JURIČ: ‘Hrvati su postali narod sućutnih naricatelja’

5

Dosta je svih tih beskonačnih žalopojki o stradanju Hrvata. Raznih knjiga, dokumentarnih filmova, tribina, okruglih stolova svih tih nabrajanja stratišta, gdje se stalno i bez prestanka prebrojavaju kosti ubijenih Hrvata i ništa drugo.

Samo evidencija, statistika, faktografija i to je to. Dosta je toga. Potrebna je reakcija na te stravične informacije o zvjerstvima nad Hrvatima. Ovakvo stanje je postalo čisti nacionalni mazohizam koji ljude dodatno zakucava i ubija u pojam. Gdje god se okreneš unutar tih tzv. domoljubnih krugova stalno se promoviraju takve teme, razna hodočašća, davanja počasti stradalima i sl. Hrvati su postali narod sućutnih naricatelja.

To je postalo društvena patologija. Patologija koja paralizira razmišljanja, inicijative, ubija vjeru, guši pobjednički duh. Dodajmo tome još i beskonačni negativizam, stalna prepričavanja, razotkrivanja ove ili one prevare, podvale, manipulacije i dobivamo to što imamo. Običan hrvatski čovjek gubi svoju dušu i postaje uplašeni slabić koji nakon nekog vremena i sam pristaje na zlo i kriminal.

Dosta je bilo. Vrijeme je da se to promijeni. Uskoro počinje akcija.

projekt-velebit

facebook komentari

 • goranka

  Čekamo … Pobjeda, kockice, najljepša planina na svijetu. Uf.

 • bakran

  Pokrenite nešto vi koji imate (kakvu takvu) moć medijskog glasa. Mnogi od nas će se odazvati, svatko po svojim znanjima i mogućnostima. Branili smo domovinu 91., a sad ju konačno moramo ustrojiti po mjeri Hrvata.

 • kvaternik

  bez dobrog poznavanja prošlosti nema sretne i dobre budućnosti!

 • Otporaš
 • ludovik

  Jako sam znatiželjan o čemu se radi.