrlo jednostavan: stvarni razlog je fenomen Komšić. Naime, Komšić kao Hrvatima nametnuti politički predstavnik u Predsjedništvu BiH nije prihvatljiv sugovornik doslovno niti jednom jedinom izabranom političaru u Hrvatskoj. Svi ga smatraju prijevarom i podvalom te se ponašaju prema njemu praktično kao nepoželjnoj osobi (persona non grata).

Također, doslovno svi hrvatski političari razumiju mehanizam prijevare preko koje je Komšić ušao u Predsjedništvo a razumiju i što bošnjačka politika namjerava uraditi s domovima naroda. Jasno im je da će se na sljedećim izborima dogoditi poplava guranja „halal-Hrvata“ u skupštine županija s bošnjačkom većinom kako bi se dom naroda do kraja obesmislio, tj. kako bi se legitimne hrvatske političke predstavnike izguralo iz vlasti. Potpuno je bjelodano da će bošnjačka politika na sljedećim izborima u BiH ići na ponavljanje platformaške vlade FBiH i sličnih protuhrvatskih projekata.

K tomu, ni Plenković niti bilo tko drugi relevantan iz Zagreba nije se susretao sa sarajevskim političarima upravo zbog Komšića. Oko fenomena Komšić više nema potrebe za bilo kakvom raspravom.

Sve je to jasno političkim dužnosnicima u Hrvatskoj, a ponajviše premijeru Plenkoviću i predsjedniku Milanoviću i zbog toga nema čestitke Plenkoviću i HDZ-u iz Sarajeva.

Dakle, sarajevska politika, umjesto da gradi dobrosusjedske odnose s Hrvatskom, na koju je sudbonosno usmjerena, radije ustrajava na fenomenu Komšić, koji je ništa drugo do trećerazredna podvala koja je prošla zahvaljujući podršci međunarodnog faktora. Zaboravlja se, pak, da takve podrške ne traju do vijeka, nego imaju vrlo ograničen rok.

Jurica Gudelj/Dnevnik.ba/Poskok.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Andrej Plenković: Ovakav rezultat nas obvezuje

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zahvalio je u ponedjeljak svima koji su glasali na parlamentarnim izborima i odredili smjer Hrvatske poručivši kako ih takav rezultat obvezuje da nastave odgovorno i odvažno raditi za bolju i sigurnu Hrvatsku.

„Hvala svima koji su jučer glasali i odredili smjer Hrvatske. Ovakav rezultat nas obvezuje da nastavimo odgovorno i odvažno raditi za bolju i sigurnu Hrvatsku”, napisao je Plenković na svom twitteru.

HDZ je uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima osvojivši 66 mandata, a Restart koalicija okupljena oko SDP-a ima 41 mandat. Domovinski pokret je treći s osvojenih 16 mandata, Most osvaja osam mandata, a koalicija okupljena oko platforme Možemo sedam mandata. Tri mandata osvaja koalicija SSIP-Pametno-Fokus, a u Sabor s jednim osvojenim mandatom ulaze i HNS te Reformisti.
(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari