Connect with us

Najave

JURIČ: ‘Hrvati su postali narod sućutnih naricatelja’

Objavljeno

on

Dosta je svih tih beskonačnih žalopojki o stradanju Hrvata. Raznih knjiga, dokumentarnih filmova, tribina, okruglih stolova svih tih nabrajanja stratišta, gdje se stalno i bez prestanka prebrojavaju kosti ubijenih Hrvata i ništa drugo.

Samo evidencija, statistika, faktografija i to je to. Dosta je toga. Potrebna je reakcija na te stravične informacije o zvjerstvima nad Hrvatima. Ovakvo stanje je postalo čisti nacionalni mazohizam koji ljude dodatno zakucava i ubija u pojam. Gdje god se okreneš unutar tih tzv. domoljubnih krugova stalno se promoviraju takve teme, razna hodočašća, davanja počasti stradalima i sl. Hrvati su postali narod sućutnih naricatelja.

To je postalo društvena patologija. Patologija koja paralizira razmišljanja, inicijative, ubija vjeru, guši pobjednički duh. Dodajmo tome još i beskonačni negativizam, stalna prepričavanja, razotkrivanja ove ili one prevare, podvale, manipulacije i dobivamo to što imamo. Običan hrvatski čovjek gubi svoju dušu i postaje uplašeni slabić koji nakon nekog vremena i sam pristaje na zlo i kriminal.

Dosta je bilo. Vrijeme je da se to promijeni. Uskoro počinje akcija.

projekt-velebit

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari